Prima paginaClubRezultateCalendarGalerie fotoContact
Arhiva
Juventus a ratat finala
Elevii antrenorului Dumitru Sigmirean nu au reusit sa treaca de etapa zonala a Campionatului National de Juniori desfasurata la Craiova pe stadionul “Ion Oblemenco”, unde din trei jocuri au câstigat unul si le-au pierdut pe celelalte doua.
Astfel, daca în prima zi au pierdut la limita cu scorul de 2-1 în fata lui Inter Sibiu, în partida cu Universitatea Craiova, Juventus a fost învinsa cu un sec 4-0. Aceste doua rezultate au anulat sperantele juniorilor lui Sigmirean de a mai ajunge la turneul final. Cu toate acestea, ieri, în ultima partida jucata în compania lui Sporting Pitesti, bistritenii au învins cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Acari si Marius Pop în prima repriza.
Asadar, Juventus îsi ia adio de la turneul final, pentru locul ce asigura biletele pentru Mogosoaia urmând a se bate astazi în meciul decisiv Universitatea Craiova si Inter Sibiu. Antrenorul Dumitru Sigmirean ne-a declarat: “Daca jucam ca si în partidele cu U Cluj si CFR eram la turneul final. Poate miza meciurilor i-a facut pe copii sa nu joace la adevarata lor valoare. Am încheiat un ciclu de 12 ani cu acesti copii, pe care, chiar daca acum au pierdut, eu îi felicit si le multumesc pentru tot ce au facut pâna în momentul de fata”.
Chiar daca au ratat calificarea la turneul final, juniorii Juventusului merita felicitari pentru performantele obtinute în acest sezon.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 13.06.2006, Dorin ARSINTE
Elevii lui Sigmirean au debutat cu stângul
Timp de patru zile, stadionul "Ioan Oblemenco" din Craiova este gazda turneului zonal al Campionatului National pentru juniori I. Asa dupa cum ati putut afla din paginile de sport ale cotidianului nostru, Bistrita este reprezentata la aceasta competitie de juniorii I de la Juventus Bistrita.
Contextual, în prima zi a turneului au fost înregistrate urmatoarele rezultate:
Universitatea Craiova - Sporting Pitesti 2-2
Juventus Bistrita - Inter Sibiu 1-2
Astfel, daca gazdele de la "U" nu au reusit decât un egal “tras de par” cu jucatorii din Trivale, bistritenii au debutat cu stângul, pierzând la limita partida cu sibienii de la Inter.
O partida care a debutat cu o prima repriza destul de echilibrata, asul din mâneca apartinând sibienilor care au reusit deschiderea scorului, secunda a venit cu o veste buna pentru antrenorul Dumitru Sigmirean, al carui elevii egaleaza în minutul 50 prin Acari. Jocul începe sa se strânga, iar când toata lumea dadea o remiza, sibienii se arunca în atac si înscriu golul victoriei cu patru minute înainte de fluierul final al meciului. “Am avut o cadere inexplicabila, echipa platind si costul unei concentrari insuficiente pe durata jocului. Nu este deloc comod sa debutezi cu o înfrângere, dar noi suntem decisi sa ne jucam sansele pâna la capat”, a apreciat Dumitru Sigmirean.
Juventus Bistrita: Rebrean, Clapa, Olariu, Ilovan, Cornel Pop, Vizitiu, Chifa, Suvei, Horga, Acari si Marius Pop.
Au mai jucat: Mitrut si Marc.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 12.06.2006, Dorin ARSINTE
Juventus Bistrita intra în focurile turneului zonal
Astazi, începând cu ora 18.30, juniorii I ai lui Juventus vor intra în focurile turneului zonal, ce se desfasoara la Craiova, jucând prima partida cu Inter Sibiu, urmând ca mâine sa joace cu gazdele de la Universitatea Craiova, de la ora 16.30, iar marti, de la ora 9.00, cu Sporting Bucuresti.
Prima partida cu Inter, juventistii o vor juca pe stadionul “Ion Oblemenco”, ca de altfel si cel de-al doilea joc în compania Universitatii. Cele patru echipe participante la aceasta editie a turneului zonal sunt sensibil egale, dupa cum ne spunea antrenorul bistritean, Dumitru Sigmirean. Va fi un turneu extrem de disputat, fiecare din echipele participante dorindu-si sa joace în finala. Ambitia si spiritul de învingatori ale juniorilor de la Juventus ne face sa credem într-o calificare la turneul final de la Mogosoaia, unde, odata ajunsi, acestia spera sa-si împlineasca visul de a fi campioni.
Înainte de a începe jocurile, Dumitru Sigmirean ne-a declarat: “Am încredere în copii si în capacitatea lor de mobilizare. Stiu ca va fi greu, dar sper sa reusim sa ne calificam si sa facem o figura frumoasa. Ramâne de vazut cât va avantaja terenul propriu pe Craiova si cât de repede ne vom acomoda si noi. Dupa prima zi îmi voi da seama cum stam”.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 10.06.2006, Dorin ARSINTE
Interviul saptamanii
"Îmi doresc sa aduc Nasaudul acolo unde îi este locul, în Divizia C"
• ne-a declarat Valer Somesan, presedintele Juventus Bistrita si antrenorul Progresului Nasaud
Cunoscutul om de fotbal Valer Somesan, presedinte si fondator al FC Juventus Bistrita si antrenor la campioana Diviziei D, Progresul Nasaud, a reusit în aceasta editie de campionat cu cele doua echipe o mare performanta, câstigând pe toate liniile tot ce se putea pâna în momentul de fata. Astfel, la începutul editiei fotbalistice din acest an, Valer Somesan si-a propus cu mult curaj un triplu obiectiv: locul I la turneul de la Mariadorf din Germania, câstigarea seriei juniorilor A cu Juventus, si impunerea Progresului Nasaud drept lider al Diviziei D. Daca în momentul stabilirii acestor obiective, totul parea un vis frumos greu de realizat, iata ca astazi, Valer Somesan zâmbeste fericit, deoarece a reusit aproape imposibilul. Cu toate acestea, munceste în continuare, fiind constient ca greul abia acum începe: turneul zonal la care va participa Juventus, ca de altfel si barajul pentru Divizia C, unde se va lupta Progresul, se anunta deosebit de dificile. Cu putin noroc, pe lânga munca de la cele doua echipe, Valer Somesan este constient ca se afla foarte aproape de poate cea mai mare performanta a sa: un titlu national cu juniorii de la Juventus si o noua promovare în Divizia C, obtinute în acelasi sezon.

