Prima paginaClubRezultateCalendarGalerie fotoContact
Stiri
Juventus Bistrita se gândeste la titlul de campioana nationala
Cunoscuta scoala de fotbal bistriteana, Juventus, prezidata de Valer Somesan, are în aceasta editie a Campionatului National de Juniori doua echipe diametral opuse ca valoare. Astfel la “Juniori A”, echipa antrenata de profesorul Dumitru Sigmirean este liderul seriei, iar la “Juniori B”, echipa pregatita de profesorul Adrian Linca este clasata pe penultimul loc al seriei. La “Juniorii B”, trebuie mentionat faptul ca acestia sunt la prima participare în campionatul national si sunt mai mici ca vârsta decât ceilalti juniori înscrisi în aceasta competitie. Acestia au avut evolutii bune, desi rezultatele nu o arata. Echipa profesorului Linca s-a acomodat mai greu si a reusit prima victorie în ultima etapa, ceea ce denota faptul ca “Juniorii B” ai lui Juventus au depasit tracul primei participari în campionatul national.
Echipa antrenata de profesorul Dumitru Sigmirean si Cornel Pop este campioana de toamna a “Juniorilor A”. Juventus a încheiat turul pe prima pozitie, acumulând 44 de puncte. Principalele sale contracandidate, U Cluj si CFR Cluj, se afla pe locurile II si III, la patru puncte diferenta. Dumitru Sigmirean a dovedit înca o data ca are fler si este un adevarat meserias când a format actualul lot al lui Juve, unde a reusit sa închege si sa omogenizeze echipa cu jucatori de la vicecampioana nationala a editiei precedente de campionat, LPS, si jucatorii lui Valer Somesan. Desi i-au plecat din echipa 3 jucatori de baza, Cojocnean, Sandu Florin (CS Otopeni) si Balmos (Dej), profesorul Sigmirean a reusit sa acopere aceste lipsuri cu succes. Astfel, la finalul turului, juniorii lui Sigmirean au câstigat 11 meciuri, au pierdut 2, au marcat 46 de goluri si au primit doar 12. Golgeterii echipei sunt Vizitiu cu 15 reusite si Mitrut cu 9. Începutul de campionat a fost unul exploziv pentru Juventus, Sigmirean and Co câstigând 8 meciuri din 8, învingând pe “U” la Cluj si pe CFR la Bistrita. Datorita pauzei de trei saptamâni cauzate de gripa aviara, juventistii au pierdut etapele a IX si a X-a, acestia nereusind sa se mai concentreze la joc ca si în primele 8 etape. Echipa si-a revenit repede si urmatoarele 2 etape au facut spectacol, învingând la diferente mari pe unirea Dej (10-1) si Arsenal Baia Mare (9-0). La aceasta performanta a contribuit întreg lotul, însa Rebrean, Precup, Chifa, Vizitiu, Clapa si Mitrut au avut evolutii de exceptie. “A fost un tur de campionat reusit. Cred ca dupa o pregatire serioasa, vom obtine rezultate la fel de bune ca si în toamna, rezultate care sa ne situeze la finalul campionatului pe locul I”, ne spune plin de sperante Dumitru Sigmirean.
Dupa perioada de vacanta, lotul se va reuni pe data de 8 ianuarie, când se vor face vizitele medicale si antrenamente privind acomodarea cu efortul. Apoi, la sfârsitul lunii, Juventus va pleca în cantonament la Piatra Fântânele, dupa care va sustine câteva jocuri amicale cu echipe din Divizia C. Majoritatea jucatorilor din echipa liderului sunt în ultimul an de juniorat si îsi doresc sa mai joace o finala pe care sa o si câstige, lucru ce ar încununa cu succes munca lor si a antrenorului. Campioana de toamna Juventus are în componenta lotului urmatorii jucatori: Rebrean, Greab, Butean, Precup, Olariu, Ilovan, Georgita, Cornel Pop, Suvei, Cira, Clapa, Chifa, Marius Pop, Mitrut, Vizitiu, Georgiu, Hondrari, Unciu, Tentis, Akari,Hîlmu, Marc si Târgovet.
Dumitru Sigmirean ne-a marturisit: “De acesti copii ma ocup de 11 ani. Din prima zi am spus ca vreau sa fac pentru ei ce n-au facut altii pentru mine. Rezultatele încep sa apara, unii ajungând sa joace la echipe din Divizia B, urmând ca si altii sa ajunga tot aici, daca nu mai sus”.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 29.12.2005, Dorin ARSINTE
Juventus, campioana de toamna!
Gruparea condusa de Valer Somesan a incheiat turul Campionatului National de juniori A pe prima pozitie. Juventus a avut un parcurs de exceptie, cu doar doua esecuri, la Ivansuc Cluj si IS campia Turzii, esecuri puse pe seama intreruperii campionatului. Pauza de 3 saptamani din mijlocul sezonului, pauza legata nejustificat de gripa aviara, a scos din ritm echipa lui Dumitru Sigmirean, de departe cea mai buna din seria a 8-a. Jucatorii juventini si-au revenit insa destul de rapid si au incheiat turul asa cum l-au inceput, in mare forta. In ultima etapa, disputata duminica, Juventus a invins cu 9-0 pe Arsenal Baia Mare, intr-un joc in care a tavalugit terenul cu adversara ei. Astfel, echipa lui Dumitru Sigmirean si Cornel Pop a reusit sa intre in vacanta, uitandu-se de sus in jos la clasament.
Celelalte doua echipe bistritene de juniori A, Gloria si “Viorel Moldovan”au terminat la egalitate in ultima runda, prima acasa cu Armatura zalau, iar cea de-a doua la CFR Cluj. Daca Gloria a avut o evolutie sub asteptari in aceasta prima parte a campionatului, “Viorel Moldovan”a avut momente surprinzatoare, data fiind varsta mai mica a jucatorilor antrenati de Gheorghe Somfelean.

Clubul lui Somesan a implinit 11 ani
Clubul Sportiv FC Juventus a aniversat duminica 11 ani de activitate. Cei peste 100 de copii legitimati la grupele acestui club privat, alaturi de antrenorii lor, au participat la o festivitate organizata de presedintele Valer Somesan. In cadrul acesteia au fost rememorate cele mai importante momente ale acestei grupari, care a format si formeaza multi jucatori pentru inalta performanta. La festivitate a participat si viceprimarul Ioan Turc, dar si presedintele de onoare Mihai belei. Cu aceasta ocazie a fost lansat si site-ul clubului, ce poate fi accesat la adresa www.juventus.ro

Au spart gheta la final!
Juniorii B de la Juventus au reusit duminica prima victorie din campionat, 3-0 (1-0) cu Arsenal Baia Mare. Succesul, obtinut chiar in ultima runda a turului, i-a saltat doua pozitii in clasament, predand Unirii Dej lanterna campionatului. Partida cu echipa din Baia Mare a fost una in care jucatorii bistriteni au aratat ca pot mult mai mult decat o arata pozitia din clasament. In aceeasi etapa, Gloria s-a impus categoric in mlastina de pe terenul “Liviu Rebreanu”, in timp ce “Viorel Moldovan” a pierdut spectaculos si surprinzator cu 8-0 la CFR Cluj.
Sportul bistritean, 06.12.2005, Vasile Bancea

Juventus VS Bistrita a împlinit 11 ani de activitate fotbalistica
În urma cu 11 ani, pe 4 decembrie, Valer Somesan punea bazele primului club privat de fotbal pentru copii si juniori din Bistrita, Juventus VS. De atunci si pâna în ziua de azi, Juventus a activat în Campionatul National de Juniori, unde a fost de doua ori vicecampioana nationala, a participat la diferite competitii interne si internationale, unde a obtinut rezultate foarte bune si o multime de trofee. Aici s-au lansat si s-au format o serie de fotbalisti care acum fac parte din loturile echipelor Diviziei A si B, si chiar de peste hotare.
În ultima etapa, juniorii A, antrenati de Dumitru Sigmirean si Cornel Pop, au învins cu 9-0 pe Arsenal Baia Mare, iar juniorii B, pregatiti de Adrian Linca si Sorin Borzos, au obtinut prima victorie a acestui tur si au parasit ultimul loc al clasamentului, învingând cu 3-0 pe Arsenal Baia Mare.
Duminica, la terminarea turului Campionatului National de Juniori, presedintele Valer Somesan a adunat toate grupele pentru a sarbatori acest eveniment, dar si pentru ca Mos Nicolae le-a adus daruri tuturor fotbalistilor de la Juventus. La aceasta sarbatoare, pe lânga antrenori, instructori si tinerii fotbalisti, Valer Somesan i-a avut ca invitati pe viceprimarul Ioan Turc si consilierul local Mihail Belei, ambii mari iubitori de sport.
Surpriza serii a fost lansarea site-ului oficial al clubului, www.juventus.ro, fapt ce l-a emotionat pe Valer Somesan. Asadar, se pare ca Juventus Bistrita este singurul club de copii si juniori din judet care detine un site oficial pe Internet.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 06.12.2005, Dorin ARSINTE

Fotbal juniori
Echipele bistritene joaca astazi în etapa intermediara
- peste campionatul juniorilor C si D s-a tras cortina
Federatia Româna de Fotbal a decis ca etapa a 11-a din cadrul Campionatului national pentru juniori A si B sa se desfasoare astazi, cu începere de la ora 12.00.
În acest context, juniorii Gloriei Bistrita antrenati de Adrian Florea vor evolua în compania echipei Arsenal Baia Mare pe terenul Colegiului National “Liviu Rebreanu”, în timp ce fotbalistii de la Juventus vor da piept cu cei de la Unirea Dej. Conform programului, grupele Scolii de Fotbal “Viorel Moldovan” joaca în deplasare cu cei de la “Viorel Mateianu” din Baia Mare.

Program complet, etapa intermediara, 24 noiembrie, ora 12.00:

Juventus Bistrita - Unirea Dej
Gloria Bistrita - Arsenal Baia Mare
Viorel Mateianu BM - Sc. Viorel Moldovan
Ivansuc Cluj - ISC Turzii
Ardealul Cluj - Olimpia Satu Mare
CFR Cluj - FC Baia Mare
U Cluj - Armatura Zalau
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 24.11.2005, Alin CORDOS

Juventus, intre extaz si agonie
Campionatul National de juniori s-a reluat dupa 3 saptamani de pauza, intrerupere fortata sub amenintarea gripei aviare. Etapa a 8-a a fost una cu ghinion pentru echipele Gloriei, care au ratat jocul de la Campia Turzii, din cauza unei defectiuni la autocar. Celelalte doua grupari bistritene, Viorel Moldovan si Juventus, si-au continuat ritmul obisnuit, avand cate o echipa in topul si una in coada clasamentului. Juventus s-a impus cu 4-2 la juniori A in fata echipei clujene Ardealul, marsand fara probleme spre turneul final. In acelasi timp, Juventus B nu reuseste sa intre in ritmul acestui sezon si mai alearga inca dupa prima victorie. La scoala de fotbal “Viorel Moldova”, lucrurile stau invers. La juniori A, echipa lui Somfalean si Danciu se zbate in subsol, iar cea de juniori B, antrenata de Cilean si Partiu urca vertiginos in clasament.
Sportul bistritean, 2005, Vasile Bancea

Campionatul National pentru juniori A+B
Juniorii Gloriei Bistrita, învinsi la limita de cei de la Juventus
- grupa A a Scolii “Viorel Moldovan” a batut cu 1-0 pe Arsenal Baia Mare
Duminica, terenul Colegiului National “Liviu Rebreanu” a gazduit cele patru meciuri contând pentru etapa a 7-a din cadrul campionatului national pentru juniori A+B.

Gloria Bistrita - Juventus Bistrita 0-1(A)
Prima partida a început la ora noua dimineata si a pus fata în fata pe juniorii Gloriei antrenati de Adrian Florea si pe cei ai Juventusului, coordonati de profesorul Sigmirean. Cu toate ca Florea a trimis pe teren atât pe Bozesan, cât si pe Mirel Soare, partida s-a dovedit a fi extrem de echilibrata, singurul gol al meciului fiind marcat abia în repriza a doua de catre jucatorul Juventusului, Cira.
Pentru meciul cu Gloria, profesorul Sigmirean a asezat în teren urmatorul “11”: Rebrean, Ilovan, Precub, Olariu, Cornel Pop, Chifa, Suvei, Cira, Clapa, Marius Pop si Mihut. Au mai jucat si Hondrari, Vizitiu si Unciu.
De cealalta parte a baricadei, la Gloria, alaturi de titratii Bozesan si Mirel Soare au mai evoluat Morar, Matei, Caizer, Hotea, Ilincas, Hlinca, Ilie Rus, Galusca si Mocanu, plus Gligor si Haragus.
Conform celor spuse de tehnicianul Adrian Florea, un egal era un scor mult mai echitabil: ”Am jucat destul de bine, iar meciul a fost extrem de echilibrat, cred ca meritam un egal, dar asta este fotbalul”, ne-a mai spus Florea.
Legat tot de aceasta partida, antrenorul celor de la Juventus, profesorul Dumitru Sigmirean, s-a aratat multumit de rezultatul obtinut: “Ramânem pe locul I dupa sapte etape si tot atâtea victorii, iar scorul de 1-0 este bun pentru starea terenului pe care am jucat. Vreau sa dau o bila neagra arbitrajului si care ne-a încaltat cu 6 cartonase galbene si doua cartonase rosii. Este strigator la cer!”, a mai precizat profesorul Sigmirean.

Gloria Bistrita - Juventus Bistrita 2-1 (B)
Cea de-a doua partida a diminetii a pus fata în fata pe gloriosii lui Dinu Vlad si Toma Ivan cu juniorii Juventusului ai lui A. Linca. Am vazut o alta partida echilibrata, cu un joc dârz, excelent, si în care mai tinerii jucatori de la Juventus nu s-au lasat mai prejos decât cei de la Gloria Bistrita.
Gloria Bistrita (B): Pop, Patca, Dodea, Mihalte, Hipi, Gotea, Curtuius, Sigartau, Trufin, Alex. Rus, plus Veja, Bresfelean, Huzmezan, Suciu, Turbat si Naghy
Juventus Bistrita (B): Pântea, Cucuiet, Petrut, Gavriloaie, Scuturici, Eros, Matei, Paduret, Danciu, Vermesan, Chifa. Au mai jucat: Roman, Saran, Balan, Al. Pop si Boarescu.

Scoala “Viorel Moldovan” - Arsenal Baia Mare 1-0 (A)
Maratonul fotbalistic de dumimica a continuat cu partida dintre Scoala “VM”, grupa antrenata de Gheorghe Somfelean si Florin Danciu, si echipei Arsenal Baia Mare. Singurul gol al acestei partide a fost marcat de Sorin Ciuculescu. În cel de-al doilea meci al dupa-amiezii, grupa B a Scolii “Viorel Moldovan” a remizat cu grupa secunda a celor de la Arsenal Baia Mare.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 18.10.2005, Alin CORDOS

Campionatul National de Juniori A+B
Juventus s-a impus greu în fata elevilor lui Somfelean
• Gloria Bistrita a remizat afara cu U Cluj
Terenul Colegiului National “Liviu Rebreanu” a gazduit ieri dupa-masa un nou maraton fotbalistic, dar mai ales derby-ul bistritean al etapei a III-a din cadrul Campionatului National pentru Juniori A si B, etapa reprogramata de FRF. Contextual, ieri pe “Liviu Rebreanu” s-a dat o adevarata batalie între Scoala de Fotbal “Viorel Moldovan” si Juventus Bistrita.

Scoala ”VM” - Juventus
Bistrita 0-2 (A)
Primii care au intrat în hora au fost juniorii antrenati de Gheorghe Somfelean si Florin Danciu si care au primit replica mai titratilor jucatori ai profesorului Sigmirean.
Daca elevii lui Sigmirean au practicat un joc de nivel ridicat, juniorii lui Somfelean si Danciu au reusit spre cinstea lor cea mai buna partida de la începutul acestui campionat. Contextual, am urmarit o prima repriza în care cei de la Juventus s-au chinuit, deseori, sa ajunga la poarta adversa, dar si cu replici taioase venite din partea gazdelor, juniorii Scolii “Viorel Moldovan” reusind o buna asezare în teren, dar si construirea minge cu minge a unor faze interesante si spectaculoase. De altfel, echilibrul partidei avea sa se rupa abia în primul sfert de ora al mitanului secund, moment când, la un hent involuntar în careu, centralul întâlnirii acorda celor de la Juventus un penalty extrem de usor, îndelung contestat de multi dintre cei prezenti la meci. Asa cum era de asteptat, lovitura de pedeapsa este transformata fara prea mari probleme de Chifa. Golul primit mai taie din elanul celor de la Scoala “VM”, iar pe fond de oboseala si de moral destul de “avariat” al adversarilor, Juventus mai înscrie înca o data prin Marius Pop, scorul de 2-0 fiind si cel înregistrat la finalul partidei.
Ieri, antrenorii grupei A, Gheorghe Somfelean si Florin Danciu, au folosit urmatorul lot pentru batalia cu juniorii de la Juventus: Ursu (Pop); Muscar, Marica, Ivan, Tonceanu, Nadasan, Ciuculescu I, Ciuculescu II, Lari, Palagichi, Schuster, Astalâs, Taran, Hiruta, Alin Rusu, Moldovan.
De cealalta parte, profesorul Sigmirean a venit la teren cu urmatorul lot: Rebrean, Greab; Precub, Ilovan, Olariu, Cornel Pop, Georgita, Georgiu, Chifa, Marius Pop, Clapa, Vizitiu - Unciu, Hondrari, Marc, Tentis, Akari, Mitrut, Butean.

Scoala “VM” - Juventus Bistrita
2-0 (B)
Desi, elevii antrenorilor Horatiu Pârtiu au pornit ca favoriti în cursa cu juniorii B ai Juventusului, primii nu au aratat un joc prea clar si constructiv, cei de la Juventus intrându-si bine în pâine si dându-i lui Kertes serios de munca. Cu toate ca cei de la Scoala “VM” au reusit sa înscrie înca din primele 15 minute, cei de la Juventus s-au asezat bine în teren si au luptat pâna la epuizare pentru fiecare minge. Scorul final de 2-0 avea sa fie stabilit de acelasi Bodolan.
Cei doi tehnicieni, Cilean, respectiv Pârtiu, au aruncat în joc urmatorul “11”: Kertes, Precub, Albut, Tofana, Brudasca, Levente, Stefoi, Voicu, Frunza, Bodolan; rezerve - Razvan Pop, Ionut Pop, Curtusan, Magerusan, Dumitrean, Clapa si Huciu.

U Cluj - Gloria Bistrita 2-2 (A)
Tot ieri dupa-amiaza, la Cluj, juniorii Gloriei Bistrita au întâlnit juniorii “U” Clujului, partida încheindu-se cu scorul de 2-2, golurile bistritenilor fiind marcate de Gavrilescu. În cealalta partida, juniorii B au fost învinsi de clujeni cu scorul de 3-1.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 14.10.2005, Alin CORDOS

Fotbal copii
Campionatul National de juniori A+B
- derby-ul etapei este reprezentat de partida dintre Scoala “Viorel Moldovan” si Juventus Bistrita

Federatia Româna de Fotbal a programat pentru astazi cele 14 partide ramase restanta din cadrul etapei a III-a a Campionatului National de juniori A si B. Conform programarii facute, Gloria Bistrita va întâlni afara Universitatea Cluj, iar Scoala de Fotbal “Viorel Moldovan” îsi va încerca puterile cu titrata Juventus Bistrita.
Universitatea Cluj - Gloria Bistrita, ora 1300-1500, teren CUG
Elevii lui Adrian Florea nu au astazi o misiune foarte usoara, mai ales ca în etapa a sasea Gloria Bistrita (A) a fost înfrânta de Ardealul Cluj cu scorul de 1-0. Contactat telefonic, antrenorul Adrian Florea ne-a precizat ca pentru meciul de astazi cu clujenii de la “U” spera ca îi va avea în teren pe mai experimentatii jucatori, adica pe Stan Bozesan, Suru, Gavrilescu si Mirel Soare, alaturi de Marghidan, Triscas, Morar, Slavoaca, Caizer, Danila, Oltean, Vlad Matei, Barbu, Szobosloy, Adrian Moldovan, Ilie Rus, Galusca, Mocan, Canceu, Popovici, Dragus, Hlinca, Luci, Ilincas, Avadanei si Dragan.
“Sper sa ne revenim si sa obtinem o victorie clara contra celor de la Universitatea Cluj, mai ales ca din lot fac parte deja nume consacrate si pe care dumneavoastra le cunoasteti atât de bine, iar aici fac referire la Rares Stan, Gavrilescu, Suru, Bozesan si Mirel Soare. Clar, noi trebuie sa ne demonstram valoarea!”, ne-a mai precizat Florea.
Tot astazi, juniorii B antrenati de Dorin Vlad, Ioan Nicolae si Toma Ivan se vor bate si ei cu U Clujul, începând cu ora 15.00.

Scoala de Fotbal “VM” - Juventus Bistrita, ora 1300-1500,
teren “Liviu Rebreanu”
Asadar, daca Gloria joaca astazi la Cluj, iubitorii de fotbal din Bistrita pot sa vizioneze derby-ul acestei etape reprogramate dintre Scoala de Fotbal “Viorel Moldovan” si Juventus Bistrita. Astfel, antrenorii grupei A, Gheorghe Somfelean si Florin Danciu, vor folosi urmatorul lot pentru batalia cu juniorii de la Juventus : Ursu (Pop); Muscar, Marica, Ivan, Tonceanu, Nadasan, Ciuculescu I, Ciuculescu II, Lari, Palagichi, Schuster, Astalâs, Taran, Hiruta, Alin Rusu, Moldovan.
“Ne-am antrenat în aceste zile pentru a putea sustine un meci bun si, bineîteles, cu scopul de-a obtine un scor si mai bun. Vom încerca sa-i facem o surpriza echipei care nu a pierdut pâna acum nici un meci”, ne-a marturisit profesorul Somfelean.
Partida este programata sa înceapa la ora 13.00, fiind urmata de meciul pe care îl va sustine grupa B, antrenata de Horatiu Pârtiu si Dorel Cilean.
Astfel, cei doi antrenori se vor prezenta la teren cu urmatorul lot: Kertes, Curtusan, Kovacs, Tofana, Precub, Nicoara, Stefoi, Apostolache, Magerusan, Bodolan, Pop, la care se mai adauga Razvan Pop, Budasca, Frunza, Huciu, Dumitrean, Clapa si Sidor.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 13.10.2005, Alin CORDOS

Juventus, una da, una ba!
Cea de-a treia grupare bistriteana ce are echipe in Campionatul National de juniori, Juventus, a jucat la Baia Mare, pe un teren ce a semanat cu un drum de tara, la dimensiuni regulamentare pentru fotbal. La juniori A, echipa lui Dumitru Sigmirean si Cornel Pop s-a impus cu 2-0 prin golurile marcate in partea secunda de Mitrut si Vizitiu. A fost un meci greu, extrem de disputat, in care bistritenii au luptat mult pentru cele trei puncte. La fel de disputat a fost si meciul juniorilor B, insa Juventus a parasit terenul invinsa de propriile greseli. Au fost suficiente doua gafe de marcaj, la singurele situatii de poarta ale gazdelor, si partida a fost inchisa. Aceasta in ciuda unor situatii bune de poarta, irosite de Boarescu, Danciu, Saran si Miron. Oricum debutul ambelor echipe de la Juventus pare destul de promitator, semn ca recenta fuziune cu grupele de la LPS a fost de bun augur.
Juventus, juniori A: Rebrean, Precup, C. Pop, Georgita, Ilovan, Olariu, Clapa, Cira, Chifa, M. Pop, Mitrut. Au mai intrat: Vizitiu, Tentis, Unciu
Juventus, juniori B: Bota, Petrut, Dura, Gavriloaie, Scuturici, A. Pop, Matei, Vermesan, Danciu, Paduret, Boarescu. Au mai intrat: Saran, Miron, Cucuiet si Eros.
Sportul bistritean, 2005, Vasile Bancea

Juventus, greu de batut la juniori A
Etapa a doua din Campionatul National de juniori a adus o noua victorie in dreptul echipei antrenate de Dumitru Sigmirean la juniori A, Juventus Bistrita, 4-2 cu Armatura Zalau. Partida a fost dominata de bistriteni in prima repriza si la inceputul partii secunde, pana cand scorul a ajuns la 4-0, prin golurile marcate de Chifa (11m), Vizitiu, M. Pop si Mitrut. Apoi, in ultimele 20 de minute, jucatorii bistriteni nu au mai reusit sa-si pastreze concentrarea si au primit usor doua goluri. Sigmirean s-a aratat nemultumit de jocul din final al echipei lui, dar satisfacut de rezultatul final. De remarcat evolutia excelenta a portarului Rebrean, care si-a salvat echipa de la cateva goluri ca si facute. Iata garnitura aliniata de Juventus: Rebrean – Precup, C. Pop, Georgita, Ilovan, Olariu, Suvei, Clapa, Vizitiu, Chifa, M. Pop. Au mai intrat: Mitrut, Cira, Tentis, Unciu si Marc.
Sportul bistritean, 2005, Vasile Bancea

Fotbal juniori
Victorie prin neprezentare
Editia a II-a a Campionatului National de Juniori A si B s-a încheiat cu o surpriza pe terenul Colegiului National “Liviu Rebreanu”, acolo unde juniorii Gloriei trebuiau sa joace contra celor de la FC “Viorel Mateianu” din Baia Mare. Astfel, Gloria Bistrita a câstigat ambele meciuri cu scorul de 3-0 prin faptul ca oaspetii nu au mai ajuns la Bistrita din cauza unor probleme tehnice.
În privinta Scolii de fotbal “Viorel Moldovan”, aceasta a avut cele doua partide în deplasare, mai precis la Cluj unde au întâlnit echipele “Ardealului”.
Contextual, juniorii A antrenati de Gheorghe Somfalean si Florin Danciu au fost înfrânti cu sccorul de 3-0, în timp ce juniorii B antrenati de Horatiu Pârtiu si Dorel Cilean s-au impus cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Mihai Bodolan în minutul 62.
Legat de înfrângerea suferita de Juniorii A ai Scolii “Viorel Moldovan”, antrenorul Gheorghe Somfalean a tinut sa faca câteva precizari: “A fost un meci de o factura tehnica si tactica deosebit de reusit, dar am pierdut pe foarte multe greseli personale, a unui 11 metri care a pus la pamânt moralul copiilor, cât si a lipsei de dublaje în linia de aparare, dar si în fazele decisive. S-a observat foarte clar lipsa experientei, dar si a terenului de pregatire”.
Nici echipa Juventus Bistrita nu s-a descurcat rau, juniorii A antrenati de Sigmirean s-au impus în fata Armaturii Zalau cu scorul de 4-2, în timp ce juniorii B au pierdut cu 2-0.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 21.09.2005, Alin CORDOS

Incepe Campionatul National de juniori
In stilu-i caracteristic, Federatia Romana de Fotbal a anuntat ca duminica va incepe sezonul 2005 – 2006 al Campionatului National de juniori. Stirea a circulat din gura in gura printre antrenorii echipelor de juniori din tara, care au reusit sa afle, pe cont propriu, cu cine vor juca fiecare in prima etapa. Aceasta din cauza faptului ca federatia nu a reusit sa trimita pana duminica, 4 septembrie, programul seriilor de juniori A si B. Cert este ca acesta va fi primul campionat in care se revine la sistemul toamna – primavara, dupa cateva experimente mai putin reusite pe sistemul primavara – vara. Tot la fel de cert e si faptul ca bistritenii s-au inscris in aceasta competitie cu 6 echipe, 3 la A si 3 la B. Aceste echipe vor reprezenta 3 grupari, Gloria, Juventus si nou infiintata Scoala de Fotbal “Viorel Moldovan”. Surprinde absenta Liceului cu Program Sportiv care a fuzionat cu Juventus pentru cel putin un campionat. De altfel, echipa care a luat nastere este si marea favorita in competitia juniorilor A. Antrenata de Dumitru Sigmirean si manageriata de Valer Somesan, gruparea nou formata are in componenta majoritatea jucatorilor care anul trecut au jucat finala pe tara la juniori A1 (nascuti in 1987). Sigmirean si Somesan se vor bate anul acesta tot cu Gloria, care il are ca antrenor pe Adrian Florea, posesorul unui titlu national obtinut acum doi ani. Duelul celor doua va fi privit din umbra de formatia scolii “V. Moldovan”, antrenata de Gheorghe Somfelean si Florin Danciu. Sansele celor doi vor fi foarte mici in acst an, tinand cont ca arunca in lupta o echipa de copii cu 2 ani mai mici decat adversarii lor.
La juniori B, batalia se va da intre Scoala de Fotbal “Viorel Moldovan” si Gloria, respectiv intre echipa antrenata de Dorel Cilean si cea pregatita de trio-ul Toma Ivan , Dinu Vlad, Ion Nicolae. Fara pretentii in acest an , Juventus va alinia la start o echipa formata in mare parte din jucatori nascuti in 1990, cu un an mai mici decat limita regulamentara.
Sportul bistritean, 2005, Adrian Linca

Fluier final la Memorialul “Mircea Damian”
- editia a IX-a a eventului fotbalistic si-a premiat câstigatorii pe terenul Colegiului National “Liviu Rebreanu”
Terenul de fotbal al Colegiului National “Liviu Rebreanu” a gazduit sâmbata dupa-amiaza festivitatea de premiere a tuturor celor care au participat la editia a IX-a a Memorialului “Mircea Damian”. În cuvântul sau, profesorul Gino Bucur a spus ca participarea unor echipe din Italia si Republica Moldova la aceasta editie îi da speranta ca editia jubileu a memorialului de anul viitor va fi una mai bine organizata, o editie care va aduce la Bistrita adevarate regaluri fotbalistice. În aceeasi nota optimista, presedintele de onoare al memorialului, omul care a fost întodeauna alaturi de fotbalul bistritean, Mihail Belei a promis ca editia jubileu de anul viitor va fi una speciala, urmând sa se ocupe personal de organizarea eventului.
Premianti si câstigatori
Categoria 1989, juniori
1. FC Gloria Bistrita (antrenori Dorin Vlad, Toma Ivan, Ioan Nicolae)
2. CSM Bistrita (Dorel Cilean, Horatiu Pârtiu)
3. FC Gloria Bistrita (Nicolae Dondos)
Golgeter: Marius Curtuius - FC Gloria Bistrita

Categoria 1991 (cea mai puternica si echilibrata grupa)
1. FC Bihor Oradea (antrenor Alexandru Kiss)
2. Inter Viisoara (Danut Dosan)
3. Olimpia Satu Mare (antrenor Emerich Kincesz)
4. Viitorul Moldova Balti (Gavriliuc Boris, Vlaentin Kuzmetov)
5. Viitorul GB Bistrita (Gino Bucur)
6. Juventus Bistrita
Glogeter: Andrei Vasilichi
Cel mai bun portar: Vlad Ghete (FC Bihot Oradea)

Categoria 1993
1. CSM Bistrita (antrenor Leon Buhai)
2. LPS Bistrita (Sergiu Gabor)
3. Scoala de fotbal “Viorel Moldovan” (Alin Moldovan)
La aceasta categorie a fost acordat un premiu pentru participare tinerei echipe Luceafarul Beclean.
Golgeter: Doru Pop (CSM Bistrita)
Cel mai bun portar: Sergiu Muresan (LPS Bistrita)

Categoria 1994
1. Viitorul GB (antrenor Marcel Steger)
2. Sc. de fotbal “Viorel Moldovan” (Alin Moldovan)
3. CSM Bistrita (Leon Buhai)
4. FC Gloria Bistrita (instructor Anghel Lacatus)
5. Luceafarul Beclean
Golgeter: Marica Rebrean (Viitorul GB)
Cel mai bun portar: Florin Uilean (Sc. de fotbal VM)
De asemenea, organizatorii au acordat un premiu special, care a constat în bani si o pereche de pantofi “Adidas”, unui jucator cu dizabilitati de la echipa Speranta Cociu (Stelian Agrisan).
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 08.08.2005, Alin CORDOS

Aseara a debutat la Bistrita
Editia a IX-a a Memorialului “Mircea Damian”
Organizat de-a lungul a noua editii în memoria celui care a fost Mircea Damian, acest important event fotbalistic este programat a se desfasura în perioada 1-6 august pe urmatoarele terenuri: Colegiul National “Liviu Rebreanu”, Mecanica, Inter Viisoara si cel al Asoc. Sportive IPROEB. Conform celor spuse de profesorul Gino Bucur, unul din principalii organizatori ai acestui turneu, la Bistrita au fost invitate echipe din toata tara si din strainatate la urmatoarele categorii de vârsta:
- copii nascuti 1.01.1991 - 31.12.1991
- copii nascuti 1.01.1993 - 31.12.1993
- copii nascuti 1.01.1994 - si mai mici
- juniori nascuti 1.01.1989 - 31.12.1989
“Am avut intentia sa invitam urmatoarele cluburi, dupa cum urmeaza - Selectionata Nationala a României 91, Gloria Bistrita, Gioventu Assemini Calcio (Italia), Csepel Budapesta, Serif Tiraspol, Viitorul Moldovei Balti (Rep. Moldova), FC Bucovina Cernauti (Ucraina), FC Olimpia Satu Mare, FC Arges, CFR Cluj, CSS Suceava, Viitorul Medias, Sportul Studentesc, Luceafarul Beclean, CSM Bistrita, Juventus Bistrita, însa o parte dintre echipele invitate au preferat sa nu particpe la acest memorial, un exemplu în acest sens fiind echipele din Cluj”, ne-a mai spus ieri presedintele Asociatiei Sportive “Viitorul GB” BN, profesorul Gino Bucur.
Program de desfasurare
Categoria 1989 - Stadion “Mecanica”
Echipe participante:
FC Gloria 1922 Bistrita
FC Viitorul Moldovei Balti
Gioventu Assemini Calcio
CSM Bistrita
Prima etapa debuteaza în aceasta dupa-amiaza cu urmatoarele meciuri, deschiderea festiva urmând sa se desfasoare între orele 15.00 si 16.00 pe “Liviu Rebreanu”:
ora 17.00 - 18.00 FC Gloria - Viitorul Balti
ora 18.30 - 20.00 Gioventu - CSM Bistrita
Etapa a II-a (mâine, 3 august)
ora 17.00 - 18.30 FC Gloria - Gioventu
ora 18.30 - 20.00 Viitorul Balti - CSM
Etapa a III-a (joi, 4 august)
ora 17.00 - 18.30 FC Gloria - CSM Bistrita
ora 18.30 - 20.00 Gioventu - Viitorul Balti
Etapa a patra este programata sa se desfasoare vineri, 5 august, iar finalele, sâmbata, 6 august, cu începere de la ora 14.00.
Categoria 1991 (Stadion “Liviu Rebreanu”)
Echipe participante:
FC Bihor Oradea
FC Olimpia Satu Mare
Viitorul GB Bistrita
Viitorul Moldovei Balti
Inter Viisoara
Iuventus Bistrita
Etapa I (astazi, 2 august)
ora 9.00 - 10.20 FC Bihor - Olimpia Satu Mare
ora 10.30 - 11.50 Viitorul GB - Viitorul Balti
ora 12.00 - 13.20 Inter Viisoara - Iuventus
Etapa a II-a (mâine, 3 august)
ora 9.00 - 10.20 Olimpia SM - Iuventus
ora 10.30 - 11.50 Inter - Viitorul Balti
ora 12.00 - 13.20 FC Bihor - Viitorul GB
Etapa a III-a (joi, 4 august)
ora 9.00 - 10.20 Viitorul GB - Olimpia SM
ora 10.30 - 11.50 Inter - FC Bihor
ora 12.00 - 13.20 Viitorul Balti - Iuventus
Etapa a IV-a (vineri, 5 august)
ora 9.00 - 10.20 Olimpia SM - Viitorul Balti
ora 10.30 - 11.50 FC Bihor - Iuventus
ora 12.00 - 13.20 Viitorul GB - FC Inter Viisoara
Etapa a V-a (sâmbata, 6 august)
ora 9.00 - 10.20 FC Inter - Olimpia SM
ora 10.30 - 11.50 Iuventus - Viitorul GB
ora 12.00 - 13.20 FC Bihor - Viitorul Balti
Categoria 1993 (Stadion IPROEB)
Echipe participante:
Luceafarul Beclean
LPS Bistrita - Gabor
Viitorul GB
CSM Bistrita - Buhai
FC Bihor Oradea
Speranta Cociu
Etapa a I-a (astazi, 2 august)
ora 9.00 - 10.00 Luceafarul - LPS
ora 10.00 - 11.00 Viitorul GB - CSM
ora 11.00 - 12.00 FC Bihor - Speranta
Etapa a II-a (mâine, 3 august)
ora 9.00 - 10.00 LPS - Speranta
ora 10.00 - 11.00 FC Bihor - CSM
ora 11.00 - 12.00 Viitorul GB - Luceafarul
Etapa a III-a (joi, 4 august)
ora 9.00 - 10.00 Viitorul GB - LPS
ora 10.00 - 11.00 FC Bihor - Luceafarul
ora 11.00 - 12.00 CSM - Speranta
Etapa a IV-a (vineri, 5 august)
ora 9.00 - 10.00 LPS - CSM
ora 10.00 - 11.00 Luceafarul - Speranta
ora 11.00 - 12.00 Viitorul GB - FC Bihor
Etapa a V-a (sâmbata, 6 august)
ora 9.00 - 10.00 FC Bihor - LPS
ora 10.00 - 11.00 Speranta - Viitorul GB
ora 11.00 - 12.00 Luceafarul - CSM
Categoria 1994-1995
(Stadion “Free Sport sintetic")
Echipe participante:
FC Gloria Bistrita 1922
CSM Bistrita - Buhai
Viitorul GB
Luceafarul Beclean
CSM Bistrita - Alin Moldovan
Etapa I (astazi, 2 august)
16.00 - 16.50 CSM (Alin) - CSM (Buhai)
17.00 - 17.50 Viitorul GB - Luceafarul
Gloria Bistrita - sta
Etapa a II-a (mâine, 3 august)
16.00 - 16.50 CSM (Alin) - Viitorul GB
17.00 - 17.50 Gloria Bistrita - CSM (Buhai)
Luceafarul Beclean - sta
Etapa a III-a (joi, 4 august)
16.00 - 16.50 Viitorul GB - Gloria Bistrita
17.00 - 17.50 Luceafarul - CSM (Alin)
CSM (Buhai) - sta
Etapa a IV-a (vineri, 5 august)
16.00 - 16.50 Gloria Bistrita - Luceafarul
17.00 - 17.50 CSM (Buhai) - Viitorul GB
CSM (Alin) - sta
Etapa a V-a (sâmbata, 6 august)
Luceafarul - CSM (Buhai)
CSM (Alin) - Gloria Bistrita
Viitorul GB - sta
“Sper într-un turneu în care sa primeze corectitudinea, meciurile cu multe goluri, un turneu care sa fie dominat de fair-play”, ne-a mai precizat profesorul Gino Bucur.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 02.08.2005, Alin CORDOS

Victoria Uriu se va numi Midovirad si se va muta la Beclean
Radu Pop, patronul echipei divizionare C din Campionatul National de Fotbal de Sala s-a decis sa schimbe numele echipei sale din Victoria în Midovirad si sa o mute la Beclean. Acesta a declarat: "Am ajuns sa iau aceasta decizie din cauza neimplicarii Primariei Uriu în activitatea echipei. Dupa multe promisiuni din partea acestei institutii, ramase fara rezultat, iata ca am ajuns la aceasta situatie. Singura reprezentanta a judetului în Campionatul National de Fotbal de Sala va continua în noul sezon cu aspiratii si ambitii mari".
Radu Pop doreste sa-i aduca la echipa sa pe Titi Voica si Sebastian Moga, ambii de la Juventus Bistrita: "Îi astept la echipa si doresc sa avem un start la fel de bun ca si anul trecut si sper sa ne mentinem în prima jumatate a clasamentului". Transferul celor doi cunoscuti fotbalisti se afla în faza negocierilor, patronul Radu Pop fiind optimist în cooptarea celor doi la echipa sa.
Anul trecut echipa a fost cotata drept candidata la retrogradare, însa fotbalistii lui Radu Pop au demonstrat ca au valoare si pot face fata unor echipe cu aspiratii la Divizia B. "Singura echipa din mediul rural care activeaza în Divizia C, Midovirad Beclean se va mentine si în sezonul viitor în aceasta competitie, si nu vom precupeti nici un efort pentru a ne realiza obiectivele", precizeaza Radu Pop, patronul Divizionarei C Midovirad Beclean.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 25.06.2005, Dorin ARSINTE

Fotbal în sala
Juventus Bistrita ataca Divizia C
În acest weekend la Odorheiul Secuiesc se va desfasura turneul de fotbal în sala de baraj pentru accederea în Divizia C. Judetul Bistrita-Nasaud va fi reprezentat de echipa Juventus Bistrita, antrenata de Valer Somesan. La meciurile de baraj pentru promovarea în Divizia C si-au mai anuntat participarea echipe din Iasi, Botosani, Zalau, Covasna. Din lotul cu care Valer Sasarman va face deplasarea la Odorheiul Secuiesc nu vor lipsi Bucur, Opran, Ciprian, Somesan, Sebi Moga, Dragota, Mol-dovan, Târgovet, Login si Buhai.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 20.05.2005, Alin CORDOS

Campionatul Judetean
Pentru acest sfârsit de saptamâna, Asociatia Judeteana de Fotbal a dispus organizarea urmatoarelor partide din cadrul etapei a 12-a din Campionatul Judetean:
Salva - Teaca ora 16.00
Bozies - Rebra ora 16.00
Archiud - Livezile ora 16.00
Mariselu - Ilva Mica ora 11.00.
Tot mâine, pe bazele sportive de la Mecanica, Iproeb si pe terenul Colegiului National “Liviu Rebreanu” sunt programate urmatoarele meciuri de juniori:
Gloria Bistrita - CFR Cluj:
Juniori A+B, orele 13-15, Mecanica
Juventus Bistrita - IS Câmpia Turzii:
Juniori A, ora 13.00, Iproeb
LPS Bistrita - Ivansuc Cluj:
Juniori B, ora 15.00, “Liviu Rebreanu”
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 14.05.2005, Alin CORDOS

Perspektive und Heimat im Verein
Alsdorf. Welchen Stellenwert das jährliche Internationale A-Jugend-Osterturnier der Jugendabteilung des SV Alemannia Mariadorf hat, zeigt stets der Empfang für die Mannschaften am Karfreitag im Sportheim.
So begrüßte Jugendleiter Karl-Heinz Barth zahlreiche Ehrengäste, darunter Bürgermeister Helmut Klein und die Landtagskandidaten Hans Vorpeil (SPD) und Reimund Billmann CDU). Das Turnier stand unter Schirmherrschaft einer Alsdorfer Medizintechnik-Firma.
Barth freute sich auch, dass wieder Freunde des FC Juventus Bistritz aus Rumänien dabei waren, die von Alfred Sonders betreut wurden. Der Jugendleiter dankte Schirmherrn, Sponsoren, Gesamtvorstand sowie allen Helferinnen und Helfern, die ein solch großes Turnier ermöglichten.
Guter Ruf
«Das Turnier genießt einen guten Ruf weit über die Grenzen unserer Stadt hinaus», freute sich Bürgermeister Helmut Klein. Es sei lobenswert, wie es der Jugendabteilung jedes Jahr gelinge, ein derartiges Turnier auf die Beine zu stellen, betonte Landtagsabgeordneter Hans Vorpeil.
Es sei nicht nur wichtig, die Vereinsarbeit zu pflegen, sondern viel mehr noch der Jugend eine Perspektive zu bieten. Vereinsboss Josef Weitz lobte die Aktivitäten seiner Jugendabteilung. Im kommenden Jahr werde der Verein seinen 90. Geburtstag gemeinsam mit dem MGV Polyhymnia Mariadorf feiern, der dann auf 125-jähriges Bestehen zurückblicke.
Nach vorne gebracht
Die Altherrenabteilung feiert in diesem Jahre 25-jähriges Bestehen. Nach der jüngsten Saison seien zehn A-Jugendliche in den Seniorenbereich überführt worden.
Anerkennung sprach auch Ehrenvorsitzender Peter Fleu der Jugend aus, dem immer noch die ungeklärte Sportplatzfrage auf dem Herzen liegt. Fleu dankte Barth und dem ausgeschiedenen Vorsitzenden Frank Lauterbach dafür, dass sie die Jugendabteilung wieder nach vorne gebracht haben.
Als Vorsitzender des Ehrenrats überreichte er der Jugendabteilung wie die vielen anderen Redner ein Geldgeschenk. Für den Stadtsportverband überbrachte Geschäftsführer Günter Durst die besten Wünsche und übergab zwei Bälle. Alfred Sonders bedankte sich für die erneut gute Betreuung der rumänischen Jugendlichen.
Der Verein unterhalte in Rumänien eine Jugendabteilung mit 130 Jugendlichen in fünf Mannschaften. Er müsse alles selbst finanzieren und freue sich stets über die Einladung aus Mariadorf. Alleine die 3400 Kilometer Hin- und Rückreise kosteten 3400 Euro.
Sonders dankte auch dem Ehepaar Poqué aus Herzogenrath, für seine Unterstützung. Die Gäste aus Bistritz hatten Bildbände ihrer Stadt als Geschenk mitgebracht. Die Jugendabteilung freute sich besonders über das Geldgeschenk der 2. Mannschaft, das Tobias Zimmermann mit lustigen Worten überreichte.
Aachener Zeitung, 28.03.2005
Juventus, din nou cu ochii spre Germania
Juventus s-a dovedit cea mai harnica echipa bistriteana adunandu-se imediat dupa sarbatori, dar a suferit si ea din cauza vremii nefavorabile fotbalului. Pregatirea s-a bazat mai mult pe componenta fizica, urmand ca de acum inainte sa se puna mai mult accent pe pregatirea cu mingea. Valer Somesan va da curs, ca in fiecare an, invitatiei din Germania (Mariadorf) unde spera ca va putea rula intreg lotul de jucatori.
Juventus pleaca la drum cu o echipa nou formata, din tineri jucatori nascuti in 1987 – 1988, chiar si 89, cu gandul la o garnitura competitiva in viitor.
Sportul bistritean, 2005, Adrian Linca