La începutul acestui sezon v-ati propus 3 obiective: câstigarea turneului din Germania si a seriei la juniori A cu Juventus, iar cu Progresul Nasaud, Campionatul Diviziei D...

Exact! Obiectivele sunt îndeplinite în totalitate. Am câstigat turneul german, seria la juniori A cu Juventus, si Divizia D cu Progresul Nasaud deoarece am depus multa munca si suflet la aceste doua echipe. Totul s-a facut cu multa seriozitate si ambitie. Pâna acum s-a promovat în Divizia C fara baraj. În momentul de fata, conform noului regulament adoptat de adunarea generala a FRF s-a stabilit ca din anul acesta se va juca un meci de baraj pentru accederea în Divizia C. Sa speram ca vom trece si de acest meci. Cu juniorii în Germania am câstigat editia jubiliara, practic cea mai importanta. La acest turneu, de-a lungul editiilor la care am participat, am avut mai multe tentative de a lua trofeul, însa atunci am participat cu juniori mai mici. Anul acesta, toata echipa a fost pe vârsta si am câstigat de fapt cea mai importanta editie, cea jubiliara, când organizatorii sarbatoreau 50 de ani de activitate. Aici am câstigat mult la imaginea clubului, dar si a juniorilor, care au fost la prima participare la un turneu international în afara tarii. Am câstigat si seria cu juniorii A, acum urmând etapa zonala, unde speram sa ne calificam mai departe la turneul final, însa este foarte greu deoarece vom întâlni 3 centre de copii si juniori puternice din Pitesti, Craiova si Sibiu.

Care este de fapt reteta acestui triplu succes?

Dupa cum am mai spus, am depus foarte multa munca, seriozitate si ambitia copiilor a avut un rol important. Pe lânga acestea a contat mult si logistica. Asigurarea conditiilor bune de pregatire la juniori si munca antrenorului Dumitru Sigmirean, care pregateste grupa A de 10 ani, a dus la rezultatele de astazi. Trebuia sa câstigam seria care a fost foarte grea, precum si turneul din Germania. Si le-am câstigat!