Cupa CSM Bistrita la minifotbal
Fotbal pe bune!!!
- primele locuri au revenit clujenilor de la Ivansuc si bistritenilor de la Juventus
Duminica s-au încheiat pe terenul Salii Polivalente meciurile contând pentru Cupa CSM Bistrita la minifotbal.
Conform antrenorului Leon Buhai, la aceasta manifestare sportiva au participat urmatoarele echipe: Pajura Bucuresti, Ivansuc Cluj, Noua Generatie Iasi, CSM Bistrita, Juventus Bistrita, Viitorul GB Bistrita, Inter Viisoara, Speranta “Sipi” Beclean, CSM 94 Bistrita si CSM II Bistrita.
Rezultate consemnate în primele doua zile ale competitiei:
18.03. 2005
CSM Bistrita - Pajura Bucuresti 4-3
CSM II Bistrita - Speranta Beclean 2-1
Juventus B-ta - CSM 94 B-ta 6-2
Inter Viisoara - Viitorul GB B-ta 4-3
CSM Bistrita - Noua Generatie Iasi 2-2

19.03.2005
Viitorul GB - CSM 94 Bistrita 6-2
Juventus B-ta - Speranta Beclean 3-2
CSM II B-ta - Inter Viisoara 4-2
Ivansuc Cluj - Pajura Bucuresti 2-0
Noua Generatia Iasi - CSM Bistrita 1-4
Speranta Beclean - Viitorul GB 3-6
CSM 94 B-ta - Inter Viisoara 2-6
CSM II Bistrita - Juventus B-ta 0-1
Ivansuc Cluj - CSM Bistrita 4-2
Pajura Bucuresti - Noua Generatie Iasi 4-1
Speranta Beclean - CSM B-ta 94 2-5
Juventus Bistrita - Inter Viisoara 0-3
CSM II Bistrita - Viitorul GB 1-7
CSM Bistrita - Pajura Bucuresti 1-3
Ivansuc Cluj - Noua Generatie Cluj 3-1

În privinta partidelor desfasurate duminica, 20 martie, acestea au înregistrat urmatoarele rezultate:
Noua Generatie Iasi - Ivansuc Cluj 1-2
Viitorul GB - Juventus Bistrita 0-1
CSM II Bistrita - CSM 94 B-ta 4-1
Inter Viisoara - Speranta Beclean 2-4
Pajura Bucuresti - Noua Generatie Iasi 2-1
CSM Bistrita - Ivansuc Cluj 2-4

* între orele 12.30 respectiv 14.00 s-a desfasurat concursul de tehnica individuala
Ivansuc Cluj - Pajura Bucuresti 3-3
În urma partidelor disputate de-a lungul celor trei zile de minifotbal si oficializarea rezultatelor, clasamentele la cele doua grupe valorice arata în felul urmator:

Clasament A
1. Ivansuc Cluj
2. Pajura Bucuresti
3. CSM Bistrita
4. Noua Generatie Iasi

Clasament A’
1. Juventus Bistrita
2. Viitorul GB Bistrita
3. Inter Viisoara
4. CSM II Bistrita
5. CSM 94 Bistrita
6. Speranta “Sipi” Beclean

Dupa cum s-a întâmplat si la alte competitii, organizatorii au premiat cei mai buni fotbalisti ai turneului.
Astfel, titlul de cel mai tehnic jucator i-a revenit lui Alexandru Ciumacenco de la Pajura Bucuresti, iar titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Laszlo Szabo (Ivansuc Cluj) si Florin Uilean (Juventus Bistrita).
De asemenea, golgeterii turneului au fost desemnati Marian Rebrean de la Viitorul GB Bistrita si Sergiu Negrut (Ivansuc Cluj).
În privinta concursului de tehnica individuala, au fost desemnati ca cei mai tehnicieni jucatori pe urmatorii: Alexandru Ciumacenco (Pajura Bucuresti) - cele mai multe duble si Tinut Budacan, care a efectuat cele mai multe lovituri precise pe spatiul portii.
Mai mult, Cupa CSM Bistrita si-a desemntat si jucatorii de perspectiva: Gabriel Iancu (Pajura Bucuresti), Nelu Rosu (Ivansuc Cluj), Doru Pop (CSM Bistrita), Stefan Popescu (Iasi) si Daniel Pop (Juventus Bistrita).
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 22.03.2005, Alin CORDOS

Minifotbal
Cupa CSM pentru copii nascuti în 1993
Sala Polivalenta din Bistrita gazduieste începând de ieri un important eveniment fotbalistic, mai precis Cupa CSM pentru copii nascuti în 1993. Timp de trei zile, pe terenul din sala gazda se întrec urmatoarele echipe: Pajura Bucuresti, Ivansuc Cluj, Noua Generatie Bucuresti, CSM Bistrita, Juventus Bistrita, Viitorul GB Bistrita, Inter Viisoara, Speranta Sipi Beclean, CSM 94 Bistrita si CSM II Bistrita. Vom reveni!
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 19.03.2005, Anamaria NANNE

Dupa trei zile pline de fotbal
Cupa CSM Bistrita a ajuns la Târgu Mures
• Khinder Tg. Mures a ocupat locul I atât la grupa 94, cât si la grupa 95 • jucatorii turneului au fost desemnati Sandor Kovacs (Khinder Tg. Mures) si Adrian Rebrisorean de la LPS Bistrita
Fotbal pe pâine! În acest fel putem intitula cele trei zile pline de sport cu balonul rotund si care au stat sub semnul Cupei CSM Bistrita. Au fost meciuri pline de nerv, ambitii si al caror nivel tehnic ridicat spune multe despre scoala ardeleana de fotbal.
Asa dupa cum v-am mai informat, conform programului întocmit de catre organizatori, meciurile s-au jucat dupa urmatorul sistem:

Grupa A (1994)
1. CSM Bistrita
2. Luceafarul Beclean
3. Ivansuc Cluj
4. Luceafarul Dej

Grupa B (1994)
1.Khinder Tg. Mures
2.Stejarul Ghurghiu
3.Juventus Bistrita
4.Viitorul Bistrita

Grupa a (1995)
1.CSM Bistrita
2.Gloria Bistrita
3.Ivansuc Cluj
4.CSM 96 Bistrita

Grupa b (1995)
1.Khinder Tg. Mures
2.Stejarul Ghurghiu
3.Luceafarul Beclean
4.LPS Bistrita

Si a fost prima zi...
Asa cum era de asateptat, pentru prima zi a turneului, 18 februarie, organizatorii au programat sapte partide, fiind înregistrate urmatoarele rezultate:
a/95 14.00 - 14.35 Gloria - CSM 96 Bistrita 1-2
b/95 14.35 - 15.10 LPS Bistrita - Beclean 4-1
B/94 15.10 - 15.55 Juventus - Viitorul Bistrita 4-0
A/94 15.55 - 16.40 CSM Bistrita - Beclean 2-3
b/95 16.40 - 17.15 Stejarul Ghurghiu - LPS Bistrita 6-6
a/95 17.15 - 17.50 Ivansuc Cluj - CSM Bistrita 3-1
A/94 17.50 - 18.30 Ivansuc Cluj - Luceafarul Dej 5-0

Sâmbata, 19 februarie 2005
A doua zi a turneului s-a dovedit a fi una mult mai obositoare, având în vedere cele 17 partide programate si care s-au încheiat în jurul orei 20.00, fiind înregistrate urmatoarele rezultate:
Ivansuc Cluj - Gloria Bistrita (a 95) 0-0
Ivansuc Cluj - Luceafarul Becelean (A94) 0-1
Khinder - Ghurghiu (B94) 1-1
Khinder - Beclean (b95) 8-0
CSM Bistrita - CSM 96 Bistrita (a95) 6-3
CSM Bistrita - Dej (A94) 2-0
Juvetus - Khinder (B94) 0-2
Ghurghiu - Viitorul GB (B94) 3-4
Khinder - LPS Bistrita (b95) 5-7
Beclean - Stejarul Ghurghiu (b95) 1-3
Ivansuc Cluj - CSM 96 Bistrita (a95) 4-3
CSM Bistrita - Gloria (a95) 5-0
CSM Bistrita - Ivansuc Cluj (A94) 3-8
Luceafarul Dej - Beclean (A94) 2-1
Juventus - S.Ghurghiu (B94) 1-2
Khinder - Viitorul GB (B94) 3-1
Khinder - Stejarul Ghurghiu (b95) 8-4

Duminica, 20 februarie 2005
Apropierea de finalele turneului a facut ca meciurile din teren sa se transforme în adevarate batalii pentru puncte, în cele din urma, micii fotbalisti de la Khinder Târgu Mures impunându-si vointa la atât la grupa 94, cât si la grupa 95:
A1 - B2 Beclean - Stejarul 3-2
B1 - A2 Khinder - Ivansuc 0-0 (3-2 în urma departajarilor)
a1 - b2 Ivansuc - Khinder 1-7
b1 - a2 LPS - CSM Bistrita 3-1

Jocurile VII - VIII Dej - Viitorul GB 1-2
Jocurile VII - VIII Gloria - Beclean 1-2
Jocurile V - VI CSM - Juventus 0-0 (2-3 în urma departajarilor)
Jocurile V - VI CSM 96 - Stejarul 3-0

Jocurile III - IV Stejaru - Ivansuc 3-2
Jocurile III - IV Ivansuc - CSM Bistrita 0-3

Jocurile I - II Khinder Tg. Mures - LPS Bistrita 2-2 (3-2 în urma minutelor jucate pentru departajare)
Jocurile I - II Beclean - Khinder 0-1

În urma celor trei zile de competitie, organizatorii au desemnat ca jucator al turneului la grupa 94 pe Sandor Kovacs de la Khinder Tg. Mures, iar la grupa 95 pe Adrian Rebrisorean de la LPS Bistrita.
De asemenea, la grupa 94 cel mai tehnic jucator a fost desemnat Alexandru Uta (Juventus Bistrita), iar cel mai bun portar Florin Uilean tot de la Juventus, pe când golgeterul turneului provine de la Ivansuc Cluj - Lucian Dodea.
La grupa 95, cel mai tehnic jucator a fost numit Sandu David (CSM Bistrita), cel mai tehnic portar, Cristian Simon, provine de la Ivansuc Cluj, iar golgeterul grupei a fost desemnat Robert Keresztez de la Khinder TG. Mures.

Clasamente finale
Grupa 94:
1. Khinder Tg. Mures
2. AS Speranta Beclean
3.Stejarul Ghrughiu
4.Ivansuc Cluj-Napoca
5. Juventus Bistrita
6. CSM Bistrita
7. Viitorul GB Bistrita
8. Luceafarul Dej

Grupa 95
1. Khinder Tg. Mures
2. LPS Bistrita
3. CSM Bistrita
4. Ivansuc Cluj-Napoca
5. CSM 96 Bistrita
6. Stejarul Ghurghiu
7. AS Speranta Beclean
8. Gloria Bistrita

Multumim pe aceasta cale pentru sprijinul acordat în realizarea acestui material antrenorului Horia Pârtiu.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 22.02.2005, Alin CORDOS

Fotbal copii
Cupa CSM Bistrita continua si astazi la Sala Polivalenta
Asa dupa cum v-am informat în numarul de ieri al cotidianului nostru, Sala Polivalenta gazdu-ieste în acest weekend Cupa CSM la fotbal pentru copii.
Conform programului întoc-mit de catre organizatori, me-ciurile se vor juca dupa urma-torul sistem:
Grupa A (1994)
1. CSM Bistrita
2. Luceafarul Beclean
3. Ivansuc Cluj
4. Luceafarul Dej
Grupa B (1994)
1.Khinder Tg. Mures
2.Stejarul Ghurghiu
3.Juventus Bistrita
4.Viitorul Bistrita
Grupa a (1995)
1.CSM Bistrita
2.Gloria Bistrita
3.Ivansuc Cluj
4.CSM 96 Bistrita
Grupa b (1995)
1.Khinder Tg.Mures
2.Stejarul Ghurghiu
3.Luceafarul Beclean
4.LPS Bistrita

Partidele pentru astazi, 19 februarie 2005
În functie de grupele pre-zentate mai sus, organizatorii au decis organizarea urmatoa-relor meciuri:
Ivansuc Cluj - Gloria Bistrita (a 95)
Ivansuc Cluj - Luceafarul
Beclean (A94)
Khinder - Ghurghiu (B94)
Khinder - Beclean (b95)
CSM Bistrita - CSM 96 Bistrita
(a95)
CSM Bistrita - Dej (A94)
Juvetus - Khinder (B94)
Ghurghiu - Viitorul GB (B94)
Khinder - LPS Bistrita (b95)
Beclean - Stejarul Ghurghiu (b95)
Ivansuc Cluj - CSM 96 Bistrita
(a95)
CSM Bistrita - Gloria (a95)
CSM Bistrita - Ivansuc Cluj
(A94)
Luceafarul Dej - Beclean (A94)
Juventus - S.Ghurghiu (B94)
Khinder - Viitorul GB (B94)
Khinder - Stejarul Ghurghiu (b95)
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 19.02.2005, Alin CORDOS

Fotbal juvenil
Micii sportivi se vor întrece, de astazi, în cadrul Cupei CSM
Bistritenii care iubesc fotbalul în sala au toate motivele sa se bucure, deoarece, începând din aceasta dupa-amiaza, în Sala Polivalenta se va desfasura Cupa CSM.
Conform programului întocmit de catre organizatori, meciurile se vor juca dupa urmatorul sistem:

Grupa A (1994)
1. CSM Bistrita
2. Luceafarul Beclean
3. Ivansuc Cluj
4. Luceafarul Dej

Grupa B (1994)
1. Khinder Tg. Mures
2. Stejarul Gurghiu
3. Juventus Bistrita
4. Viitorul Bistrita

Grupa a (1995)
1. CSM Bistrita
2. Gloria Bistrita
3. Ivansuc Cluj
4. CSM 96 Bistrita

Grupa b (1995)
1. Khinder Tg. Mures
2. Stejarul Gurghiu
3. Luceafarul Beclean
4. LPS Bistrita

În privinta primei zile de turneu, organizatorii au programat urmatoarele partide:
a/95 14.00-14.35 Gloria - CSM 96 Bistrita
b/95 14.35-15.10 LPS Bistrita - Beclean
B/94 15.10-15.55 Juventus - Viitorul Bistrita
A/94 15.55-16.40 CSM Bistrita - Beclean
b/95 16.40-17.15 Stejarul Gurghiu - LPS Bistrita
a/95 17.15-17.50 lIvansuc Cluj - CSM Bistrita
A/94 17.50-18.30 Ivansuc Cluj - Luceafarul Dej

Vom reveni pe masura derularii acestui turneu.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 18.02.2005, Alin CORDOS

Juventus Bistrita a luat caimacul in cadrul campionatului judetean pentru seniori.
Timp de trei zile, Sala Polivalenta a gazduit campionatul judetean de fotbal in sala, editia 2005, seniori, eveniment sportiv care a fost onorat de prezenta urmatoarelor echipe: Dimex Rebra, Baby Blue, VIP 04, Viitorul GB si Juventus Bistrita, dar si Viticola Dumitra.
In urma partidelor disputate pe parcursul zilelor de vineri si sambata, ieri, organizatorii au programat cele doua finale, dupa cum urmeaza:
- finala mica (locurile 3-4): Dimex Rebra – Heniu Pr. Bargaului
- finala mare (locurile 1-2): Juventus Bistrita – Olimpia Sieut
Finala mare
Batalia pentru locurile I si II s-a dat intre Juventus Bistrita si Olimpia Sieut, Juventusul dand clasa prin fotbalul de calitate practicat pe durata intregului turneu. In privinta partidei sustinute in compania celor de la Sieut, aceasta a fost dominata clar de Moga & compania. Daca in primele minute ale finalei, Sieutul a ratat incredibil prin Fodor si Tot, elevii lui Ionele au declansat un adevarat “tsunami” la poarta lui “Gobe”, marcand de sapte ori, jucatorii lui Gotea reusind sa inscrie golul de onoare prin Gigi Beretchi. Desi a incasat sapte “boabe”, portarul Olimpiei, Gabriel Gobe Szabo a fost jucatorul care a salvat Sieutul de un dezastru si mai mare, fiind catalogat drept cel mai bun portar al turneului.
Sportul bistritean, 2005, Adrian Linca

Fotbal în sala
Juventus Bistrita a luat caimacul în cadrul campionatului judetean pentru seniori
- locul doi a fost ocupat de Olimpia Sieut, echipa care a dat si cel mai bun portar al turneului, Gabriel Szabo
Timp de trei zile, Sala Polivalenta a gazduit campionatul judetean de fotbal în sala, editia 2005, seniori, eveniment sportiv care a fost onorat de prezenta urmatoarelor echipe: Dimex Rebra, Baby Blue, VIP 04, Viitorul GB si Juventus Bistrita, dar si Viticola Dumitra.
În urma partidelor disputate pe parcursul zilelor de vineri si sâmbata, ieri, organizatorii au programat cele doua finale, dupa cum urmeaza:
- finala mica (locurile 3-4): Dimex Rebra-Heniu Pr.Bârgaului
- finala mare (locurile 1-2): Juventus Bistrita-Olimpia Sieut
Finala mica
Meci început în forta de jucatorii de la Dimex Rebra si care, prin intermediul fotbalistilor Olariu si Paul Boizesan vor “înscrie” doua boabe în poarta lui Cotoi.
La scorul de 2-0, Heniu va reusi sa reduca din handicap cu doar un minut înainte de finalul primei reprize, golul fiind marcat de Ovidiu Greab.
În repriza a doua, bârgauanii îsi mai revin, încep sa joace fotbal, iar în scurt timp, Andrei Muresanu a-duce egalitatea pe tabela de marcaj. Facuta praf timp de câteva minute bune, apararea celor de la Dimex, nu i-a mai ramas decât sa con-tabilizeze golurile primite din partea lui Greab si Muresan.
Spre finalul partidei, tabela avea sa o ia razna, prin golurile marcate de Boizasan (1) pentru Dimex si Ovidiu Greab (1), respectiv Valentin Rusan (1) pentru Heniu Prundul Bârgaului, echipa care se va impune cu scorul de 6-4 în fata celor de la Dimex Rebra.
Finala mare
Batalia pentru locurile I si II s-a dat între Juventus Bistrita si Olimpia Sieut, Juventusul dând clasa prin fotbalul de calitate practicat pe durata întregului turneu.
În privinta parti-dei sustinute în compania celor de la Sieut, aceasta a fost dominata clar de Moga & compania. Daca în primele minute ale finalei, Sieutul a ratat incredibil prin Fodor si Tot, elevii lui Ionele au declansat un adevarat “tsunami” la poarta lui “Gobe”, marcând de sapte ori, jucatorii lui Gotea reusind sa înscrie golul de onoare prin Gigi Beretchi. Desi, a încasat sapte “boabe”, portarul Olimpiei, Gabriel Gobe Szabo a fost jucatorul care a salvat Sieutul de un dezastru si mai mare, fiind catalogat drept cel mai bun portar al turneului.
Echipe finaliste
Juventus Bistrita: Bucur, Tînca, Buhai, Opran, Dobra, Somesan, Kecskes, Crâsnic, Târgovet, Moga, Dragan si Oltean.
Antrenor: Traian Ionele
Olimpia Sieut: Gabriel Szabo, Oul, Dejan, Tot, Beretchi, Ursu, Muscar, Pitea, Fodor si Ilies.
Antrenor: Gabi Gotea
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 24.01.2005, Dorin ARSINTE

Ieri, la Sala Polivalenta,
A început Campionatul Judetean de Fotbal în sala
Turneul care este organizat de Asociatia Judeteana de Fotbal
a debutat ieri, în jurul orei 14.00,
având programate urmatoarele jocuri:
Grupa A - Dimex Rebra - Viticola Dumitra
Grupa B - Baby Blue Bistrita - Heniu Prundu Bârgaului (ora 15.00)
Grupa A - VIP 04 Bistrita - Juventus Bistrita (ora 16.00)
Grupa B - Viitorul GB Bistrita - Olimpia Sieut (ora 17.00)
Grupa A - Viticola Dumitra - VIP 04 Bistrita (ora 18.00)
Grupa A - Juventus Bistrita - Dinamo 06 Bistrita (ora 19.00)
|n privinta zilei de astazi, organizatorii au programat urmatoarele partide:
ora 9.00 Grupa A - VIP 04 Bistrita - Dimex Rebra
ora 10.00 Grupa B - Baby Blue - Viitorul Bistrita
ora 11.00 Grupa A - Dinamo 06 - Viticola Dumitra
ora 12.00 Grupa B - Heniu Pr.Bârgaului - Olimpia Sieut
ora 13.00 Grupa A - Dinamo 06 - Dimex Rebra
ora 15.00 Grupa A - Viticola Dumitra - Juventus Bistrita
ora 16.00 Grupa B - Baby Blue - Olimpia Sieut
ora 17.00 Grupa A - Dinamo 06 - VIP 04 Bistrita
ora 18.00 Grupa B - Heniu Pr.Bârgaului - Viitorul GB Bistrita
ora 19.00 Grupa A - Juventus Bistrita - Dimex Rebra

Pentru mâine, Asociatia Judeteana de Fotbal a pus la punct urmatorul program:
- la ora 9.00 este programat meciul dintre locul I al grupei A si locul II al grupei B
- la ora 10.00 este programat meciul dintre locul I al Grupei B si ocupanta locului secund din grupa A
Tot pentru mâine dimineata sunt programate sa se desfasoare finala mica si finala mare.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 22.01.2005, Alin Cordos