Sperati sa câstigati un titlu national cu juniorii A?

Noi pentru asta ne-am pregatit si ne pregatim în continuare. Dar pâna acolo mai este. Nu chiar asa de mult, dar mai este. Dupa finala jucata cu Dinamo în 2002, sper sa repetam aceeasi figura, poate chiar mai mult.

Mare parte dintre fotbalistii lui Juventus termina junioratul. Ce credeti ca le rezerva viitorul?

Avem la echipa un grup valoros de jucatori. În privinta acestora îmi pun speranta ca o parte vor juca în Diviziile A si B. De fapt, acesta este scopul nostru principal, de a promova juniori în esaloanele superioare.

Veti participa cu Progresul Nasaud la barajul pentru Divizia C. În cazul promovarii, credeti ca echipa va rezista atât financiar, cât si ca lot de jucatori în acest esalon fotbalistic?

Din punct de vedere financiar am toate asigurarile ca echipa va fi sustinuta de Primaria orasului Nasaud. Din punctul de vedere al lotului pe care îl am, desigur, va trebui sa completez echipa cu câtiva jucatori, având în vedere restructurarea Diviziei C, care din noua editie va fi mult mai puternica. Chiar si cu lotul actual, daca facem pregatirea care trebuie, nu îmi este frica de Divizia C. Pot spune ca o sa rezist linistit. Însa cum în echipa am studenti si jucatori care lucreaza, nu pot sa-i adun pe toti la antrenamente. Practic acesta a fost handicapul meu cel mai mare în D. La începutul returului aveam de recuperat 5 puncte pentru a ajunge pe locul I, iar acum, la finalul campionatului, am un avans de 11 puncte fata de locul II, nepierzând nici un joc.

Ce parere aveti de editia Campionatului Diviziei D pe care tocmai ati câstigat-o?

Sunt echipe bune si valoroase, cu exceptia celor care au retrogradat. Plus ca s-a schimbat si mentalitatea conducatorilor în bine.

Practic sunteti la un pas de revenirea în Divizia C, atât dumneavoastra ca antrenor, cât si echipa Progresul Nasaud?

Asa am eu norocul. Cu Prundu Bârgaului, tot cu un meci de baraj am promovat. Acum, cu Nasaudul, tot cu baraj, de care sper sa trec. Îmi doresc sa aduc Nasaudul acolo unde îi este locul, în Divizia C, pentru ca orasul merita.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 06.06.2006, Dorin ARSINTE