La Cupa Gheorghe Ola
CSM Bistrita a câstigat la ambele categorii de vârsta
Ieri s-a încheiat etapa judeteana a Cupei "Gheorghe Ola" la care au participat 9 echipe la doua grupe de vârsta, ’92 si ’93. Dupa disputarea meciurilor câstig de cauza au avut micii fotbalisti de la CSM Bistrita antrenati de Leon Buhai care si-au adjudecat locul I la ambele categorii de vârsta. La începutul competitiei, antrenorul campionilor judeteni ai acestei competitii pronostica luarea titlurilor de catre echipa sa atât la grupa de ’92, cât si la cea de ’93, lucru care s-a adeverit. Acesta ne-a declarat la finalul competitiei, cu lacrimi de bucurie în ochi: ”Am spus ca vom câstiga si am câstigat. Daca la grupa ’93 a fost o competitie mai slaba unde am defilat, la ’92 a fost o competitie strânsa între noi si Inter Viisoara. Sunt nespus de bucuros ca am câstigat ambele titluri si doresc sa-i felicit pe copii ca au luptat si au demonstrat ca au valoare si spirit de învingatori”. De asemenea, CSM-ul a câstigat si titlurile de golgeteri prin Doru Pop la grupa ’93 si Razvan Rob la cea de ’92, cel mai bun portar la categoria ’92 prin Doru Greab si cel mai tehnic jucator la grupa de ’93 prin Lucica Lupas.
Inter Viisoara a ocupat locul secund în fiecare grupa, câstigând si titlul de cel mai bun portar la grupa ’93 prin Alexandru Dedean, si la grupa de ’92 cel mai tehnic jucator prin Cristian Ganea.
Rezultate:
Grupa ’92:
CSM Bistrita - LPS Bistrita 7-1
Juventus Bistrita - Inter Viisoara 2-4
LPS - Juventus 8-1
Inter - Heniu Pr. Bârgaului 21-0
Juventus - CSM 0-16
Heniu - LPS 2-14
CSM - Heniu 27-0
LPS - Inter 1-11
Heniu - Juventus 5-15
Inter - CSM 2-3

Grupa ‘93
Inter - CSM 2-4
LPS - Juventus 1-8
Inter - LPS 1-1
CSM - Juventus 7-2
Inter - Juventus 4-0
CSM - LPS 4-2
Clasamente
Grupa ‘93
1. CSM Bistrita
2. FC Inter Viisoara
3. FC Juventus Bistrita
4. LPS Bistrita
Gupa ‘92
1. CSM Bistrita
2. FC Inter Viisoara
3. LPS Bistrita
4. FC Juventus Bistrita
5. Heniu Prundu Bârgaului
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 08.11.2004, Dorin ARSINTE

Minifotbal
Mâine debuteaza etapa judeteana a Memorialului “Gheorghe Ola”
- comentatorul turneului va fi jurnalistul Grigore Platon
Sala Polivalenta din Bistrita va gazdui în perioada 5-7 noiembrie, etapa judeteana la minifotbal, editia 2004.
Conform presedintelui Comisiei de Copii si Juniori, Toma Ivan, pentru aceasta etapa si-au anuntat intentia de a participa urmatoarele cluburi si asociatii sportive:
I. Categoria dupa 1.01.1993
FC Inter Viisoara - antrenor Dosan D.
CSM Bistrita - antrenor Buhai L.
LPS Bistrita - antrenor Gabor S.
FC Juventus Bistrita - antrenor Bozga A.
II. Categoria dupa 1.01.1992
AS Heniu Pr. Bârgaului - antrenor Svoboda C.
FC Inter Viisoara - antrenor Mironas S.
LPS Bistrita - antrenor Gocan E.
CSM Bistrita - antrenor Buhai L.
FC Juventus Bistrita - antrenor Gabor S.
|n privinta desfasurarii partidelor, organizatorii
au decis urmatoarea programare:
Mâine, 5 noiembrie
ora 14.00 - CSM Bistrita - LPS Bistrita - ‘92
ora 15.00 - FC Inter Viisoara - CSM Bistrita - ‘93
ora 16.00 - FC Juventus - FC Inter - ‘92
ora 17.00- LPS Bistrita - FC Juventus - ‘93
ora 18.00 - LPS Bistrita - FC Juventus - ‘92
Sâmbata, 6 noiembrie
ora 9.00 - FC Inter - LPS Bistrita - ‘93
ora 10.00 - FC Inter - AS Heniu - ‘92
ora 11.00 - FC Juventus - CSM Bistrita - ‘92
ora 12.00 - CSM Bistrita - FC Juventus - ‘93
ora 15.00 - AS Heniu - LPS Bistrita - ‘92
ora 16.00 - FC Inter - FC Juventus - ‘93
ora 17.00 - CSM Bistrita - AS Heniu - ‘92
ora 18.00 - LPS Bistrita - FC Inter - ‘92
Duminica, 7 noiembrie
ora 9.00 - AS Heniu - FC Juventus - ‘92
ora 10.00 - CSM Bistrita - LPS Bistrita - ‘93
ora 11.00 - FC Inter - CSM Bistrita - ‘92
Precizam faptul ca tot pentru ziua de duminica a fost programata, cu începere de la ora 12.00, si festivitatea de premiere.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 04.11.2004, Alin CORDOS

Minifotbal
Saptamâna viitoare debuteaza etapa judeteana a Memorialului “Gheorghe Ola”
Sala Polivalenta din Bistrita va gazdui, în perioada 5-7 noiembrie, etapa judeteana la minifotbal, editia 2004.
Conform presedintelui Comisiei de Copii si Juniori, Ivan Toma, pentru aceasta etapa si-au anuntat intentia de a participa urmatoarele cluburi si asociatii sportive:

I. Categoria dupa 1.01.1993
FC Inter Viisoara - antrenor Dosan D.
CSM Bistrita - antrenor Buhai L.
LPS Bistrita - antrenor Gabor S.
FC Juventus Bistrita - antrenor Bozga A.
II. Categoria dupa 1.01.1992
AS Heniu Pr.Bârgaului - antrenor Svoboda C.
FC Inter Viisoara - antrenor Mironas S.
LPS Bistrita - antrenor Gocan E.
CSM Bistrita - antrenor Buhai L.
FC Juventus Bistrita - antrenor Gabor S.

|n privinta desfasurarii partidelor,
organizatorii au decis urmatoarea programare:

Vineri, 5 noiembrie
ora 14.00 - CSM Bistrita - LPS Bistrita - ‘92
ora 15.00 - FC Inter Viisoara - CSM Bistrita - ‘93
ora 16.00 - FC Juventus - FC Inter - ‘92
ora 17.00 - LPS Bistrita - FC Juventus - ‘93
ora 18.00 - LPS Bistrita - FC Juventus - ‘92

Sâmbata, 6 noiembrie
ora 9.00 - FC Inter - LPS Bistrita - ‘93
ora 10.00 - FC Inter - AS Heniu - ‘92
ora 11.00 - FC Juventus - CSM Bistrita - ‘92
ora 12.00 - CSM Bistrita - FC Juventus - ‘93
ora 15.00 - AS Heniu- LPS Bistrita - ‘92
ora 16.00 - FC Inter - FC Juventus - ‘93
ora 17.00 - CSM Bistrita - AS Heniu - ‘92
ora 18.00 - LPS Bistrita - FC Inter - ‘92
Duminica, 7 noiembrie
ora 9.00 - AS Heniu - FC Juventus - ‘92
ora 10.00 - CSM Bistrita - LPS Bistrita - ‘93
ora 11.00 - FC Inter - CSM Bistrita - ‘92

Precizam faptul ca tot pentru ziua de duminica a fost programata, cu începere de la ora 12.00, si festivitatea de premiere.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 28.10.2004, Alin CORDOS

Cine este lideru'? LePeSeu'!!!
Punct final în Campionatul National de juniori A. La caderea cortinei în aceasta competitie, echipa LPS antrenata de cunoscuta glorie a fotbalului bistritean, Dumitru Sigmirean, a terminat competitia pe prima pozitie. Desi jucatorii lui Sigmirean au pornit la drum ca outsideri, acestia au dat dovada de ambitie si de spirit de învingatori, reusind sa dea peste cap toate pronosticurile, clasându-se dupa un retur de exceptie pe prima pozitie. Daca la sfârsitul turului Juventus Bistrita avea un avans de 11 puncte fata de LPS si era considerata favorita la locul I, iar Gloria se situa pe pozitia secunda cu un avans de 7 puncte, juniorii LPS-ului au dus o lupta contracronometru, reusind sa nu mai piarda nici un meci, abordând toate partidele cu gândul la victorie. Acestia, mai mici ca vârsta cu 1, 2 sau 3 ani, respectând întocmai tactica si sfaturile lui Sigmirean, nu au mai stiut ce este înfrângerea în ultimele 16 etape. Juniorii de la LPS au beneficiat si de conditii de pregatire excelente, cantonamente, echipamente, deplasari, vitaminizare, toate oferite de un om care iubeste la nebunie fotbalul juvenil si care este sponsorul echipei, Teo Balmos. Acesta a venit la Bistrita sa investeasca în fotbal, dupa ce a avut experiente în acest domeniu la Oradea, Baia Mare, Cluj-Napoca si Satu Mare. S-a oprit la Bistrita unde a reusit: ”Sunt mândru si bucuros ca am facut o alegere buna. Am câstigat cu o echipa tânara, cea a LPS-ului, iar Juventus si Gloria sa nu-si faca iluzii ca vor câstiga în fata noastra. Vom demonstra si pe plan national ca ne meritam locul si sunt sigur ca vom ramâne acolo sus”. Astfel, cu experienta fotbalistica a lui Sigmirean si conditiile oferite de Balmos, s-a format la LPS o echipa tenace, dornica de performanta, care cu siguranta va face o figura frumoasa la turneul semifinal în perioada 31 octombrie- 4 noiembrie care se va disputa din câte se aude la Medias. Valoarea echipei lui Sigmirean este confirmata si de convocarile la lotul national de juniori categoria ’89 a lui Tudor Balmos, si la lotul U18 a lui Andrei Chifa si Sandu Florin. Un lucru demn de invidiat de celelalte cluburi este acela ca
LPS-ul s-a calificat la turneul semifinal cu doua echipe, Juniori A si Juniori A1.
Dumitru Sigmirean ne-a declarat:”Din outsideri am câstigat locul I. Ma bucur ca am câstigat aceasta competitie extrem de puternica. Îi felicit pe copii si le multumesc ca m-au ascultat si au dat dovada de ambitie, reusind as spune chiar imposibilul prin câstigarea turneului. În final as pune o întrebare: Cine este lideru'? LePeSeu'!!!"
Iata echipa LPS de Juniori A: B. Rebrean, A. Butean,C. Greab - portari, jucatori de câmp - A. Chifa (cpt.), c. Cojocnean, R. Caizer, A. Ilovan, A. Olariu, Sandu Florin, C. Suvei, I. Precup, Clapa, A. Vizitiu, M. Pop, F. Mitrut, O. Cira, Tudor Balmos, C. Pop, P. Georgiu, S. Oul, C. Sângeorzan.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 26.10.2004, Dorin ARSINTE

Divizia A, Etapa a 7-a
Fotbalistii bistriteni vor trebui sa topeasca gloria Otelului
- pentru partida de mâine, Cârstea s-ar putea baza atât pe Vasilache, cât si pe Negrean
Mâine etapa a 7-a din cadrul Diviziei A a programat o noua partida la Bistrita, în care elevii lui Cârstea se vor întâlni cu “fierarii” de la Otelul Galati.
Partida destul de importanta pentru clubul lui "tata Jean", deoarece punctul pierdut cu Poli AEK Timisoara trebuie amortizat într-un fel sau altul.
Potrivit lui Constantin Cârstea, din “11”-le pe care îl va arunca pe gazon contra elevilor antrenati de Cârtu spera ca nu vor lipsi Vasilache, însa marile sperante sunt legate de completarea liniei de atac cu impetuosul Negrean.
Despre Sandu Negrean am reusit sa aflam ca starea acestuia de sanatate s-a mai remediat, nefiind exclusa introducerea acestuia în meciul de mâine.
De altfel, o discutie asupra starii de sanatate asupra atacantului bistritean urmeaza sa se poarte în acesta dimineata la sediul clubului, Negrean sosind de la Bucuresti abia ieri seara.
|n privinta echipei din Galati, surse din cadrul clubului sustin ca antrenorul “otelarilor” testeaza trei jucatori bistriteni. Este vorba de trei juniori care provin de la echipa Juventus Bistrita, dupa cum urmeaza: Alin Moldovan, Paul Muntean, cât si atacantul Sergiu Homei.
Gloria Bistrita - jucatori apti de joc: Câmpeanu, Frasinescu, A. Rus, Costin, Vasilache (refacut 50 la suta), Cornea, Pelecaci, Ifotdi, Peres, Cr.Vlad, Coroian, Negrean (refacut 80 la suta) la care îi putem adauga pe Iodi si V. Popa.
Otelul Galati - jucatori apti de joc: Rohat, Cernea (refacut 30 la suta), Munteanu, Ghiara, Dragomir, Nanu, Marginean, Danciu, Negru, Oprea.
Partida va începe la ora 17.00 si va fi televizata de Telesport.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 18.09.2004, Alin CORDOS

Juventus Bistrita a transferat un atacant la Petrolul
Dupa ce anul trecut Valer Somesan reusea sa-I convinga pe conducatorii Petrolului sa-l cumpere pe Mihai Milas, iata ca in aceasta saptamana Juventus Bistrita a mai reusit un transfer spectaculos. Cel mai puternic club privat care se ocupa de copii si juniori in judetul nostru (excliuzand Gloria, care are un statut aparte) a incheiat acum doua zile negocierile pentru transferul lui Marius Moldovan la gruparea ploiesteana. Atacantul de 18 ani nascut la Barla a fost vandut definitiv, pe o suma confidentiala, dar care se pare ca are 4 zerouri in coada. Somesan a insistat ca intelegerea cu presedintele Petrolului, Petre Buduru, sa contina o clauza, conform careia gruparea bistriteana va incasa un procent din orice viitor transfer in tara sau in strainatate.
Moldovan a fost descoperit de Juventus VS acum 4 ani si a evoluat ultima data in campionatul national de juniori A. Acum doi ani a fost vicecampion national la juniori B, dupa o finala pierduta de bistriteni in fata lui Dinamo. In aceasta iarna s-a aflat doua saptamani in probe la Ploiesti si l-a convins pe antrenorul Florin Marin. Marius Moldovan este elev in clasa a XII-a, deocamdata la Grupul Scolar Forestier Bistrita.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 2004, Adrian Linca
Juventus a luat fata Gloriei in Campionatul National de juniori A 
Etapa a 7-a din campionatul national de fotbal pentru juniori a programat duminica un derby extrem de interesant. Gloria si Juventus s-au intalnit pe terenul din baza sportiva “Mecanica” intr-un meci pentru sefia seriei a 6-a. Dupa 6 runde, Gloria se afla pe primul loc, la 3 puncte de Juventus, ocupanta pozitiei secunde. In urma acestei partide, castigata cu 2-0 de Juventus, situatia la varful grupei s-a inversat. A fost o partida ce a starnit aceleasi mari orgolii intre cele doua grupari, un meci frumos, cu o disputa apriga pentru fiecare minge. Echipa antrenata de Valer Somesan si Gabi Bozga a avut un plus de ambitie si vigoare, decisiv in cele din urma. Juventus a deschis scorul in minutul 36, in urma unui contraatac pornit pe dreapta, de la Munteanu. Acesta a centrat pe jos in careu, Targovet a sarit peste minge si Emil Rus a inscris cu latul din 6 metri. La 1-0, Gloria a ratat o mare ocazie de a egala, Maries nereusind sa inscrie dintr-o pozitie ideala, dar suspecta de ofsaid. In repriza secunda, Targovet a marcat golul doi, cu un sut de la marginea careului, la radacina barei. Antrenorul Gloriei, Adrian Florea, a recunoscut cu fair-play ca “a fost un meci in care Juventus a jucat cu mai multa ambitie si a fost bine asezata in teren”. De asemenea, fostul mijlocas bistritean spune ca echipa lui a avut prea putine ocazii pentru un meci acasa, “chiar daca, la 1-0, Maries a avut egalarea in bocanc”. De cealalta parte, in ciuda victoriei, Valer Somesan acuza arbitrajul lui Adrian Voica: “A impins Gloria de la spate, asa cum a facut si in precedentele meciuri directe, pe care tot el le-a condus. Din fericire pentru noi, de data aceasta n-a mai putut influenta rezultatul fiindca am invins fara drept pe apel”.
Iata cele doua garnituri:
Gloria: Botoser, Muscar, Stoica, Tomoioaga, Chira, Lorincz, Suru, Gocan, V. Florea, Majer, Maries. Au mai intrat: Galusca, Lazar, Pacurar.
Juventus: Mocean, Buhai, Dragan, Suciu, Pop, Rapan, Munteanu, Login, A. Moldovan, E. Rus, Targovet. Au mai intrat: Bodescu, Horga, Roman, Dradici.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 2004, Adrian Linca
Juventus Bistrita – LPS Bistrita 4-1 – “Un joc la discretia Juventusului”
Baza sportiva Iproeb, timp frumos, teren bun de joc, spectatori cca 200, avertismente Cociu, Moldovan Emil si Suvei.
Marcatori: Targovet (2), Moldovan Alin (2), respectiv Suvei (1)
Juventus: Mocian Silviu, Buhai Marius, Rapan Alin, Dragan Mihai, Suciu Paul, Pop Ioan, Cociu Nicu (’85 Horga Marius), Targovet Razvan (’85 Roman Adrian), Muntean Paul (’85 Barbu Vlad), Moldovan Alin si Moldovan Emil (’86 Bodescu Adrian). Rezerve: Bucur Dan si Unciu Liviu. Antrenori: Valer Somesan< Gabriel Bozga si Traian Ionele.
LPS Bistrita: Rebrean Bogdan (’46 Butean Adrian), Cojocnean Cristian, Caizer Radu, Sandu Florin, Ilovan Anghel, Olariu Andrei, Precup Ionut (’70 Clapa Claudiu), Balmos Tudor, Vizitiu Andrei, Chifa Doru (cpt.) si Mitrut Florin (’50 Suvei Cristian). Rezerve: Cira Ovidiu, Pop Cornel si Oul Silviu. Antrenor: Dumitru Sigmirean. Organizator: Teodor Balmos. Delegatul echipei: Pop Cornel. Asistenta medicala a fost asigurata de catre doctorul Ioan Zdroba, un om daruit fotbalului. Partrida a fost arbitrata bine de o brigada din Bistrita: la centru Stefanut Claudiu, ajutat de Mati Bogdan si Flanja Calin.
Etapa a IV-a a adus fata in fata doua echipe din municipiul nostru, Juventus si LPS. Copie a jocului Romania – Germania, cam asa putem caracteriza aceasta partida. O dominare clara, in prima parte a jocului si trei goluri din partea Juventusului, iar in repriza secunda o echilibrare a jocului in care a venit si golul de onoare.
Filmul jocului: Primele 10 minute au fost de tatonare, mai mult la mijlocul terenului. Un minut mai tarziu, Moldovan Emil scapa singur pe partea dreapta cu portarul, dar acesta retine. In min.12 lovitura libera foarte bine executata de Moldovan Alin, in coltul lung si 1-0. Minutul 19 – acelasi jucator executa lovitura de colt, Muntean reia cu capul putin peste bara. Un minut mai tarziu Targovet dribleaza linia de fund, suteaza puternic, iar mingea poposeste bland in plasa portii aparate de Rebrean, 2-0. Min. 25, Muntean trimite o “ghiulea” de la 25 m aproape de vinclul portii. In min. 33 Targovet scapa singur pe partea dreapta si din 8 m il executa pe portar in coltul din vinclul barelor, 3-0 acesta este scorul la pauza. O repriza dominata de juventisti, ba chiar puteau majora scorul daca nu se rata asa de mult.
In primul minut de la reluare Targovet scapa din nou singur cu portarul pe care-l dribleaza, iar in apropiere apare un fundas si rezolva problema. Minutul 62 Vizitiu urca singur, suteaza din unghi la firul ierbii in coltul lung, respinge Mocian, iar din apropiere Suvei cu latul trimite in poarta 3-1. In minutul 75 Suciu, cam egoist, dribleaza fundasii dar nu paseaza la nimeni, incercand de unul singur. Minutul 83, o faza confuza in 16 m, resping aparatorii LPS-ului si din 20 m, Moldovan Alin inchide tabela la 4-1. De remarcat efortul depus de ambele echipe, luptandu-se cu canicula. S-au evidentiat jucatorii Dragan Mihai, Moldovan Alin, Muntean Paul, Moldovan Emil si Targovet Razvan cel mai bun de pe teren – iar de la invinsi Chifa, Vizitiu, Mitrut si Caizer Radu.
Neinvinsa, Juventus se situeaza pe primul loc la egalitate de puncte cu Gloria Bistrita, iar duminica va avea loc un joc foarte dificil la Baia Mare.
Rasunetul, 2004, Max Marec
Juventus a luat un start lansat in noul an – mai multi jucatori din clubul lui Somesan sunt curtati de echipe din prima liga
Juventus Bistrita este o grupare care are drept scop descoperirea si formarea de tineri fotbalisti. Evident, obiectivul final al clubului condus de Valer Somesan este vanzarea jucatorilor spre echipe de seniori. In acelasi timp nu poate fi neglijata nici performanta. Juventus ajunge an de an la varful competitiilor nationale de copii si juniori si are un nume consacrat deja in fotbalul juvenil romanesc. Si in acest an, tintele pe care si le-a propus Somesan sunt aceleasi: buget din transferuri si participari in turnee finale. Primul obiectiv pare sa se contureze deja. Atacantul Radu Lacatus, un fotbalist ce a jucat un sezon in Germania si a incheiat anul in garnitura bistriteana de juniori 1, are o oferta de la FC Nurnberg, echipa din Bundesliga 2. El a fost titular in reprezentativa de juniori si e varful de lance in campania de transferari a Juventusului bistritean. Apoi urmeaza un grup de jucatori format din Marius Moldovan, Paul Muntean, Gabriel Cotora, Ioan Pop, Alin Moldovan si Marius Horga, care au oferte de la cateva cluburi din Divizia A. “Deocamdata nu va pot spune numele acestor cluburi, mai aveti rabdare o saptamana, pana cand vom parafa intelegerile”, ne-a declarat Somesan. Vorbele lui s-au dovedit si anul trecut ca nu sunt aruncate in vant, transferul lui Milas la Petrolul devenind certitudine. Managerul gruparii bistritene va avea de castigat si in cazul in care campania de transferari nu va fi asa cum si-o imagineaza. In acest caz ar puncta mai mult in ce priveste cel de-al doilea obiectiv, performanta in campionat. “Daca raman cu lotul complet, nu-mi va sta nimeni in fata in sezonul care urmeaza. Aceasta echipa a jucat finala pe tara la juniori B si a evoluat onorabil anul trecut la juniori A, chiar daca majoritatea erau sub varsta. Anul acesta, cand aproape toate echipele au multi jucatori ce si-au terminat junioratul, o sa avem sanse mari la turneul final”, crede Somesan. El a sunat adunarea pentru grupele de performanta la inceputul saptamanii trecute. Alaturi de Somesan, antrenorii Ionele, Bozga, Paul Nicolae si Doru Nicolae si-au adunat grupele si au inceput pregatirea specifica pentru aceasta perioada. In agenda clubului figureaza si un cantonament , ce va fi realizat, probabil, la Vatra Dornei. Nu vor fi uitate nici traditionalele meciuri amicale, astfel incat, pe 21 martie, cand se va da startul in campionatele de juniori, echipele Juventus-ului sa fie bine pregatite.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 2004, Adrian Linca
Juventus ataca maine turneul de la Alsdorf
Echipa de juniori A de la Juventus Bistrita va incepe maine turneul de la Alsdorf, o competitie rezervata echipelor de juniori nascuti in 1985. Delegatia condusa de Valer Somesan a plecat miercuri din Bistrita si a ajuns in orasul din vestul Germaniei in seara zilei de joi. Ieri, fotbalistii bistriteni au avut un program de refacere dupa drumul istovitor, iar astazi vor sustine un antrenament usor. Maine, Juventus are programate trei meciuri de cate 30 de minute, in compania unor echipe din primele ligi germane de juniori. Daca va obtine primul loc in seria in care va evolua, va juca finala competitiei, in cursul zilei de luni. Chiar daca scopul principal al acestei actiuni nu este castigarea trofeului pus in joc, ci o ultima verificare a lotului inaintea inceperii campionatului, cei trei antrenori care conduc echipa, Valer Somesan, Gabi Bozga si Traian Ionele, se gandesc sa reediteze macar performantele din ultimii doi ani, cand Juventus a ajuns in finala. Ei au deplasat in localitatea de langa Aachen un lot din care lipsesc 5 dintre jucatorii de anul trecut. Este vorba despre Cotoara, Marius Moldovan – transferati la Petrolul, Somodi, Mester si Danut Somesan – care si-au incheiat junioratul. In locul lor au aparut Iacob, Bucur si Bologa, de la echipa de juniori B. Astfel, echipa probabila pentru primul joc de maine este: Mocian, Buhai, Dragan, Pop, Muntean, Targovet, Horga, Login, A. Moldovan, E. Moldovan, Bodescu. Cu siguranta vor intra si ceilalti jucatori care au facut deplasarea, adica: Bucur, Suciu, Iacob, Bologa, Grebenisan, Roman, Barbu. Va lipsi portarul Uta, accidentat. “In fiecare an ne-am luptat pentru trofeu si lumea de aici ne cunoaste deja. Avem de aparat un nume, un prestigiu pe care ni l-am creat aici. Echipa e privita cu atentie si respect aici si nu ne putem face de ras.”, spune Valer Somesan, seful gruparii bistritene.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, martie 2004, Adrian Linca
Weite Anreise für Alemannia-Osterturnier
Alsdorf. Die Jugendabteilung SV Alemannia Mariadorf richtete ihr 48. Internationales A-Jugend-Osterturnier aus.
Voll besetzt war das schmucke Clubheim beim Empfang. Jugendleiter Frank Lauterbach begrüßte Ehrengäste aus Wirtschaft, Politik und Stammverein.
Die Schirmherrschaft oblag dem Verein «Deutsch-Rumänische Hilfe und Zusammenarbeit », weil die A-Jugendmannschaft von FC Juventus Bistritz seit 1992 beim Osterturnier der Landalemannen dabei ist.
So wurde die Delegation aus Rumänien, seit Jahren von Alfred Sonders bereut, mit Präsident Valer Somesan besonders willkommen geheißen. Sonders dankte im Namen der rumänischen Gäste für den herzlichen Empfang und die Betreuung der Sportler, wobei er auch das DRK für die Unterkunft und einige Firmen, die Lebensmittel zur Verfügung stellen, mit einbezog.
Der Verein habe in Rumänien erstmals einen eigenen Sportplatz und hoffe, bald in die 3. Liga aufzusteigen. Er verfüge über 150 Jugendliche, die in sechs Mannschaften spielten - ohne jegliche Unterstützung. Sonders überreichte im Auftrag Gastgeschenke und eine Plakette der Stadt an die Landalemannen.
Da die Stadt Herzogenrath 2002 mit Bistritz eine Absichtserklärung über die Zusammenarbeit beider Städte unterzeichnet hat, übermittelte Bereichsleiter Josef Poqué Grüße von Bürgermeister Gerd Zimmermann und dankte der Jugendabteilung von Alemannia Mariadorf, die seit Jahren den sportlichen Part dieser Absichtserklärung abwickelt. Vize-Bürgermeister Frings lobte die Jugendabteilung für die erfolgreiche Organisation des Jugendturniers.
Lob vom Vorstand
Vereinsvorsitzender Josef Weitz sprach seiner Jugendabteilung den Dank des Hauptvorstands aus und lobte besonders die Gäste aus Rumänien, da es nicht selbstverständlich sei, jedes Jahr 4000 Kilometer für ein Osterturnier zurückzulegen.
Auch Ehrenvorsitzender Peter Fleu war voll des Lobes für seine Jugendabteilung. Es freute ihn besonders, dass sich mit dem neuen Jugendleiter die Abteilung wieder stabilisiert habe. Für den Ehrenrat überreichte er einen erhöhten Zuschuss.
Weitz und Fleu unterstrichen auch das Engagement von Alfred Sonders für die rumänischen Gäste. «Hervorragende Arbeit, die hier geleistet wird», stellte auch Kreisfußballvorsitzender Horst Scharra fest. An die vertretenen Kommunalpolitiker richtete er die dringende Bitte, in Sachen Sportplatz für den Verein bald für Planungssicherheit zu sorgen, da bekanntlich der EBV den Pachtvertrag über das Südparkgelände nicht verlängern will.
Auch Joachim Blume vom Stadtsportverband unterstrichen die erfolgreiche Arbeit der Jugendabteilung, bevor Frank Lauterbach einige Spieler für treue aktive Mitgliedschaft ehrte. Er dankte auch Platzwart Bert Schaffrath, das Hausmeisterehepaar Schwarzer und das Wirteehepaar Dammers, stellvertretgend für die ständigen Helfer zudem Betty und Arno Schmitz sowie seinen Mitstreitern Karl-Heinz Barth und Matthias Esser.eifall brauste auf, als Lauterbach Alfred Sonders für sein Engagement eine Ehrenplakette überreichte. Schließlich erhielten auch Lars Lauterbach und Tobias Leuchter ein Geschenk - weil sie mit Abstand die meisten Lose für die Tombola verkauft hatten.

Aachener Zeitung,12.04.2004 
Bistritz uber alles!
Tentatia fiecaruia cand se intoarce din vest e sa povesteasca ce a vazut acolo. Stiu ca povestioarele despre nemti, despre curatenie si harnicie sunt de mult desuete in Romania. Cu totii ne plictisim cand dam peste cineva care ne pisalogeste cu aventurile lui intr-o tara civilizata. Daca acum 10 – 15 ani ramaneam cu gura cascata doar cand auzeam numele Germaniei, acum nu ne mai pasa, ba chiar enerveaza atata pragmatism, atata munca, atata perfectiune. Stiu foarte bine ce inseamna sa asculti doar din complezenta, dein respect, pe cineva care-ti repeta a zezea oara cum s-a simtit pe autobenzi, prin magazine ori chiar pe un stadion adevarat. Nu mai prind chestiile astea, sunt mult prea demodate. Am fost si eu cu echipa lui Valer Somesan in Germania, intr-un turneu fulger, undeva pe langa Aachen, la granita cu Olanda. Insa ma feresc sa va povestesc despre parcari, eurosalarii sau gazoane impecabile. Dar nu ma pot abtine sa vorbesc despre juniorii bistriteni cu care am fost acolo, copii intre 14 si 16 ani. Recunosc, ma asteptam sa fie niste mucosi increzuti, cu atat mai mult cu cat am aflat ca majoritatea stau bine pe-acasa. Ma gandeam ca turneul va fi pentru ei doar un mift, o buna ocazie sa se poata lauda prin discoteci. Eram convins ca un drum de 200 de kilometri cu autocarul ii va trimite la somn mai bine de o saptamana si nu-mi imaginam cum ar putea alerga a doua zi. Stiam ca vor juca intr-o competitie de juniori mari, adica pentru fotbalisti de 18 ani, si nu-mi faceam iluzii ca vor castiga ceva. Marturisesc, aveam o parere preconceputa despre un tanar bistritean de 16 ani, crescut dupa Revolutie, intr-o Romanie de multe ori salbatica. In 5 zile, am scapat insa de toate prejudecatile. Am vazut 20 de tineri care n-au picat deloc pe spate in mirifica Germanie. Ba mai mult, au dat lectii de viata si chiar de fotbal in tara disciplinei si a fostei campioane mondiale. In timp ce fotbalistii nemti, pentru care ai fi jurat ca au profesionismul in sange, chefuiau in fiecare seara, romanii erau in pat la zece fix. Pe strada, la masa, pe teren, oriunde, toate comparatiile erau net in favoarea romanilor. Jucatorii lui Somesan au dat clasa echipei favorite, pe care a umilit-o de-a dreptul. Am vazut un gol senzational marcat de Alin Moldovan, o bara-gol de generic. Cu 2 ani mai mici, dupa un drum infernal si cu tot stresul pe care l-au acumulat, vrand-nevrand, la prima iesire intr-o tara straina, fotbalistii lui Somesan au gastigat grupa in care au fost plasati, au invins in semifinale si au jucat finala. Din pacate, energia li s-a terminat in ultimul meci si era de asteptat sa se intample asa. Chiar daca locul 2 intr-o astfel de competitie ramane totusi un succes, bistritenii l-au privit ca pe un esec, aratandu-se extrem de afectati la final. Atitudinea lor, pe tot parcursul acestui turneu, i-a lasat chiar si pe nemti cu gura cascata. Nu stiu daca Uta, Buhai, Suciu, Dragan, Munteanu, A. Moldovan, Cotoara, Login, M. Moldovan, Egyed, Rapan, E. Moldovan, Bologa, I. Pop, Horga, Targovet, Bugeac, Kolcsar, Marghidan sau “veteranii” D. Somesan si Mester vor ajunge vreodata mari fotbalisti, nimeni nu poate baga mana-n foc pentru asta. Dar ca oameni au sanse mari de tot sa scoata tara asta din beleaua in care se afla.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, aprilie 2003, Adrian Linca
Vicecampioni la Alsdorf – chiar daca au pierdut finala, bistritenii de la Juventus au fost protagonistii turneului din vestul Germaniei
Juventus VS Bistrita a incheiat duminica turneul de la Alsdorf, dupa ce a ajuns in ultima faza a intrecerii. Calificata in semifinale de pe primul loc intr-una dintre cele doua grupe ale competitiei, echipa bistriteana a trecut de formatia clasata pe locul 2 in cealalta grupa si a jucat duminica partida numarul 1 a turneului. Din pacate, oboseala acumulata in timpul deplasarii si de-a lungul celor 4 jocuri dinaintea finalei, plus diferenta de doi ani in favoarea tuturor adversarilor au fost hotaratoare in ultimul act. Jucatorii lui Valer Somesan si-au dat toata silinta, dar au pierdut cu 4-0 in fata echipei Alemannia Lendesdorf. Aceasta din urma, cu 5 victorii din tot atatea meciuri, a intrat in posesia trofeului acordat de organizatori, dar favorita tuturor celor prezenti la meciuri a ramas Juventus VS Bistrita. Jucatorii lui Valer Somesan s-au bucurat chiar si de simpatia celorlalti participanti in turneu, multi dintre ei facandu-le galerie in timpul finalei. Toata lumea ainteles handicapurile pe care le-a avut Juventus in aceasta competitie si a ramas convinsa ca peste doi ani, cand jucatorii bistriteni vor fi pe varsta ceruta intr-un astfel de turneu, nimeni nu le va putea sta in fata.
Semifinala cu peripetii
Dupa ce a invins cu 4-0 pe Niederau si a remizat cu Kerpen si cu Hamborn, Juventus a jucat duminica dimineata in semifinale, cu echipa de pe locul 2 din grupa A, SV Eilendorf. Partida a fost extrem de echilibrata si s-a incheiat 0-0. Regulamentul competitiei a facut ca departajarea sa se realizeze dupa lovituri de la 11 metri. In timp ce nemtii au marcat toate cele 5 lovituri, bistritenii au inscris doar de 4 ori (Mester, A. Moldovan, M. Moldovan, Cotoara), ratarea lui D. Somesan fiind decisiva intr-o prima faza. Insa bucuria germanilor a tinut putin, fiindca s-a decis repetarea penalty-urilor. Motivul a fost cat se poate de clar: unul dintre cei desemnati sa execute o lovitura de la 11 m nu incheiase partida in teren, fiind schimbat de-a lungul meciului. O astfel de situatie nu este permisa in fotbal si in mod normal o contestatie ar fi adus castig de cauza, cu 3-0, echipei noastre. Insa, din fair – play, romanii au acceptat sa se mai execute o data penalty-urile. De data aceasta, portarul Uta a reusit sa apere o lovitura si golurile lui Mester, A. Moldovan, M. Moldovan, Login si Cotoara au stabilit definitiv soarta semifinalei. “Organizatorii ne-au sugerat sa facem o contestatie oficiala si totul se rezolva la masa verde in favoarea noastra. Insa am vrut sa ne purtam domneste si am acceptat sa se mai execute o data loviturile. Am riscat, dar am castigat si la capitolul fair – play”, a spus Valer Somesan.
Finala cu plumb in bocanci
Consumul psihic si fizic acumulat pana la ora finalei de tinerii jucatori bistriteni i-a lasat fara vlaga in ultima partida, programata duminica dupa-amiaza. Daca pana atunci meciurile s-au jucat intr-o singura repriza de 30 de minute, organizatorii au stabilit ca meciul decisiv sa se joace normal, in doua reprize de cate 45 de minute. Adversara bistritenilor a fost Alemannia Lendesdorf, care trecuse cu 4-3 de Hamborn. Depasiti fizic de niste jucatori mult mai puternici, fotbalistii de la Juventus au fost doborati inca din prima repriza, incheiata cu 2-0. greselile personale si vizibila lipsa de concentrare au dus apoi scorul la 4-0, din pacate cam aspru, dupa cum au evoluat lucrurile in teren. Antrenorii au incercat sa schimbe din mers angrenajul echipei, insa, cu exceptia mutarii lui D. Somesan de pe linia de fund la mijlocul terenului, celelalte solutii n-au dat roade. Iata formula folosita in acest meci de antrenorii Valer Somesan si Gabi Bozga: Uta – Buhai (68 Egyed), Somesan, Suciu, Dragan, Muntean (55 Rapan) – A. Moldovan (55 E. Moldovan, 64, Bologa), Cotoara (40 I. Pop), Login – M. Moldovan (68 Targovet), Mester (64 Horga).
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 23 aprilie 2003, Adrian Linca
Juventus Bistrita s-a calificat in semifinale la Alsdorf – desi sunt mai mici cu 2 ani decat adversarii lor din Germania, juniorii lui Valer Somesan au castigat una dintre cele doua grupe ale turneului, lasand o impresie excelenta dupa prima zi de jocuri
Dupa un drum istovitor, de aproape 30 de ore, Juventus a ajuns la Alsdorf joi dupa-amiaza, cu o zi inaintea turneului organizat de clubul Alemania Mariadorf. Insa, cei peste 2000 de kilometri parcursi cu autocarul si timpul scurt pentru recuperare n-au contat aproape deloc pentru echipa ce anul trecut a jucat finala Romaniei la juniori B. Singura problema care i-a framantat pe bistriteni a fost diferenta de varsta dintre ei si adversarii pe care urmau sa-i intalneasca, mai mari cu doi ani decat ei. Prima zi de jocuri a alungat definitiv acest stres si jucatorii antrenati de Valer Somesan si Gabi Bozga s-au impus rapid printre favoriti. Ei au fost inscrisi in grupa mai puternica dintre cele doua ale turneului, dar au reusit sa se califice in semifinale de pe prima pozitie. Mai intai au intalnit formatia Hamborn 07 si doar ghinionul a facut ca cele doua mari ocazii trecute in dreptul lui A. Moldovan si Dragan sa nu aduca victoria echipei noastre, care s-a multumit in final si cu un scor alb. Apoi a urmat un meci cu o echipa care se anuntase ca fiind cea mai puternica din competitie, Duren Niederau, dar pe care fotbalistii nostri au ridiculizat-o de-a dreptul. Alin Moldovan a deschis recitalul bistritenilor cu un gol de senzatie, de la 25 de metri, mingea lovind transversala si pamantul inainte de a intra in poarta. Spectacolul romanilor a fost continuat de Mircea Mester, care l-a invins pe portarul nemtilor cu o scarita din 6 metri. Golul 3 a fost reusit de Marius Moldovan, la o faza in care germanii au fost KO, iar tabela a fost inchisa la 4-0 de Cotoara, cu un sut din careu, la coltul lung. Superioritatea bistritenilor a atins punctul culminant la o faza in care arbitrul a oprit meciul acordand lovitura libera pentru Niederau, deoarece Alin Moldovan s-a distrat cu un adversar, exerxandu-si cateva procedee tehnice. In ultimul meci din grupa, Juventus a jucat cu Blau Weiss Kerpen si o remiza alba i-a fost suficienta pentru a prinde semifinalele de a doua zi. Formula de echipa in care fotbalistii nostri au inceput turneul a fost: Uta – Buhai, Dragan, Suciu, D. Somesan, Rapan – Login, A. Moldovan, Horga – Mester, M. Moldovan. Pe parcursul celor 3 jocuri au mai intrat Cotoara, Marghidan, Muntean, I. Pop, Bugeac, Bologa, Targovet, Egyed, E. Moldovan, Kolcsar.
“M-am temut ca drumul si diferenta de varsta ne vor face probleme insa copiii s-au adaptat rapid si au reusit sa-si arate valoarea, de vicecampioni nationali. Ma bucur ca mi-am indeplinit obiectivul, calificarea din grupe, iar ce va fi mai departe vom vedea”, ne-a declarat antrenorul Valer Somesan.
Meciurile s-au disputat sambata, iar duminica la amiaza urmau sa se desfasoare semifinalele, locul 1 din grupa A, cu 2 din B, si 2 din A cu 1 din B, astfel:
Allemania Lendesdorf – Hamborn 07
SV Eilendorf – Juventus Bistrita
Partidele s-au jucat in sistem “fulger”, o singura repriza de 30 de minute, iar finalele sunt programate cu doua reprize a cate 45 de minute.
Turneul se afla la a 47-a editie
“Internationales A Junioren – Osterturnier” a debutat in anul 1957 si a continuat fara intrerupere pana in prezent. Printre castigatori s-au aflat, de-a lungul timpului, cluburi cunoscute, cum ar fi Stuttgarter Kickers, Bochum, Alemania Aachen sau Fortuna Koln. In 1992 si 1993, trofeul acestui turneu a ajuns in vitrina Gloriei, tot cu Valer Somesan ca antrenor. Anul trecut, Juventus a jucat in finala, dar a pierdut cu 2-1 in fata echipei Bonner SC. Competitia este organizata de clubul Alemannia Mariadorf, echipa unui cartier din Alsdorf. Clubul are peste 600 de membri cotizanti, multi sponsori si sprijinul Consiliului Local. Gruparea are echipe de juniori la toate categoriile, dar si o formatie de seniori care joaca in liga a 6-a. Turneul aduna in fiecare an formatii din primele ligi de juniori, dar are si invitati din afara Germaniei.
Juventus are multi prieteni in Alsdorf
Vineri seara, organizatorii au adunat toata spuma oficialitatilor din Alsdorf, la restaurantul clubului, pentru deschiderea oficiala a turneului. Primarul acestui oras cu 45.000 de locuitori, politicieni, oameni de afaceri si alti iubitori ai sportului au intampinat echipa bistriteana cu o caldura care contrazice prejudecatile despre raceala nemteasca. Cel mai bun prieten al celor de la Juventus a fost Alfred Sonders, directorul Casei de Cultura si ziarist la mai multe cotidiene locale, casatorit de 10 ani cu o bistriteanca. De asemenea, in jurul echipei s-a aflat tot timpul Josef Poque, angajat al primariei din Herzogenrath, localitate invecinata cu Alsdorf si infratita cu Bistrita. Toate ofcialitatile care au participat la deschidere s-au pozat alaturi de Juventus pentru presa locala si regionala, iar apoi s-au intretinut ore in sir cu delegatia bistriteana. Nu a lipsit vestita tuica di Ardeal, care a facut si de aceasta data multe “victime” printre straini.
Multi romani printre spectatori
La meciuri, alaturi de spectatorii nemti, au venit si multi romani, care traiesc in zona. Printre ei s-a aflat si Emil Gata, fostul fotbalist al Gloriei, aflat in vizita la prieteni. El a sustinut echipa bistriteana la toate meciurile si a fost primul consilier al antrenorilor de la Juventus. “Sunt mandru ca romanii mei castiga in fata nemtilor si reusesc sa dovedeasca si aici cat sunt de talentati”, spune blondul din Livezile, fost mare talent al fotbalului bistritean.
La incheierea editiei: Juventus a trecut in semifinale de SV Eilendorf si a jucat finala.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 21 aprilie 2003, Adrian Linca (prin corespondenta din Alsdorf)
Rumanischer Vize – Meister kommt zum Osterturnier
Alsdorf. Am Osterwochenende steht der Mariadorfer Sudpark vor einem sportlichen Ereignis. Die Jugendabteilung des SV Alemannia Mariadorf veranstaltet ihr hochkaratig besetztes Internationales A-Junioren-Fussballturnier. Die lange Tradition, immerhin das 47. Turnier seiner Art, burgt Fur Qualitat. So stehen sich diesmal acht Top-Mannschaften gegenuber. In der Gruppe A messen sich neben den gastgebenden Alemannen die Kicker von Alemannia Lendersdorf, SV Eilendorf und VfL Eintracht Warden. Die Gruppe B bilden Hamborn 07, Duren Niederau, Blau-Weiss Kerpen und Juventus Bistritz (Rumanien). Die rumanischen Gaste um ihren Erfolgstrainer Valer Somesan sind inzwischen schon alte Bekannte im Sudpark. Auch in diesem Jahr reisen sie zum A-Junioren –Turnier mit ihrer B-Jugend-Mannschaft an, die sich freilich mit dem Titel “Rumanischer-Vize-Meister” schmucken kann. Allein Dinamo Bukarest hatte sich das junge Team im Endspiel geschlagen geben mussen. Hoch motiviert kommen sie nach 2000 Kilometern Anreise nach Mariadorf, wo man den alteren Gegenspielern und deren korperliche Uberlegenheit Kampfgeist, Schnelligkeit und Technik entgegenhalten will, wenngleich der freundschaftliche Kontakt nicht weniger wichtig als der sportliche Erfolg eingestuft wird. Wer mehr uber die Gaste aus Rumanien erfahren will, kann sich an den Vorsitzenden Josef Poque,, oder Alfred Sonders wenden.
So darf man gespannt sein auf spannenden Jugend-fussball im Sudpark, der Samstag von 11 Uhr bis 18 Uhr in die Vorrunde geht. Bereits um 10.45 Uhr eroffnet Schirmherr Wilhelm Noppeney das Turnier offiziell. Ab 20 Uhr ist im Clubheim ein gemutliches Beisammensein mit den Gasten und der Alemannen-Familie geplant. Sonntag, 11 Uhr, starten die Halbfinalspiele, die sich wie die Vorrunde nur uber eine Halbzeit von 30 Minuten erstrecken. Die Endspiele beginnen ab 13.30 Uhr und gehen uber die volle Spielzeit von 2x45 Minuten. Nach der Siegerehrung wird gegen 18 Uhr die Tombola gezogen, gibt es ausreichend Moglichkeiten, zu Kontakten mit allen teilnehmenden Mannschaften. Zu Gast sind die Mannschaften auch beim traditionellen Empfang der Jugendabteilung im Clubheim. Er findet diesmal bereits vor Eroffnung des Turniers Am Karfreitag, 19 Uhr, statt.
Aachener Zeitung, 2003
 