Juventus este campioana!
În ultima etapa, juniorii A ai Juventus-ului au învins la Arsenal Baia Mare cu scorul de 1-4, devenind campionii seriei, calificându-se la zona de pe locul I.
Conducând în clasament pe tot parcursul campionatului, elevii lui Dumitru Sigmirean au avut si câteva rateuri datorate oboselii si rutinei intervenite la un moment dat. Presedintele lui Juventus, Valer Somesan se poate considera (si este) în acest moment un om fericit. Acesta si-a îndeplinit toate cele trei obiective propuse la începutul sezonului: câstigarea turneului din Germania, câstigarea Campionatului Diviziei D si câstigarea seriei din care face parte în Campionatului National de Juniori.
Partea grea începe abia de acum. Juventus va trebui sa se mobilizeze si sa traga tare la etapa zonala pentru a se califica la turneul final. Cum juniorii Juventusului sunt ambitiosi si se mobilizeaza atunci când trebuie, sigur echipa antrenata de Dumitru Sigmirean va accede în finale, si, de ce nu, poate va aduce titlul mult râvnit în vitrina clubului din Bistrita.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 03.06.2006, Dorin ARSINTE
La un pas de titlu
În penultimul act al Campionatului National de Juniori, Juventus, liderul seriei, echipa pregatita de antrenorul Dumitru Sigmirean, a spulberat Olimpia Satu Mare, administrându-i acesteia un sever 12-0. În jocul practicat de juniorii lui Sigmirean s-a vazut clar o schimbare radicala fata de jocurile anterioare. Practic, acestora le-a iesit totul, adversarul fiind facut grogy.
În ultima etapa, Juventus se va deplasa la Baia Mare, unde va întâlni lanterna rosie, Arsenal. Aici, juventistii trebuie sa obtina victoria pentru a se califica la turneul final de locul I. Daca vor juca precum duminica, victoria nu le poate scapa si vor fi campionii seriei.
Dumitru Sigmirean ne-a declarat: “Cu acest joc cred ca am scapat de pasa proasta în care am fost. Am vazut la copii o determinare si o pofta de joc care îmi da certitudinea ca nu vom pierde locul I. Ma bucur foarte mult de cresterea aceasta de forma acum, înainte de turneul final. Abia acum pot spune ca jocul echipei ma multumeste si felicit întreaga echipa pentru jocul de duminica. Sper sa jucam asa si duminica la Baia Mare si sa câstigam”.
Cealalta grupa a Juventusului, antrenata de Adrian Linca, a parasit terenul învinsa cu scorul de 1-5, dupa ce au condus cu 1-0.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 30.05.2006, Dorin ARSINTE
Campionatul National a intrat pe ultima suta de metri
Stadionale din Transilvania au gazduit duminica antepenultima etapa a seriei a VIII-a din cadrul Campionatului National pentru juniori A si B. Astfel, liderul grupei A, Juventus Bistrita a jucat afara în compania Unirii Dej, Gloria s-a batut cu “tunarii” de la Arsenal Baia mare, în timp ce jucatorii Scolii de fotbal “Viorel Moldovan” au evoluat contra fotbalistilor de la “Viorel Mateianu”.
Rezultate, etapa a 24-a:
Sc. “Viorel Moldovan” - “Viorel Mateianu”
- grupa A: 3-0 (echipa adversa nu s-a prezentat); - grupa B: 2-2
Marcatori: Bodolan; autogol
Unirea Dej - Juventus Bistrita
- grupa A: 0-2; grupa B: 0-0
Arsenal Baia Mare - Gloria
- grupa A: 3-0
Marcatori: Galusca (doua goluri), Gavrilescu, un gol
- grupa B: 3-0
Marcatori: Curtuius (doua goluri), Sighiartau, un gol
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 23.05.2006, Alin CORDOS
Surprize neplacute pentru o parte din echipele bistritene
Etapa a 22-a din cadrul Campionatului National pentru juniori A si B s-a transformat într-un dus rece pentru grupele A de la Juventus si Gloria Bistrita, fotbalistii antrenati de Sigmirean si Adrian Florea pierzând inexplicabil în fata celor de la Ivansuc Cluj, respectiv Unirea Dej. În privinta Scolii “Viorel Moldovan”, aici poate fi consemnat faptul ca cele doua grupe au avut o evolutie onorabila în fata Armaturii Zalau.