Juventus VS a pierdut finala de la Mogosoaia
Juventus VS Bistrita a pierdut ieri, cu 0-4, finala Campionatului National de juniori B, disputata la Mogosoaia, in compania echipei Dinamo. Bistritenii au intrat timorati in teren, s-au lasat coplesiti de numele adversarului si s-au vazut condusi la pauza cu doua goluri diferenta. Dupa reluare, pe fondul aceluiasi joc slab, cu multe greseli personale, jucatorii antrenati de Horia Partiu au mai primit doua goluri. “Nu mi-am recunoscut echipa in acest meci. N-am avut curaj, initiativa, in fata unei echipe mult mai echilibrata psihic. Am avut un arbitraj excelent, prestat de Craciunescu junior. Pacat, ce sa facem, asta e, sunt copiii nostri, mergem inainte”, ne-a declarat Valer Somesan, conducatorul gruparii bistritene. Juventus a jucat in urmatoarea formula: Uta, Buhai, Bresfelean, Suciu, Dragan, Rapan, A. Moldovan, Horga, Login, M. Moldovan, E. Moldovan. Au mai jucat: Mocianu, Cerghizan, Egyed, Pop, Targovet.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 2002, Adrian Linca
Juventus VS pregateste finala cu Dinamo
Juventus Vs, grupare condusa de Valer Somesan, s-a intors de la Timisoara, unde si-a castigat dreptul de participare in finala Campionatului National de juniori 2. Echipa antrenata de Horia Partiu a invins cu 2-0 pe Alrom Slatina, cu 1-0 Scoala de Fotbal Gica Popescu si a pierdut cu 0-2 in fata Liceului Sportiv Banatul Timisoara. Golurile echipei noastre au fost marcate de 3 jucatori cu acelasi nume, Moldovan: Alin, Marius si Emil. Juventus va juva duminica, in ultimul act al competitiei, cu Dinamo, echipa calificata din cealalta grupa, jucata la Iasi. Meciul va avea loc la Mogosoaia. Gruparea lui Valer Somesan a egalat astfel cea mai buna performanta din judetul nostru la juniori, locul 2 in 1994, obtinut de Gloria, dupa o finala cu Steaua. Antrenorul juniorilor de la Gloria in acel an a fost acelasi Valer Somesan.
Iata lotul care a obtinut izbanda de la Timisoara: uta, Mocianu, Buhai, Suciu, Bresfelean, Dragan, Rapan, A. Moldovan, E. Moldovan, M. Moldovan, Login, Horga, Cerghizan, Targovet, I. Pop, Dragota si Egyed.
“Nu eram cotati printre favoriti, dar am luptat si am obtinut pe merit aceasta calificare. Sigur ca si in final intram cu sansa a doua, dar ne vom bate pana la capat”, ne-a declarat Somesan.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 2002, Adrian Linca
Juventus s-a calificat in finala Campionatului National de juniori II
Juventus VS Bistrita a castigat primele doua meciuri din cadrul Turneului Final al juniorilor 2, competitie ce are loc in aceste zile la Timisoara. Fotbalistii antrenati de Horia Partiu au invins joi, in prima partida, cu 2-0 echipa Alrom Slatina, prin golurile marcate de Alin Moldovan si Marius Moldovan. Astazi, Juventus s-a impus din nou, de data aceasta cu 1-0 in fata Scolii de Fotbal Gica Popescu din Craiova, cu golul marcat de Emil Moldovan. Bistritenii mai au de jucat cu LPS Banatul Timisoara, dar indiferent de rezultat, sunt calificati in finala competitiei. Juventus VS va juca pentru titlul national cu invingatoarea din cealalta grupa, ce se joaca la Iasi.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 2002, Adrian Linca
Juventus VS ataca Turneul final
Echipa de juniori 2 a gruparii bistritene Juventus VS a plecat ieri spre Timisoara, acolo unde va participa la Turneul final al Campionatului National. Valer Somesan, conducatorul acestei scoli de fotbal care s-a obisnuit sa nu rateze nici un turneu final, are incredere ca tinerii lui fotbalisti nu se vor face de rusine intre primele 8 echipe din tara care au ramas in lupta. Impartite in doua grupe, una la Timisoara si cealalta la Iasi, aceste echipe se bat pentru cele doua locuri care garanteaza accesul in marea finala ce se va juca pe terenul de la Mogosoaia. Inainte de plecarea spre Timisoara, Somesan si-a dus fotbalistii la biserica, unde s-au rugat pentru o comportare cat mai buna. Competitia incepe maine, cand Juventus va intalni Clubul Sportiv Scolar Slatina. Bistritenii vor mai juca apoi vineri si duminica in compania Scolii de Fotbal Gica Popescu si a achipei gazda, Poli Timisoara.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 2002, Adrian Linca
Radu Lacatus, convocat la lot pentru un turneu in Franta
Radu Lacatus, fotbalist crescut la Juventus Bistrita, participa in aceste zile la o actiune a lotului national de junioari antrenat de Adrian Boiangiu. Echipa Romaniei a fost invitata la Limoges, intr-un turneu puternic la care s-au mai aliniat si alte reprezentative. Radu Lacatus e legitimat in Germania, la Ulm, in prima liga de juniori. El a fost imprumutat de Juventus doar pana in aceasta vara, dar e solicitat si pentru sezonul viitor. Valer Somesan, conducatorul gruparii Juventus VS, spune ca are oferte pentru Lacatus chiar din Bundesliga si ca urmeaza sa o aleaga pe cea mai buna.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 2002, Adrian Linca
Juventus VS ’95 Bistrita a dat doi jucatori la loturile nationale de juniori
La Nucet s-a desfasurat recent o actiune de selectie pentru loturile nationale de fotbal – juniori, la care au participat tineri fotbalisti din intreaga tara. La finalul acestei actiuni, Valer Somesan, antrenor la Juventus VS ’95 Bistrita, avea doar motive de satisfactie. Doi dintre elevii sai au fost selectionati in loturile de juniori. Mihai Milas va merge in pregatire cu lotul de juniori – 17 ani, cu care va participa la Balcaniada, el urmand sa joace pe postul de mijlocas ofensiv, iar Radu Lacatus (atacant) a “prins” lotul juniorilor de 15 ani. “Sunt doi jucatori de reala perspectiva, care meritau sa fie selectionati. Am demonstrat ca Bistrita este un oras care scoate an de an fotbalisti de mare clasa. Trebuie insa sa avem grija de ei pentru a-I putea duce pana spre adevarata performanta”, a spus antrenorul Valer Somesan.
Mesagerul de Bistrita Nasaud,2002, Vasile Bancea
Radu Lacatus, selectionat in echipa de fotbal a Romaniei ‘86
Echipa Romaniei de fotbal, alcatuita din jucatori nascuti dupa anul 1986, va sustine la Arad, astazi si maine, doua meciuri de pregatire in compania selectionatei similare a Poloniei. Un lucru demn de remarcat este prezenta in lotul Romaniei a bistriteanului Radu Lacatus (fotbalist legitimat la Juventus VS ’95 Bistrita). El este considerat un jucator de mare perspectiva de catre cunoscatorii fotbalului din Bistrita, calitatile sale recomandandu-l ca titular in echipa Romaniei. In programul de pregatire pentru jocurile de calificare la Campionatul European, Romania va sustine saptamana viitoare inca doua meciuri amicale, in compania Iugoslaviei.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 2002, Vasile Bancea
Internationalitat und Freundschaft ungebrochen
Ehrenvorsitzenden Peter Fleu freute sich, dass das vor 46 Jahren ins Leben gerufene Osterturnier bis heute kontinuierlich fortgesetzt worden ist, “was sicherlich nicht immer einfach war”.
Die Landalemannen verfolgten nicht nur sportliche Ziele, sondern auch soziale Aufgaben, unterstrich Jugendleiter Michael Horn. Darauf deutet schon das Motto des Vereins: “Mein Freund ist Auslander – Auf Frienden sinen, bei sich beginnen”. Der Spruch sei bei Alemannia Mariadorf kein Lippen bekenntnis, griff Heinrich Plum (SPD) auf, “sondern er wird gelebt”.
Zahlreiche Personen aus Politik und Wirtschaft konnte Ehrenmitglied Karl-Heinz Drehsen beim Osterempfang im Vereinsheim begrussen. Darunter gleich zwei Burgermeister, den aus Alsdorf und aus Herzogenrath. Alsdorfs Ratsvorsitzender Wolfgang Schwake lobte die Professionalitat des Vereins und wurdigte zudem die Arbeit, die hinter der Ausrichtung eines solchen Turniers stehe. Der internationale Charakter fehle ebenso wenig wie die Gemeinschaft. Seine Anwesenheit habe nichts mit einer kommunalen Neuordnung zu tun, schertze Rodas Burgermeister Gerd Zimmermann, sie basiere auf dem contact mit den Bistritzern Fussballern. Uber die Deutsch – Rumanische Hilfe, die ihren Sitz in Herzogenrath hat, seien Spieler auch dort untergebracht.
In namen von Valer Somesan, Prasident vom FC Juventus Bistritz, dankte Alfred Sonders (Alsdorf), Vorstandsmitglied der Deutsch – Rumanischen Hilfe, fur die freundlische Aufnahme der Rumanen.
Dank galt den vielen ehrenamtlich engagierten Personen, den Gonnern und Sponsoren, Private wie Firmen, die dies Turnier moglich des Turniers hatten viele freiwillige Helfer ihre Arbeitskraft fur den Verein eingebracht.
VorsitzenderJosef Weitz weiter: “Die Sportanlage “Sudpark” ist aus Mariadorf nicht mehr wegzudenken”. Mit Blick auf den SV Hoengen und dessen Sportplatz- Schwierigkeiten hoffte er, dass es der Alemannia eines Tages nicht so gehe, wie dem Nachbarn, sondern dass die Anlage Kindern, Schulern und begeisterteren Sportlern weit uber die Jahrtausendwende erhalten bleibe.
Aachener Zeitung, 2002
Mai buni ca nemtii – Juventus Bistrita a ajuns in finala unui important turneu de juniori la Aachen, pierzand ultimul meci doar pe mana arbitrului
De peste 40 de ani, La Mariadorf, langa Aachen, se desfasoara in fiecare an unul dintre cela mai puternice turnee de juniori din Germania. Dupa ce in 1992 si 1993, Gloria a castigat aceasta competitie cu o echipa antrenata de Valer Somesan, bistritenii au intrat mereu in atentia organizatorilor. Saptamana trecuta, acelasi Valer Somesan, dar cu Juventus VS, a participat la editia din acest an, cu grupa de copii nascuti in 1984. Cele 10 echipe participante au fost impartite in trei grupe. Bistritenii au castigat partidele pentru calificarea in semifinale, 2-0 cu Turra Hennef si 3-2 cu Renault Bruhl, dupa doua jocuri in care au demonstrat ca sunt favoritii turneului. In semifinala, Juventus a intalnit echipa gazda, Alemania Mariadorf, de care a trecut cu 2-1. Ultimul meci, care a stabilit ocupantele primelor doua locuri, i-a opus echipei bistritene o formatie din Bonn. Dupa cea avut 2-0 la pauza, echipa lui Somesan a ramas fara un jucator de baza, Cilean, eliminat usor, la o faza in care a comentat ceva dupa ce a fost faultat dur din spate. Cu un gol din ofsaid si cu sprijinul vadit al arbitrului, dupa spusele celor prezenti la meci, nemtii au egalat, iar apoi au castigat cu 4-2. Dovada cea mai clara ca au fost nedreptatiti de arbitri a venit din partea organizatorilor, care si-au cerut scuze la festivitatea de premiere, jenati de situatia creata. “Am pierdut trofeul in acest ultim meci, dar eu sunt foarte multumit ca echipa a jucat foarte bine in toate intalnirile. Copiii s-au simtit excelent si au jucat cum nu i-am mai vazut niciodata”, ne-a spus Valer Somesan. Iata lotul deplasat in Germania: Amalinei, Nalati – portari; Mester, Lechintan, Moloca, Bresfelean, Leuca, Milas, Somesan, Tanca, Cilean, Lacatus, Brendea, Borsos, Tomoioaga – jucatori de camp.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 5 aprilie 2002, Adrian Linca
Juventus Bistrita are 3 jucatori in loturile nationale
Gruparea lui Valer Somesan, Juventus VS Bistrita, a primit telegrame de convocare la loturile nationale pentru 3 dintre juniorii care evolueaza in grupele 1986 si 1987. Radu Lacatus si Nicolae Bresfelean au plecat la Giurgiu, acolo unde s-a reunit selectionata antrenata de Ion Ion. Aceasta se pregateste pentru preliminariile Campionatului European, ce vor incepe in toamna, avand in programul pentru saptamana viitoare o dubla cu selectionata similara a Turciei. In acelasi timp, la Iasi, s-a reunit lotul de juniori antrenat de Gheorghe Cristoloveanu. Din acest lot face parte si bistriteanul Mihai Dragan. El va juca intr-un meci de verificare pe care selectionata din care face parte il sustine in compania unui alt lot de juniori.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 2001, Adrian Linca
Juventus si Energetica au castigat “zona” la pas
Dupa ce au reusit sa se califice in etapa zonala fara infrangere, Juventus si Energetica au trecut numai cu victorii si de aceasta faza a celei mai importante competitii de minifotbal din Romania, Memorialul “Gheorghe Ola”. Ele si-au depasit clar toate adversarele, valoarea lor, cu o clasa peste a celorlalte competitoare, fiind recunoscuta unanim de cei prezenti vineri si sambata in Sala Polivalenta. Daca Energetica era calificata la turneul final inca din prima zi a “zonei”, Juventus a asteptat pana in ultima reuniune, in care avea nevoie de cel putin un egal in meciul cu Olimpia Satu Mare, singura echipa care a creat cevaprobleme bistritenilor. Copiii Juventusului s-au vazut condusi cu 1-0 din minutul 6 al acestui meci hotarator pentru calificare, dar nu si-au pierdut concentrarea si au castigat. Astfel cu cate 6 victorii din 6 meciuri disputate la etapa judeteana si cea zonala, Juventus si Energetica au demonstrat ca merita sa ajunga la turneul final. Ele vor avea un cuvant important de spus si in aceasta ultima faza a competitiei fiindca au in componenta lor jucatori de mare talent si perspectiva. Spre lauda lor, Juventus si Energetica sunt doua grupari private care se descurca foarte bine in hatisul fotbalului romanesc, dovedind ca prin iscusinta unor manageri ca Valer Somesan si Constantin Sava si prin munca unor tineri si ambitiosi antrenori se poate razbi in fotbalul juvenil. Turneul final se va desfasura la inceputul lui ianuarie in doua localitati ce nu au fost inca stabilite de federatie, dar exista sanse ca si Bistrita sa gazduiasca una dintre cele doua categorii de varsta.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 17 decembrie 2001, Adrian Linca
Juventus nu scapa de remize
O prezenta constanta si de valoare in fotbalul juvenil, Juventus VS are o prestatie remarcabila si in campionatul juniorilor I. Echipa lui Valer Somesan a suferit o singura infrangere in turul campionatului, dar nu poate scapa de remize, nu mai putin de 6 meciuri din totalul de 11 incheindu-se nedecis. Juventus se afla pe locul 5, fiind a doua echipa bistriteana din clasamentul seriei a doua la juniori I. Trebuie mentionat ca jucatorii lui Somesan sunt cu un an mai mici decat ceilalti competitori, dar aceasta diferenta aproape ca nu s-a simtit in turul campionatului. Serios cum il stim, Valer Somesan si-a adunat echipa in 7 ianuarie, fiind prima grupare fotbalistica bistriteana ce si-a reluat antrenamentele in acest an. Dupa o prima etapa consumata pe langa casa, Juventus a plecat ieri in cantonament la Sangeorz – Bai, unde va ramane pana duminica viitoare. Lotul de jucatori nu a suferit modificari fata de turul campionatului si toti componentii sunt perfect sanatosi.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 2001, Adrian Linca
 
De la egal la egal cu urmasii lui Beckenbauer - fotbalistii lui Valer Somesan au avut o comportare onorabila, terminand pe locul 4, in compania unor juniori cu un an mai in varsta
Dupa un prim turneu in Germania al juniorilor mici, AS Juventus Bistrita si-a completat calendarul international pentru aceasta vara cu inca o iesire in strainatate, de data aceasta a fotbalistilor nascuti in 1984, ce au evoluat in sezonul trecut in campionatul juniorilor 2. Condusi de Valer Somesan, acestia au participat recent la un turneu langa Aachen, la Herzogenrath. Ei au jucat in compania unor juniori mai mari cu un an ca ei, inscrisi in competitiile oficiale din Germania. Dupa o remiza, 1-1, cu Durwiz, bistritenii au castigat cu 2-0 in compania echipei din Pannenscheide, iar apoi au remizat din nou, tot 1-1 cu Richterich. De pe locul 2 in grupa B, ei au jucat finala mica cu Alemania Mariadorf, dar au pierdut cu 2-1 si s-au multumit cu locul 4. Competita a fost castigata de Fortuna Dusseldorf, care s-a impus in finala dupa loviturile de la 11 m. Fotbalistii lui Somesan au mai sustinut in Germania si doua partide amicale, una inainte si alta dupa turneu, cu echipe din campionatul de tineret, deci cu 2-3 ani mai in varsta decat ei. In primul meci, cu Stuttgart Kickers, Juventus a pierdut cu 6-0, dar a fost primul meci pe pamant german, la o zi dupa un drum istovitor. Bistritenii s-au pierdut putin in fata unor jucatori mult mai experimentati, ce alcatuiesc o echipa foarte valoroasa, dupa parerea antrenorului Valer Somesan. In cea de-a doua partida de verificare, cu SSV Rentlingen, jucatorii nostri au evoluat mai bine, dar ratarile si cateva greseli de arbitraj au dus scorul la 6-1 in favoarea nemtilor. Somesan s-a declarat multumit de evolutia elevilor lui in acest meci, ca de altfel pe parcursul intregii deplasari. “Mi-am verificat jucatorii in compania unor echipe valoroase, foarte bine pregatite. Rezultatele nu ma nemultumesc pentru ca am fost constient de diferenta de varsta si valoare. Ma bucur ca fotbalistii de la care asteptam sa confirme, au confirmat. De asemenea, am ramas uimit de conditiile pe care le-am intalnit acolo, similare cu ale unor echipe de seniori”, ne-a declarat Valer Somesan. El vrea sa-si inscrie aceasta echipa in campionatul juniorilor I pentru viitorul sezon, chiar daca sunt cu un an mai mici. Obiectivul final pe acest an este sa promoveze cativa jucatori in echipe de seniori. El are promisiuni chiar pentru unele transferuri in strainatate. “Daca nu reusim sa valorificam cativa jucatori anul acesta, scoala noastra de fotbal va avea probleme. Eu sper sa reusim, fiindca am investit mult si au iesit la iveala cateva talente incontestabile”, marturiseste conducatorul Juventusului. Asociatia are in prezent peste 200 de copii, la toate categoriile de varsta, numarandu-se printre cele mai tari grupari fotbalistice private din Romania.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, august 2001, Adrian Linca
A.S. JUVENTUS VS ’95 Bistrita in Germania
In perioada 14-21.08.2001, echipa de juniori I a A.S. “Juventus VS ‘95” Bistrita, pregatita si condusa de presedintele si antrenorul coordinator al clubului, dl. Valer Somesan, a efectuat un turneu in Germania. Locul de pregatire, cazare si masa a fost orasul Ochsenhausen, unde echipa a fost cazata la hotel “Mohren”, care face parte din reteaua hoteliera “Ringhotels”, hotel clasificat la 3 stele.
Primul joc imediat ce au sosit, dupa un parcurs de 1600km, cu echipa de tineret (18-19 ani) a divizionarei din Liga secunda “Stuttgart” Kickers a fost pierdut cu scorul de 6-0. In urmatoarea zi, echipa s-a deplasat spre orasul Herzogenrath, unde au participat la un turneu de fotbal rezervat copiilor nascuti in 1983, unde echipa a inregistrat urmatoarele rezultate: 1-1 cu Germania Durwib, 2-0 cu echipa organizatoare, Grenzaknt Pannesheide si 1-1 cu Renania Richterich, calificandu-se pe locul II in grupa si jucand finala mica cu Alemania Mariadorf (echipa care anul viitor, 2002, de Sfintele Pasti, organizeaza un turneu la care a invitat si echipa bistriteana Juventus VS ’95).
Finala mica a fost pierduta cu scorul de 2-1, echipa ocupand locul 4 din 8 echipe participante.
Dupa turneu, a doua zi dimineata, echipa bistriteana s-a intors la locul de gazduire in localitatea Ochsenhausen unde luni, 20.08.2001, a sustinut ultimul joc de pregatire si verificare in compania echipei de tineret a clubului de Liga a II-a (18-19 ani), SSV Reutlingen 054, joc pe care l-a pierdut cu scorul de 5-1, dar in care echipa a etalat un joc ethnic si spectaculos, cand s-a ratat mult si primindu-se goluri din greseli personale, datorate oboselii accumulate in acest lung turneu. La acest turneu a participat urmatorul lot de jucatori: Cristian Amalinei si Bogdan Uta (portari), Cristian Marina, Alin Brendea, Vasile Lechintan, Paul Moloca, Ovidiu Leuca, Mihai Milas, Dan Claudiu Somesan, Ionel Cilean, Mircea Mester, Radu Lacatus, Ioan Ivascu, Adrian Tomoioaga si Cristian Ghit. Echipa a beneficiat de excelente conditii de pregatire, masa si cazare, intalnind adversary puternici, mai mari cu 1-2 ani, care participa in campionatul national al Germniei (divizie superioara).
Toate aceste relatari ne-au fost oferite de dl. Valer Somesan, presedintele clubului privat JUVENTUS VS ’95 Bistrita, antrenor coordinator, seful delegatiei bistritene.
In urma turneului, declara Valer Somesan, s-a putut edifice asupra jucatorilor mai valorosi care sunt in lotul echipei, care se pregateste de reluarea unei noi editii de campionat national de juniori I si II (A si B), la care clubul va participa la ambele categorii de varsta, desi componentii echipei sunt mai tineri cu 1 an.
Campionatul incepe pe data de 02.09.2001 si echipele clubului Juventus VS ’95 Bistrita fac parte din seria a II-a alaturi de echipele cluburilor A.S.F.C. Gloria Bistrita, Gaz Metan Medias, “U” Cluj – Napoca, A.S.A. Tg. Mures, Apulum Alba Iulia, I.S.C. Turzii, Inter Sibiu, Minaur Zlatna, S.C. Fotbal “Zoltan Ivansuc” Cluj – Napoca si Energetica Mebis Bistrita. Uram mult success in noua editie de campionat, editia 2001/2002, tuturor echipelor din municipiul Bistrita si judetul nostru.
Rasunetul, august 2001, Grigore Platon
2000 Kilometer bis zum Turniersieg – Kicker der rumanischen fussballschulle Juventus VS 95 aus Bistritz in Region
Alsdorf. Dieses Erlebnis werden sie so schnell wohl nicht vergessen, die jungen Kicker der Fussballschule Juventus VS 95 aus Bistritz in Rumanien. Immerhin gut 2000 kilometer machte eine Fahrtstrecke aus Nordsiebenburgen aus, ehe man nach zwei Tagen und zwei Nachten Fahrt das Ziel Alsdorf und Herzogenrath erreichte. Untergebracht beim Deutschen Roten Kreuz in Herzogenrath nutze man die Gelegenheit, bei einem viertagigen Besuch nicht nur die Aachener Region kennen zu lernen, sondern auch sportlich zu zeigen, was man konnte.
Die Deutsche – Rumanische Hilfe und Zusammenarbeit mit Sitz in Herzogenrath hatte die Mannschaft an Rhenania Alsdorf zu einem Fussballturnier ermittelt. “Die Vorbereitungszeit nahm immerhin zwei Jahre in Anspruch”, gab Alfred Sonders Auskunft, der die beiden Teams mit Betreuern, insgesamt knapp 30 Personen vier Tage lang betreute. Sportlich konnte man dann auch voll die Erwartungen erfullen. Immerhin ging der E-Jugend-Turniersieg beim Turnier des Sv Rhenania Alsdorf an die Bistritzer, die im D-Jugendturnier den zweiten Platz hinter den Gastgebern belegten (s. unten).
In erzogenrath war man in das grosse Partnerschaftsfest eingebunden und traf sich zu einem Freundschaftsspiel “Gegen Freundenfreindlichkeit und Rassismus” mit den Kickern von Westwacht Pannesheide, das die Rumanen nach 1:0 – Ruckstand noch mit 2:1 gewinnen konnten.
Josef Poque hatte die Mannschaften hierzu auf dem Sportplatz des KBC begrusst, wo im Anschluss die “Spiele ohne Grenzen” stattfanden (wir berichteten). “Absolut happy” waren die rumanischen Jungkicker, als ihnen im Beisein “ihres” Burgermeisters Moldovan T-Shirts Mit dem Freundschaftssymbol uberreicht wurden.
Der Pannesheides Jugendleiter Gerd Dassen kam schnell ins Gesprach mit Juventus – Chef Valer Somesan, so dass schnell eine Einladung zum internationalen A-Jugendturnier der Pannesheider am 18. August ausgesprochen war. Die Rumanen wollen jetzt schnell prufen, ob eine Teilnahme in diesem Jahr noch moglich ist. Immerhin sind erhebliche Transportkosten aufzubringen.
Neben den Fussball – Aktivitaten kam bei den rumanischen Jungkickern wie Begleitern auch ein Besuch im Aquana – Bad Wurselen und im Alsdorfer Tierpark an. Naturlich stand auch Shopping auf dem Programm, auch wenn die finanziellen Mittel ausserst beschrankt waren.

Aachener Zeitung, 2001
In turneul final al Memorialului “Gheorghe Ola” – Juventus va juca la Sibiu, nu la Tulcea
Desi initial federatia a decis ca turneul final al Memorialului “Gheorghe Ola”, grupa 1989, sa se desfasoare la Tulcea, cu 3 zile inaintea sedintei tehnice a competitiei, oficialii FRF s-au razgandit si au schimbat locul de desfasurare. Presiunile venite din partea echipelor din Ardeal, calificate in acest ultim act al celui mai important turneu de minifotbal, au fost hotaratoare si Sibiul a fost desemnat drept gazda a memorialului. “Federatia a revenit cu picioarele pe pamant in ultimul moment. Era normal sa jucam la Sibiu, fiindca e la mijlocul distantei pentru toata lumea, iar conditiile de acolo nu se compara cu cele de la Tulcea”, ne-a spus Valer Somesan, conducatorul gruparii bistritene calificata la turnea, Juventus VS. Astfel, de vineri si pana duminica, Juventus va juca in sala Transilvania alaturi de echipele FC Bihor, Sarbeanca Timisoara, Aripi Pitesti, Olimpia Piatra Neamt, Sporting Tulcea, Farul Constanta si CSS Soimii Sibiu. Va reamintim ca turneul final la cealalta categorie de varsta, 1990, va fi gazduit de Sala Polivalenta din Bistrita. Din judetul nostru va evolua la aceasta grupa de varsta Energetica – Mecanica, echipa antrenata de Adrian Moldovan si Petre Avadanei.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 2000, Adrian Linca
Spectacol in Cupa Juventus – bistritenii au castigat la toate cele trei categorii de varsta
Vineri si sambata, la Sala Polivalente, s-au disputat meciurile Cupei Juventus, competitie de minifotbal aflata la editia a 5-a. Intrecerea a fost o reusita deplina, micutii fotbalisti, nascuti in 1988, 1989 si 1990, oferind un adevarat spectacol juvenil, cu evolutii uneori de mare rafinament tehnic si cu o ardoare rar intalnita in alt fel de competitii. La capatul unor partide savurate din plin de spectatori, bistritenii au reusit sa castige la toate cele trei categorii de varsta, AS Juventus impunandu-se la grupele 1989 si 1990, iar CSS Bistrita la grupa 1988. Iata clasamentele finale si celelalte premii acordate de organizatori:
Categoria 1988: 1. CSS Bistrita; 2. Juventus Bistrita; 3. FC Maramures; 4. Juventus Beclean; cel mai tehnic jucator – D. Balmos (CSS Bistrita); cel mai bun portar – A. Suteu (FC Maramures); golgeter – G. Coman (Juventus Beclean).
Categoria 1989: 1. Juventus Bistrita; 2. Gloria Bistrita; 3. Luceafarul Bucuresti; Cupa Fair-Play: FC Voran Ohe (Germania); cel mai tehnic jucator – Jakab (Fc Voran Ohe); cel mai bun portar – Christian (Fc Voran Ohe); golgeter – Tarata (Juventus).
Categoria 1990: 1. Juventus Bistrita; 2. Energetica – Mecanica Bistrita; 3. Luceafarul Bucuresti; cel mai bun portar – A. Kertes (Juventus; cel mai tehnic jucator – V. Apostolache (Energetica); golgeter – P. Anton (Juventus).
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 2000, Adrian Linca
Juventus VS va juca in finalele pe tara
Echipa de juniori C (copii nascuti in 1984) a Asociatiei Sportive Juventus VS incepe sa-si confirme valoarea. Dupa ce si-a spulberat adversarele din judet, ea n-a avut prea mult de furca nici cu cele din turneul zonal, tinut la Satu Mare. Inceputul timid, 1-1 cu CSS Satu Mare, a fost razbunat in urmatoarele doua meciuri, pe care baietii lui Valer Somesan le-au castigat clar. CSS-ului din Zalau i-au administrat un 6-0 fara replica, iar echipei Maramures un 5-2 lejer, dupa 4-0 la pauza. Cu 7 puncte si golaveraj 12-3, Juventus a incheiat “zona” pe primul loc si s-a calificat la turneul final. Aceasta reuniune, la care deocamdata sunt calificate Steaua, Petrolul si U Cluj, se va desfasura la Brasov, in perioada 18-20 mai. Juventus se va afla, asadar, in lupta directa cu primele 6 echipe din tara la aceasta categorie de varsta.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 1999, Adrian Linca
Juventus VS Bistrita a castigat un turneu de minifotbal in Germania
Juventus VS Bistrita si-a trimis recent o grupa de copii nascuti in 1989 la un turneu international de minifotbal ce a avut loc in localitatea germana Alsdorf. Copiii bistriteni au castigat doua meciuri, 8-0 cu Renscheid, 3-0 cu Vik Thorr si au remizat, 0-0 cu Kellersberg. Cu aceste rezultate au prins una dintre cele doua finale ale turneului, pe care au castigat-o cu 4-0 in dauna formatiei gazda, SV Rhenania Alsdorf. La acest meci a asistat si primarul bistritei, Vasile Moldovan, care conducea in Germania o delegatie a Consiliului Local… Copiii bistriteni si-au demonstrat valoarea si in urmatoarea zi cand au intrecut cu 2-1 o selectionata locala intr-un meci demonstrativ. Iata lotul deplasat de Juventus VS la Alsdorf: Veja, M. Pop, Garbea, M. Maxim, Al. Rus (golgeterul echipei la acest turneu, 7 goluri), Gotea, Tarata, R. Ivan, A. Fluieras, J. Fluieras, Sangeorzan, Suciu, Asandei, Iacob, Bordeianu, O. Pop, T. Maxim, Baciut.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 1999, Adrian Linca
Cupa Juventus VS a luat drumul Clujului
Competitia organizata de gruparea lui Valer Somesan s-a incheiat cu victoria echipei U Cluj, antrenata de Gheorghe Cojocaru. Clujenii au invins in finala mare pe Juventus VS Bistrita cu 5-1, la capatul unui meci in care a demonstrat ca merita trofeul. Pe locul 3 s-a clasat Gloria, dar jucatorii lui Leon Buhai au cedat premiul invinsei din finala mica, ASA Tg. Mures, echipa formata din jucatori cu un an mai mici decat bistritenii. La festivitatea de la sfarsitul intrecerilor au fost premiate si cele doua echipe care au participat la categoria 1986, FC Brasov si Juventus. De asemenea, a fost desemnat cel mai tehnic jucator – Lucian Chis (U Cluj), precum si golgeterul competitiei – Mihai Mester (Juventus). Trofeul pentru cel mai bun portar i-a fost oferit lui Bogdan Uta (Juventus) de la grupa 1986 a Juventusului, mai mult simbolic, fiindca nici un portar dintre cei mari nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 1999, Adrian Linca
Mester duce echipa Juventus VS in finala
Pe terenul de fotbal al Colegiului National “Liviu Rebreanu” a inceput joi un turneu de fotbal, dotat cu Cupa Juventus, rezervat jucatorilor nascuti in anul 1984. Participa formatiile Juventus VS Bistrita, Gloria Bistrita, U Cluj si FC Brasov.
In deschiderea competitiei au evoluat echipele Juventus VS si Fc Brasov (cu jucatori nascuti in 1986), meci castigat de oaspeti cu scorul de 6-0. Turneul propriu zis a fost deschis de meciul Gloria Bistrita – U Cluj. Clujenii au dominat intalnirea, castigand cu 5-3. In cea de-a doua partida, Juventus VS Bistrita a invins greu, cu 4-3 formatia ASA Tg. Mures. Oaspetii au condus cu 1-0, insa bistritenii au egalat, preluand conducerea pe tabela de marcaj (2-1). Ei au fost egalati din nou, insa pana la sfarsitul partidei au mai inscris de doua ori, primind in schimb doar un gol. Eroul meciului a fost Mester, cel care a inscris toate cele patru goluri ale bistritenilor.
In finala disputata ieri, dupa incheierea editiei, s-au intalnit U Cluj si Juventus VS Bistrita.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 1999, Vasile Bancea
Cupa Juventus vanata de 4 echipe
Daca la categoria 1986 intrecerea va fi doar o lupta intre Juventus si FC Brasov (ora 16.00) – singurele echipe inscrise la start – categoria 1984 va tine capul de afis a competitiei. De la ora 17.30 U Cluj (antrenor M. Cojocaru) si Rapid (antrenor Goanta) se vor bate pentru un loc in finala mare, in care va mai intra castigatoarea dintre Juventus (antrenor V. Somesan) si ASA Tg. Mures (antrenor M. Ronea), meciul acestora disputandu-se de la ora 19.00. Maine, dupa meciul al doilea al echipelor de copii nascuti in 1986, se vor disputa finalele categoriei 1984, incepand cu ora 17.30. Toate meciurile se vor juca pe terenul Colegiului “Liviu Rebreanu” si vor fi urmarite de antrenorul lotului national al acestei grupe de varsta, Vasile Aelenei.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 1999, Adrian Linca
Mos Craciun a adus daruri pentru cei 180 de copii ai AS Juventus
Sala de Festivitati a Casei Tineretului a imbracat, sambata, haine de sarbatoare. Copiii Asociatiei Sportive Juventus VS Bistrita au primit cu aceasta ocazie daruri de la Mos Craciun. Copiii celor sase grupe ale clubului i-au avut alaturi pe ing. Radu Tifu( director SC “Vinalcool” SA Bistrita- presedinte de onoare al Juventus VS), Iulian Borgovan( presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal), Radu Vianu( director adjunct DJTS), Viorica Pastean( director Grup Scolar Forestier), Nicolae Galatean( director SC “Apollo” SA) si Alexandru Misiuga. Colindatorii de la Scoala Generala nr. 3 au fost rasplatiti cu cadouri, dupa care a fost invitat in scena Mos Craciun. Acesta a impartit cadouri copiilor AS Juventus VS 95 Bistrita.
Dupa impartirea cadourilor, Alexandru Misiuga a prezentat un “letopiset” al celor 4 ani de la infiintarea AS Juventus. Presedintele executiv al Asociatiei Sportive a multumit tuturor celor prezenti, apoi a prezentat programul pentru anul viitor, dupa care l-a invitat la microfon pe presedintele de onoare al Juventus VS( si totodata principalul sponsor al clubului), ing. Radu Tifu. Acesta a multumit si celorlati sponsori care ajuta la bunul mers al Asociatiei. La finalul acestei manifestari, in care au primit cadouri peste 180 de copii, Valer Somesan ne-a declarat: “La 4 ani de la infiintare, ne putem mandri cu un bilant pozitiv. Copiii si-au meritat din plin cadourile de Craciun. In acesti ani, am devenit o asociatie puternica. Consider ca reprezentam un segment important al miscarii sportive din judetul nostru, avnd in vedere faptul ca suntem printre primele scoli de fotbal aparute dupa revolutie”.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 1998
, Leon Buhai
Copii lui Valer Somesan au castigat editia a treia a Cupei Juventus
Incepand cu etapa a doua, cartierul general al Cupei Juventus s-a mutat pe terenul echipei VRG Viisoara, unde suprafata de joc a fost superioara celei de pe terenul Mecanica. In prima partida a acestei etape s-au intalnit echipele UTA 85 si Rapid Bucuresti. A fost un meci bun, castigat de Bucuresteni cu scorul de 4-2, prin golurile inscrise de Olteanu, Rizea, Oancea si Soare, respectiv palincas de doua ori pentru UTA 85. A urmat meciul vedeta al acestei etape intre U Cluj si UTA, partida care si-a meritat din plin numirea de derby. Au castigat clujenii cu 2-0 prin golurile marcate de Bondor si Muresan. Etapa s-a incheiat cu meciul Juventus – FC Karcag. Jucatorii din Ungaria au deschis scorul prin Laios Boga, dupa care bistritenii au trecut la carma jocului, reusind sa inscrie patru goluri prin Dan Somesan, Razvan Radu si Ionel Cilean (de doua ori).
Etapa a 3-a, desfasurata sambata dimineata, a inceput cu partida dintre UTA 85 si FC Karcag, o partida cu multe faze de poarta care s-a incheiat cu scorul de 0-0. A urmat partida dintre Juventus si UTA, o partida interesanta atat prin desfasurarea ei cat si prin evolutia scorului. Bistritenii, care au inceput meciul fara Dan Somesan, usor accidentat, au primit gol destul de repede, printr-o executie frumoasa a aradeanului Florin Horga. Antrenorul Valer Somesan risca, isi introduce in teren fiul, care prin evolutia lui a reusit sa schimbe efectiv jocul echipei. Mijlocasii bistriteni au pus stapanire pe joc, lucru ce a facut ca ei sa inscrie 3 goluri prin Ionel Cilean (de 2 ori) si Mircea Mester, spre finalul partidei aradenii reducand din diferenta prin Ranca, astfel meciul incheindu-se cu 3-2 pentru Juventus. Ultima partida a etapei le-a adus fata in fata pe U Cluj si Rapid, partida pe care clujenii au inceput-o foarte bine reusind sa conduca cu 3-0 prin golurile lui Bondor (2) si Florescu. Partida s-a incheiat cu scorul de 3-2, golurile rapidistilor fiind inscrise de Parvu si Goanta. Etapa a 4-a, desfasurata sambata dupa-amiaza, a inceput cu partida dintre U Cluj si UTA 85. Clujenii au castigat cu 3-0 prin golurile inscrise de Goga si Pop (2). A 2-a partida le-a pus fata in fata pe Juventus si Rapid. Bistritenii au inceput foarte bine jocul, creandu-se 3 ocazii clare de gol, dar contrar cursului jocului cei care au deschis scorul au fost rapidistii. Meciul a continuat apoi cu faze de gol la ambele porti, bistritenii reusind in cele din urma egalarea printr-un sut de la marginea careului expediat de Mester. In ultima partida a etapei s-au intalnit UTA si FC Karcag. Dupa un meci de angajament total au castigat aradenii, cu 2-1 prin golurile marcate de Mandru (2), respectiv Domokos.
Ultima etapa a competitiei a inceput cu un meci intre aradeni (UTA-UTA 85), in care cei mici au jucat cu ambitie incercand sa incurce socotelile celor mari. A castigat in final UTA, cu 5-1, marcatori fiind Horga (3), Partelic, Mandru, respectiv Piper. A urmat apoi partida dintre Rapid si FC Karcag care avea sa decida ocupanta locului IV. A fost un meci echilibrat incheiat cu un scor alb in ciuda ocaziilor avute de ambele formatii.
Competitia s-a incheiat cu partida dintre Juventus VS si U Cluj, echipele clasate pe primele 2 locuri dupa 4 etape. Desfasurata pe o vreme prielnica fotbalului, partida s-a ridicat la pretentiile unei finale de turneu. Prima repriza, foarte echilibrata, cu multe ocazii de gol, s-a incheiat cu scorul de 0-0. In repriza secunda, bistritenii au deschis scorul prin Radu Razvan dar clujenii au egalat prin Ciprian Grama. Pana in final scorul s-a pastrat egal, 1-1, si Juventus, cu un punct mai mult decat U Cluj, a castigat a treia editie a acestui turneu. Antrenorul Valer Somesa a trimis in teren in ultimul joc formatia: Nalati, Mester, Lechintan, Moloca, Marina, Leuca, Somesan, Ghit, Tanca, R. Radu, Cilean. Au mai jucat Fogorasi si M. Rus. Pentru U Cluj antrenorul Mircea Cojocaru a trimis in teren jucatorii: Nemes, Caian, C. Muresan, Chis, Abrudan, Popescu, Dolha, Grama, Florescu, Bondor si A. Muresan. Au mai jucat Sanciro, A. Pop si Sabo. In urma desfasurarii tuturor partidelor clasamentul final arata astfel: 1. Juventus 11p, 2. U Cluj 10 p, 3. UTA Arad 9p; 4. FC Karcag 5p; 5. Rapid 5p; 6. UTA 85 1p.
S-au acordat premii pentru: cel mai bun portar – Cristian Nalati (Juventus); cel mai tehnic jucator – Imre Domokos (FC Karcag); cel mai tanar – Andrei Muresan (U Cluj); golgeter – Florin Horga (UTA). Partidele au fost arbitrate de Adrian Voica, Gheorghe Radu si Ioan Encean.
Dupa festivitatea de incheiere antrenorul Rapidului, Ioan Goanta, fost capitan de echipa al gruparii din Giulesti, ne-a declarat: “A fost un turneu reusit, singurul impediment fiind ploaia si terenul greu din prima zi. Am observat saltul valoric al tuturor echipelor fata de turneul de anul trecut. A castigat meritat echipa organizatoare. Vom reveni cu placere si la anul pe aceste meleaguri”.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 1998
, Leon Buhai
Juventus VS si CSS Energetica Bistrita sunt castigatoarele Cupei Sperantelor
Marti dupa-amiaza s-au disputat partidele din turneul final la categoria jucatorilor nascuti in 1986 si ultimele partide din grupe la categoria jucatorilor nascuti in 1987. Primul meci disputat a fost cel dintre CSS Bistrita si Olimpia Tg. Mures, grupa 1986. A fost partida lui Radu Lacatus, autorul celor patru goluri ale bistritenilor, pentru Olimpia inscriind Santa (rezultat final 4-1 pentru bistriteni). A urmat jocul dintre Olimpia Tg. Mures si Juventus, la grupa 1987, castigat de Olimpia cu 2-0, prin golurile marcate de Buscu. S-a disputat apoi partida dintre CSS Bistrita si Gloria, la grupa 1987, castigata de CSS cu 5-1, prin golurile reusite de Suvei Cristian de doua ori, Rus Razvan de doua ori si Balmos Tudor, respectiv Cira Ovidiu. Partida dintre Energetica si CSS Reghin, grupa 1987, s-a constituit intr-un recital al bistriteanului Ioan Saratan, autor a noua goluri, acesta fiind secondat de Curtuius Marius, cu trei goluri, pentru Reghin inscriind de doua ori Lates Sergiu (scor final 12-2 pentru Energetica). Ultima partida de marti a fost cea dintre Juventus si Olimpia Tg Mures, grupa 1986. Olimpia deschide scorul prin Filip, bistritenii reusind sa intoarca scorul prin golurile reusite de Moldovan Cristian si Horj Calin, care au stabilit scorul final: 2-1 pentru Juventus.
Miercuri dimineata s-a disputat finala mica la grupa 1987, intre CSS Tg. Mures si Juventus, castigata de CSS cu 5-1 prin golurile marcate de Kolo, Lenar, Santa, Barabas, Coman, respectiv Roman pentru Juventus. S-a disputat in continuare partida dintre CSS Bistrita si Juventus, la grupa 1986, stabilind castigatoarea la aceasta categorie de varsta. Echipa care a obtinut calificarea la turneul final este Juventus Bistrita, castigatoare cu 6-0 prin golurile reusite de Alin Moldovan de doua ori, Cristian Moldovan de doua ori si Suciu de doua ori. Ultimul joc al competitiei a fost finala la grupa 1987, in care s-au intalnit Energetica si CSS Bistrita. Au castigat jucatorii de la CSS, cu 5-0, prin golurile reusite de Sangeorzan Calin de trei ori, Precup Ionut si Rus Razvan.
Au fost oferite cupe si diplome pentru primele trei clasate la ambele categorii de varsta. S-au acordat, de asemenea, cate o diploma, cupa si cate o minge golgeterilor: saratan Ioan de la Energetica (grupa 1987) si Horj Calin de la Juventus (grupa 1986); cate o diploma si o cupa pentru cei mai buni portari: Rebrean Bogdan de la CSS Bistrita (grupa 1987) si Uta Bogdan de la Juventus Bistrita (grupa 1986).
La finalul competitiei, Iulian Borgovan, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Bistrita – Nasaud si, totodata, presedintele Comisiei de Organizare a Cupei Sperantelor, ne-a declarat: “Competitia s-a ridicat la un nivel tehnic mai ridicat fata de anii precedenti, prin aparitia unor cluburi private. Am vazut cativa jucatori de perspectiva, cum ar fi: Saratan Ioan, Lacatus Radu, sangeorzan Calin, Suvei Cristian, Uta Bogdan. Uram succes echipelor CSS si Juventus care ne vor reprezenta judetul la turneele finale de la Iasi si Constanta.”
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 1998
, Leon Buhai
U Cluj a castigat Cupa Juventus VS
In perioada 3-5 iulie pe stadionul Mecanica s-a desfasurat un puternic si interesant turneu de fotbal dotat cu trofeul “Juventus VS”. La startul competitiei s-au aflat cele mai tari echipe de copii nascuti in 1984, din tara. Intr-o organizare ireprosabila asigurata de AS Juventus VS 95 Bistrita (presedinte Valer Somesan) s-au disputat 16 meciuri care mai de care mai spectaculoase scotand la iveala multi copii talentati, cu siguranta viitoare vedete ale fotbalului romanesc. Dupa consumarea jocurilor din cele doua grupe, sambata au avut loc finalele pentru locurile 3-4. S-au batut Olimpia Piatra Neamt (campioana nationala a acestei grupe de varsta) si Juventus Bistrita. Deoarece la sfarsitul celor 60 de minute de joc, scorul a fost egal 1-1 (Horea resp. Cilean) meciul a fost prelungit cu doua reprize a cate 5 minute si pentru ca rezultatul a ramas acelasi s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. In aceasta imprejurare, sansa a suras echipei din Piatra Neamt care a castigat cu 7-6 si s-a instalat pe locul 3 al turneului. Echipa gazda, Juventus VS, a avut o comportare onoranta dovedind ca poate lupta de la egal la egal cu cele mai puternice echipe din tara.
In finala mare s-au intalnit U Cluj (vicecampioana nationala) si Rapid. La sfarsitul meciului dominat categoric de clujeni, tabela de marcaj a consemnat scorul de 4-1 in favoarea ardelenilor. Golurile au fost inscrise de: Dolha (2), Stinean si Bondar respectiv Carjan pentru Rapid. Astfel, U Cluj a intrat in posesia “Cupei Juventus”, trofeu decernat pentru a doua oara, prima data, anul trecut, fiind cucerit de Poli Timisoara. Iata echipa castigatoare: Chis, Caian, Muresan, Grama, Sas, Stanciu, Stinean, Dolha, Goga, Sancira, Muresan. Rezerve: Bondar, Papuc, Szoke, Nemes, Pop A., Maja. Antrenor: Gh. Cojocaru. In cadrul festivitatii de premiere organizate la finele turneului au fost inmanate cupe, premii si diplome. Cel mai bun jucator a fost desemnat clujeanul Bogdan Bondar, titlul de golgeter a fost obtinut de Florin Horga (UTA), 7 goluri, iar Nalati Cristian a fost premiat ca fiind cel mai bun portar. Din partea FRF, Gh. Filipeanu – membru in comisia centrala de copii juniori si tineret, a inmanat AS Juventus VS o diploma pentru organizarea acestui turneu, iar la randul sau Valer Somesan a oferit o diploma Asociatiei Sportive Mecanica pentru terenul pus la dispozitie. Premii speciale au mai primit Dan Culicovski – cel mai simpatic comentator, Gh. Cristian – premiu de popularitate. Astfel s-a incheiat cea de-a doua editie a “Cupei Juventus” intr-o nota optimista pentru viitorul fotbalului romanesc.
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 1997, Adrian Linca
Cupa Juventus VS – editia a doua
In perioada 3-5 iulie se va desfasura la Bistrita editia a doua a Cupei Juventus VS, competitie rezervata copiilor nascuti in anul 1984. Baza sportiva Mecanica va fi gazda celor 3 zile de intreceri la care participa cele mai tari echipe din tara la aceasta grupa de varsta. Vor fi prezente formatiile: CSS Olimpia Piatra Neamt – campioana nationala (antrenori Toma – Bulacu); U Cluj – vicecampioana nationala (antrenor: Cojocaru),Rapid Bucuresti (antrenori: Goanta – Greavu), FC Arges (antrenori I. Barbulescu – Ianovski), UTA Arad (antrenor Pascu), CSS nr. 6 Bucuresti (antr. Gh. Tal) si Juventus Bistrita (antr. Valer Somesan).
Mesagerul de Bistrita Nasaud, 1997, Adrian Linca
Fotbal – Cupa Sperantelor “Gheorghe Ola”
Loturile bistritene pentru prima competitie fotbalistica din 1997