Juventus Bistrita
Grupa A a Juventusului, antrenata de Dumitru Sigmirean, a trecut de pe locul I pe locul II, dupa înfrângerea suferita cu scorul de 2-3 în fata celor de la Ivansuc Cluj. Contactat telefonic, presedintele clubului, profesorul Valer Somesan, s-a aratat destul de dezamagit de cele întâmplate în partida de la Cluj: “Ghinion total, zic eu, deoarece noi am ratat extrem de multe ocazii, la unele dintre acestea mingea se vedea deja în poarta. Pe de alta parte, poate copiii au avut nevoie de acest dus rece pentru a mai coborî cu picioarele pe pamânt. Cu toate acestea, am convingerea ferma ca noi suntem cei care vom juca în finala”, ne-a mai precizat Somesan.
Grupa B, antrenata de Adrian Linca, a pierdut si ea partida cu cei de la Ivansuc Cluj, fiind învinsa cu scorul de 3-1.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 17.05.2006, Alin CORDOS
Partide grele pentru echipele bistritene
Etapa a 21-a din cadrul Campionatului National pentru juniori A si B a trimis Juventusul si Gloria Bistrita în judetul Cluj. Astfel, primii au jucat în compania celor de la Ardealul Cluj, în timp ce alb-albastrii au tinut piept turdenilor de la Industria Sârmei. Ramasi acasa, fotbalistii Scolii “Viorel Moldovan” s-au batut cu cei de la FC Baia Mare.
Juventus
Liderul seriei A, adica Juventus Bistrita, s-a impus fara prea mari probleme în fata jucatorilor de la Ardealul, gratie golurilor marcate de Vizitiu (doua goluri) si Horga, un singur gol. Din pacate, grupa B, antrenata de Adrian Linca, a fost învinsa la scor (9-0) si ramâne pe locul 12 în clasament.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 10.05.2006, Alin CORDOS
Derby cu multe goluri
Asteptat cu mult interes, derby-ul juniorilor A a adus fata în fata pe Juventus, liderul la zi al seriei, si puternica echipa a Gloriei, antrenata de Adrian Florea. Partida a avut sarea si piperul unui adevarat derby, cei prezenti fiind martorii unui joc spectaculos.
Partida a debutat în forta, cele doua combatante renuntând la perioada de tatonare si încercând sa marcheze cât mai repede cu putinta. Astfel, Gloria si-a creat trei situatii de a marca, însa portarul Rebrean a fost la post, având interventii salutare în fata atacantilor Galusca si Gavrilescu. Juventus a avut câteva zvâcniri si a reusit deschiderea scorului cu 5 minute înainte de finalul primei reprize, prin Marc. În repriza secunda, elevii lui Florea au iesit de la cabine hotarâti si au egalat prin Galusca în minutul 59. Desi juniorii lui Sigmirean au încercat sa dea lovitura, cei care au marcat din nou au fost gloriosii. Suru, în minutul 74, a executat perfect, cu sânge rece, o lovitura libera de la 25 de metri lateral stânga, mingea poposind în vinclul portii Juventusului. Replica liderului nu s-a lasat asteptata, Juventus atacând poarta Gloriei, însa fara rezultat. Asadar, Gloria câstiga derby-ul la limita si da frisoane Juventusului, care va trebui sa traga tare pentru a nu pierde sefia seriei.
Declaratii dupa meci
Dumitru Sigmirean (Juventus): “Am facut un joc slab. Este inexplicabila caderea dupa jocul bun facut la CFR Cluj, însa probabil a aparut automultumirea. Daca învingeam Gloria, problema campionatului era rezolvata. Asa mai avem de lucru”.
Adrian Florea (Gloria): “Am obtinut o victorie meritata, cu toate ca am avut 4-5 ocazii de a marca. Am dovedit ca echipa fanion a orasului este Gloria si ca lot eu zic ca suntem peste Juventus. Îmi felicit jucatorii pentru modul în care au abordat aceasta partida si cum sau daruit”.