Intre 3-5 ianuarie 1997 Sala Polivalenta din municipiul Bistrita gazduieste etapa de zona a Cupei Sperantelor “Gheorghe Ola” la minifotbal. Judetul Bistrita-Nasaud este reprezentat de 8 echipe( cate 4 la fiecare grupa de varsta) de la 4 cluburi si asociatii sportive. Iata loturile celor 8 echipe:
JUVENTUS V.S. ’95.Grupa mare(copii nascuti in anul 1984 si mai tineri): Emilian Nalati, Marius Marian, Claudiu Somesan, Paul Moloca, Paul Tanca, Ionel Cilean, Cristian Ghit, Ovidiu Craciun, Petrut Muresan, Nicolae Cotut, Ovidiu Leuca, Doru Oniga, Lorand Fogarasi, Raul Borsos, Mircea Goller, Florin Florescu, Bogdan Butuza,Cristian Marina, Ciprian Hintea, Mester Mircea, Titus Barsan, Dan Dobra, Nicolae Sandu.Antrenor- Valer Somesan. Grupa mica(copii nascuti in anul 1985 si mai tineri):Florin Marica, Bogdan Habalau, Cristian Cazacu, Marian Bedecean, Robert Fluta, Nicoale Pintea, Paul Dumbravean, Adrian Stan, Eugen Timoce, Vasile Salagean, geirge Ruscau, Valentin Ruscau, Silivan Salvan, Gheorghe Fluta, Andrei Secu, Silviu Mocean, Ciprian Isip, Cristian Pop, Adrian Apafaian. Antrenor- prof. Ovidiu Gherman.
GSS BISTRITA. Grupa mare: Cosmin Balan, Augustin Chiorean, Calin Carlejan, Marius Junghiatu, Ionel Luca, Dan Marian, Lucian Miclea, Calin Muresan, Razvan Radu, Florin Turcu, Rares Vass, Adrian Feti. Antrenor- prof. Sergiu Gabor. Grupa mica: Adrian Moraru, Gabriel Bilegan, Paul Muscar, Daniel Scurt, Cornel Bic, Florin Majer, Aurelian Cocan, Radu Baniai, Marius Chira, Paul Papusoi, Mircea Tomoroga, Liviu Dosan. Antrenor- prof. Ioan Bartha.
VIITORUL GB BISTRITA. Grupa mare: Alin Pop, Florin Valea, Ionut Tibu, Cristian Marchis, Adrian Otvis, Marius Pop, Adrian Trif, Alin Brendea, Ionut Marginean, Alin Moldovan, Bogdan Chivu, Paul Florea. Grupa mica: Mihai Cotoc, Alin Ilies, Rares Bigiu, Adrian Danci, Bogdan Muresan, Alin Musina, Raul Macavei, Alexandru Baciu, Dan Login, Calin Scurtu, Nicu Login, Daniel Ghib, Ionut Tomoioaga. Ambele echipe sunt antrenate de prof. Ginu Bucur.
FC GLORIA BISTRITA. Grupa mare: Vasile Lechintan, Marius Rus, Lucian Pop, Nicolae Somesan, Dorut Buzila, Florin Ros, Dan Ros, Andrei Ilca, Ciprian Gabor, Florin Mihaiese, Valerius Cimpoies, Marius Sermesan. Antrenor- prof. Grigore Lesan. Grupa mica: Silviu Voivod, Ionel Algeorge, Otinel Sigartau, Voicu Florea, Cosmin Mican, Remus Pacurar, Bogdan Grad, Daniel Balos, Andrei Vlaicu, Adrian Pintea, Marius Sutea, Lemuiel Sigartau, Ciprian Podar, Cristian Cifar, Alin Chirlejan, Andrei Morari, Ciprian Soim, Titus Tinteanu, Stelica Nastase, Sabin Maris, Cristian Pralea, Andrei Muresan. Antrenor- ing. Constantin Sava.
Le dorim succes!
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 1997, V. Gotea
Fotbal –Mos Craciun n-a uitat viitorul fotbalului…?
Juventistii lui Valer Somesan au primit daruri

Asemeni puietului care, ocrotit si sprijinit, creste, se formeaza si devine un pom adevarat, tot asa cei 140 de copii selectati la Asociatia Sportiva “Juventus V.S. ‘95” sint viitorul fotbalului , nu numai bistritean ci si romanesc. Acesti copilasi au ca parinti oameni de fotbal, profesionisti si buni educatori.
Dupa un an de pregatiri, si pentru ei a venit Craciunul. Valer Somesan, mentorul acestei scoli de fotbal, n-a uitat acest eveniment unic intr-un an. Duminica, 22 decembrie ac., la Casa Tineretului “Apollo”, care s-a dovedit o gazda ospitaliera prin directorul Nicolae Galatean, Mos Craciun a oferit daruri micutilor fotbalisti.
In moderna sala de spectacole arhiplina, langa bradul frumod impodobit, inconjurat cu o plasa uriasa cu zeci de mingi de fotbal si emblema clubului, se aflau gramezi de daruri. N-au lipsit nici colindatorii. Un grup de la Scoala Generala nr. 2 din Bistrita, condos de prof. Emilia Adace, grupul “Colindita” de la liceul “Anrei Muresanu”. Au incantat auditoriul cu colindele noastre stramosesti.
De asemenea, “Balada Juventistilor” prezentata de inegalabilul Alexandru Misiuga, a electrizat pe cei prezenti, “pergamentulfiind oferit de autor pentru vitrina cu trofee a clubului. Dupa program, micutii fotbalisti au fost invitati de Mos Craciun la sucurile de rigoare, iar parintii lor la un pahar de voie buna, de catre inginerul Radu tifu, presedintele de onoare al Juventusului. Acest eveniment deosebit a fost o actiune reusita, bine gandita, organizata de “voievodul” Valer Somesan, cu ajutorul celor apropiati de viitorul fotbalului, pe care nu-l vor parasi niciodata.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 1996, V. Gotea
Memorialul “Mircea Damian”
Turneu pentru copii nascuti in 1983
Desi nemiloasa ursita a taiat firul vietii lui Mircea Damian, ca o dovada ca a ramas in constiinta noastra pentru cele cateva file scrise de el cu mingea pe gazon, purtand fotbalul bistritean in cele patru zari, s-a desfasurat turneul de fotbal pentru copii, prima editie, cu numele Memorialul “Mircea Damian”.
Au fost invitate mai multe cluburi, dar au raspuns cu fapta: FC Chindia Satu Mare, FC Arges Pitesti, FRB(Filatura Romana de Bumbac) Bucuresti, Juventus VS Bistrita, FC Gloria Bistrita si echipa clubului organizator, Viitorul GB Bistrita.
Pe terenul liceului “liviu Rebreanu”, oferit gratuit acestui Memorial gratie generozitatii d-lui prof. Constantin Rusu – directorul acestei prestigioase institutii de invatamant, timp de trei zile, chiar daca timpul n-a fost prea propice fotbalului, micutii fotbalisti s-au intrecut pe ei insisi, atat prin joc, cat si prin disciplina si fair-play, prietenie si atmosfera calda. N-au lipsit nici spectatorii, fosti colegi si prieteni de gazon ai lui Mircea Damian, alti iubitori ai fotbalului.
In incheiere s-au oferit cupe si premii, gratie unor sponsori care au fost alaturi la organizarea acestui turneu. Memorialul a ramas adanc intiparit in inimile participantilor si prin faptul ca premierea a fost facuta de sotoa si copiii celui care a fost Mircea Damian.
Primul loc a fost ocupat de FC Olimpia Satu Mare, urmata de Viitorul GB Bistrita, Fc Arges Pitesti, Juventus VS Bistrita, FRB Bucuresti si FC Gloria Bistrita. Golgeteri: Bogdan Bunea din Satu Mare-8 goluri si C. Bratu din Pitesti-7 goluri. Cei mai tehnici jucatori: Claudiu Salagean- Satu Mare si Eugen Bucur- Viitorul GB Bistrita. Cei mai buni portari: Cristian Nalati- Juventus VS Bistrita si Ionut Maxim- FRB Bucuresti si un premiu special care a fost acordat lui C. Mitea- FRB Bucuresti.
Din discutiile purtate cu diversi sponsori am retinut ca acest Memorial va continua in fiecare an, ba mai mult, dl. Prof. Ginu Bucur, organizatorul acestuia, a intarit idea continuitatii, precizand ca din 1997 va fi cu participare internationala.
Precizam ca desi au participat copii nascuti in 1983 si mai tineri, n-a fost un turneu de minifotbal. Terenul s-a desfasurat pe teren normal, in spiritului regulamentului FIFA si FRF.
Organizatorii multumesc tuturor sponsorilor si celor care au ajutat Memorialul “Mircea Damian” si nu in ultimul rand domnului Titus Nita, directorul adjunct al Scolii ajutatoare Bistrita, pentru excelentele conditii de cazare si masa, asigurate echipelor vizitatoate. Si asa inzilele de 14, 15 si 16 august 1996 la Bistrita s-a inscris prima fila a Memorialului “Mircea Damian”, turneu organizat pentru copii, in cinstea celui care a fost Mircea, si ca semn de pretuire si aducere aminte a numelui sau, sa pastram si noi un moment de reculegere, cu un strop de lacrima din care, acolo sus, Mircea sa se infrupte - bucurandu-se.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 1996, V. Gotea
“Cupa Juventus V.S. 95” de la Bistrita
In perioada 14-16 iunie a.c., la Bistrita, s-a desfasurat turneul de fotbal pentru copii “Cupa Juventus V.S. 95”. Organizatoarea competitiei a fost Asociatia Sportiva Juventus V.S. 95 din localitate infiintata in urma cu un an si coordonata de dl. Valer Somesan. La turneu au participat F.C. Arges, Politehnica Timisoara, UTA, CSS Targu Mures si Viitorul G.B. Bistrita, echipe avnd in componenta copii intre 10 si 12 ani. Clasamentul final: 1. Politehnica Timisoara; 2. UTA; 3. Juventus V.S. 95 Bistrita. La final, dl. Valer Somesan, principalul organizator al competitiei, ne-a declarat urmatoarele:”din start, turneul a fost conceput ca o intrecere foarte puternica, date fiind cartile de vizita ale participantilor. Nivelul a fost de turneu final national. Nu a contat atat invingatorul, cat faptul ca au jucat toti copii. A fost o sarbatoare extraordinara pentru ei. Toate echipele au avut jucatori buni. De la Juventus Bistrita s-au remarcat Ghit Cristian, varf de atac, tanca Paul, mijlocas de mare travaliu, Cilean, mijlocas, Somesan, libero foarte bun, craciun, dar mai sunt si altii. Munca cu acesti copii este foarte grea, dar cred ca va aduce si satisfactii. Cautam, in continuare, copii talentati, chiar din afara Bistritei, acestora oferindu-li-se conditii de scolarizare optime. Facem aceasta investitie cu convingerea ca ea va da roade”.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 1996, F. Sasarman
“Juventus V.S. ‘95” confirma: locul 2 pe tara!
Exact cu o saptamana in urma, intr-un spatiu acordat cu aceeasi generozitate de cotidianul “Rasunetul”, scriam ca anul fotbalistic bistritean a debutat bine, prin calificarea celei mai tinere reprezentante a lui- echipa de copii 1984 “Juventus V.S. ‘95”- in finala unei competitii nationale de sala. Ce este, cum s-a nascut, care ii este scopul, in ce conditii isi desfasoara pregatirile, cine o sprijina, care ii sunt perspectivele, toate aceste intrebari vor face obiectul unui comentariu viitor. Deocamdata ne rezumam in a-I consemna cea de-a doua performanta obtinuta de asta data la Constanta, in turneul final pe tara. Ea nefiind una oarecare.
Competitia nationala organizata de F.R.F. pentru copii nascuti in 1984 si mai tineri, fosta “Cupa a Sperantelor”, se numeste din acest an “Cupa Gheorghe Ola”, omagiind astfel pe reputatul technician, a carui activitate de professor si antrenor s-a desfasurat mai cu seama in perimetrul copiilor si juniorilor. Dupa etapa de zona de la Zalau, dreptul de participare la faza finala pe tara, alaturi de centre de copii renumite- U.T.A., Politehnica Timisoara, C.S.S. Aripile Pitesti, Dacia Unirea Braila, Farul Constanta, Universitatea Cluj-Napoca, a revenit uneia dintre cel patru reprezentante ale bistritei, Juventus V.S. ’95 (celelalte trei prezente la faza de zona au fost F.C. Gloria, C.S.S. si Viitorul G.B.). astfel ca, la numai patru zile de la incheierea turneului zonal, lotul lui juventus Bistrita, condos de antrenorul valer Somesan a pornit la un drum lung catre orasul gazda al turneului final, Constanta, in prima lui calatorie in lumea competitionala, purtandu-si in egala masura spaimele celei dintai confruntari cu elita tarii si tainele pregatrii, talentului si ambitiei proprii.
Au fost prezente la turneul final de la Constanta (12-14 ianuarie a.c.) 11 echipe impartite prin tragere la sorti in doua grupe. Reprezentanta bistriteana a “picat” in grupa I, impreuna cu formatiile C.S.S. Olimpia Piatra Neamt (banuita de unele “ameliorari” la varsta unor jucatori), C.S.S. Aripile Pitesti (creditata cu sanse mari la cucerirea trofeului), Industria Sarmei Campia Turzii si textile Cisnadie, ultima fiind neasteptata castigatoare a zonei brasovene. Sortii au facut ca formatia din Cisnadie sa fie prima adversara a Juventusului, Victoria revenind bistritenilor cu 4-1, prin golurile inscrise de Somesan Dan-Claudiu (doua), Ghit Cristian Adrian si Tanca Paul Adrian. Cu inca doua victorii (2-1 cu C.S.S. Aripile Pitesti, marcatori Leuca OvidiuTraian si Ghit Cristian Adrian, 1-0 cu Industria Sarmei Campia Turzii, gol inscris de Tanca Paul Adrian), si cu o infrangere la C.S.S. Olimpia Piatra Neamt, Juventus Bistrita s-a calificat in finala competitiei, pe care a disputat-o cu castigatoarea grupei a II-a, Farul Constanta. A pierdut-o cu 0-4 intr-un meci cu istoria lui, al carui rezultat, fara a fi pus la indoiala, isi are totusi obarsia in cumulul de oboseala fizica (voiajul lung cu trenul) si psihica, prin apasarea fireasca a tribunelor, cu mare influenta atunci cand aceasta are ca destinatie atat de fragilul suflet al copilului.
Castigul este insa imens. Inainte de toate, prin aceea ca, inca de la acest nivel, fotbalul bistritean este inscris la loc de cinste ca finalist al unei competitii nationale pentru copii. Apoi, prin faptul ca dupa primul sau an de activitate desfasurat exclusive in aer liber, Juventus V.S. ’95 Bistrita s-a impus ca una dintre cele mai bune formatii de copii din tara si, mai presus decat toate, prin demonstratia ca aceasta tanara institutie de formare, educare si instruire fotbalistica a copiilor, are legitimitate deplina. Dar, despre organizarea, functionalitatea si scopul unei astfel de scoli particulare de fotbal, vom reveni, cum am precizat mai sus, cu alt prilej. Acum, sa ne bucuram sincer de performanta absolute remarcabila dobandita de aceasta scoala fotbalistica bistriteana in fata careaia palesc si se sting orice porniri de dezavuare, sa-i felicitam calduros pe cei ce au obtinut-o prin sarguinta si curaj – antrenorul Valer Somesan si elevii lui – Butuza Bogdan, Borsos Raul, Cotut Nicolae Ionut, Craciun Ovidiu Dan, Dobra Dan, Ghit Cristian Adrian, Leuca Ovidiu Traian, Muresan Iuga Petrut Lucian, Moloca Paul, Nalati Emil Cristian, Nat Andrei, Pop Marius, Somesan Dan Claudiu, Tanca Paul Adrian si Vlad Grigore.
Adaug in incheiere ca reprezentantul F.R.F. la acest turneu final, dl. Dan Ionescu, a exprimat elogii la adresa echipei bistritene si satisfactia forului national de a constata ca la Bistrita functioneaza un astfel de centru particular de crestere si formare a micilor fotbalisti, organism viabil, necesar si si cu o incontestabila contributie in desfasurarea marelui mechanism al fotbalului national.

Rasunetul, 1996, Nicolae Soare

P.S. Contribuabile la efortul finaciar necesitat de prezenta echipei bistritene la turneul final de la Constanta sunt societatile comerciale “Ambro Ardealul”, “Codrisor”, “Frild”, “Miro”, “Proinstal”, “A.C. Ind.”, “Oblio Astrans”, “Cristud Mar”, “Lux Prodcom”, “Midarom”, precum si o persoana fizica din oras a carui dorinta de anonimat o respectam. Tuturor multumirile componentilor echipei Juventus V.S. ’95 Bistrita!

Minifotbal. Copii
Bistrita – vicecampioana nationala!
Dupa ce a castigat turneul de la Zalau la categoria de varsta 1984, echipa Juventus V.S. ’95 Bistrita a fost protagonista si la turneul de minifotbal disputat in sala, la Constanta, intre 11-14 ianuarie a.c. Ea a pierdut in finala in fata gazdelor, Farul Constanta, devenind astfel vicecampioana a tarii. Iata insa jocurile si rezultatele( la turneu au participat 11 echipe, impartite in doua serii, prin tragere la sorti) realizate de bistriteni: in serie: 4-1 cu Textila Cisnadie( Somesan 2, Ghit, Tinca), 2-1 cu C.S.S. Aripi Pitesti( Leuca, Ghit), 1-5 cu C.S.S. Olimpia Piatra Neamt( Muresan), 1-0 cu Industria Sarmei Campia Turzii ( Tinca). Terminand pe locul I in grupa a jucat finala cu castigatoarea celeilalte grupe, Farul, de care a fost invinsa cu 4-0. O infrangere ce pare severa, dar oricum obiectivul initial a fost deposit. Iata componenta lotului: Emil Cristian Nalati, Raul Borsos, Bogdan Butuza, Paul Moloca, Ovidiu Dan Craciun, Dan Claudiu Somesan, Nicolae Ionut Cotut, Petrut Lucian Iuga-Muresan, Cristian Adrian Ghit, Paul Adrian Tinca,Ovidiu Traian Leuca, Marius Pop, Dan Dobra; Valer Somesan( de fapt patronul asociatiei Juventus V.S. ’95). ( V.J.)
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 1996, V. Jimborean
Prima paginaClubRezultateCalendarGalerie fotoContact
FC JUVENTUS BISTRITA 2005 © Designed by ProSoft