***

Daca juniorii lui Adrian Florea au avut o evolutie excelenta în compania celor de la Juventus, partida a doua a zilei de duminica de pe IPROEB i-a pus fata în fata pe juniorii B ai Gloriei si pe cei de la Juventus. Cert, am urmarit un meci cu foarte multe goluri, care a apartinut în întregime elevilor lui Dinu Vlad si Ion Nicolae, gloriosii surclasându-i cu scorul de 7-1 pe fotbalistii antrenati de Adrian Linca. De la oaspeti i-am remarcat pe Curtuius, Sighiartau, Mândrusca, Rus, în timp ce de la gazde a iesit în evidenta Saran, autorul golului de onoare al Juventusului.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 02.05.2006, Dorin ARSINTE
Derby de zile mari
De fiecare data când echipele din Bistrita se întâlnesc în campionat, indiferent de locul ocupat în clasament, spectacolul fotbalistic este garantat. Derby-urile locale întotdeauna au avut sarea si piperul unor meciuri mari, victoriile înregistrate de Juventus sau Gloria fiind la unul sau doua goluri diferenta.
Asa si duminica. Pe baza sportiva de la Iproeb se vor întâlni echipele de juniori A si B ai lui Juventus si Gloria. La Juniori A, Juventus, fiind liderul seriei, pare a avea prima sansa, mai ales ca a câstigat la CFR Cluj. Nici Gloria nu este mai prejos, elevii lui Adrian Florea învingând cu 9-0 Ardealul Cluj în ultima etapa. Asadar, se anunta un derby de zile mari între Juventus, care este obligata sa câstige si va trage tare la victorie, si Gloria, care este iesita din cursa pentru primele locuri si care va juca relaxat si fara presiuni.
Asadar, se anunta un meci puternic care va oferi un nou spectacol fotbalistic, un joc deschis oricarui rezultat.
Dumitru Sigmirean, antrenorul lui Juventus, este încrezator în elevii sai: “Va fi un meci decisiv pentru noi. Cred în valoarea copiilor mei si sper ca în aceasta etapa sa rezolvam problema campionatului, adica locul I. Pentru noi nici un meci nu este câstigat dinainte. Trebuie sa jucam pentru a învinge. Ma bazez pe copii si sper ca acestia sa ajunga sa joace la echipe mari”.
La rândul sau, antrenorul Gloriei, Adrian Florea, ne-a spus: “Practic, pentru noi locul I nu conteaza. Întotdeauna un derby local este un derby local. Aici nu mai conteaza locurile din clasament. Va fi un meci dificil, noi avem un lot valoros si mergem sa câstigam”.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 29.04.2006, Dorin ARSINTE
Valoarea lui Juventus si-a spus cuvântul
Presimtirea lui Dumitru Sigmirean s-a adeverit: Juventus a învins la CFR Cluj, obtinând trei puncte mari.
Ieri, la Cluj-Napoca, liderul seriei, Juventus Bistrita, a obtinut o victorie mare, juniorii A câstigând la limita cu scorul de 1-2 în fata CFR-ului, prin golurile marcate de Mitrut în minutul '75 si Suvei în minutul '80.
Daca în etapa trecuta juventistii au remizat pe teren propriu cu ocupanta locului secund, U Cluj, ieri elevii lui Dumitru Sigmirean au demonstrat ca au valoare si au învins. Dupa o prima repriza alba, gazdele deschid scorul în minutul 55. Bistritenii trec peste socul golului primit si reusesc egalarea în minutul '75 prin Mitrut, care la capatul unei actiuni personale a sutat din afara careului de 16 metri, mingea poposind în poarta clujeana. Dupa 5 minute, Vizitiu centreza si Suvei trimite balonul în plasa portii CFR-ului, preluând decisiv conducerea si aducând în final o victorie binemeritata Juventusului.
Elevii lui Dumitru Sigmirean au jucat bine, au dominat au si ratat mult, însa cel mai important este ca au învins si practic au scos din lupta pentru locul II CFR-ul. La aceasta partida, Juventus a jucat în urmatoarea formula: Rebrean - Ilovan, Precup, Olariu, Clapa, Horga, Chifa, Suvei, Vizitiu, Marc, Mitrut. Dumitru Sigmirean i-a mai introdus în teren pe Marius Pop, Acari, Cornel Pop, Georgiu si Cira. Acum, juniorii A ai lui Juventus mai au duminica un examen important, partida cu Gloria Bistrita, joc pe care vor trebui sa-l câstige pentru a nu avea emotii în câstigarea seriei.
“Am jucat bine, ne-am creat ocazii de poarta si am câstigat. Dupa aceasta victorie, CFR nu mai are sanse la locul II. Duminica urmeaza partida cu Gloria, pe care trebuie sa o câstigam”, ne spune Dumitru Sigmirean, antrenorul Juventusului.
În cealalta partida, juniorii B ai lui Juventus au fost învinsi cu scorul de 5-0 de CFR Cluj.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 28.04.2006, Dorin ARSINTE
"Presimt ca elevii mei vor scoate un rezultat favorabil"
• declara Dumitru Sigmirean, antrenorul lui Juventus
Astazi, de la ora 13.00, la juniori A, liderul seriei, Juventus, va sustine o partida deosebit de dificila la CFR Cluj, echipa clasata pe locul III, la 10 puncte distanta.
Juventistii antrenati de profesorul Dumitru Sigmirean sunt constienti de importanta acestui meci si sunt hotarâti sa termine jocul victoriosi sau neînfrânti. Prin maturitatea de care au dat dovada în partidele din campionat, precum si în turneul din Germania, juniorii A ai Juventusului ne fac sa speram la locul I al seriei.
Antrenorul Dumitru Sigmirean ne-a declarat: “Va fi un joc greu cu CFR. Sper sa ne putem mobiliza pentru a obtine un rezultat bun. Eu presimt ca elevii mei vor scoate un rezultat favorabil si nu vom pierde nici un punct. Am mare încredere în ei. Campionatul înca se joaca. Daca se întâmpla vreo minune, sa pierdem în aceste doua etape, campionatul se relanseaza. Daca vom învinge, atunci campionatul este câstigat de noi”.
În cealalta partida, juniorii B ai Juventusului, pregatiti de profesorul Adi Linca, par a nu avea nici o sansa în fata CFR-istilor. Acestia vor încerca sa tina piept clujenilor, însa le va fi foarte greu, având în vedere experianta juniorilor de la CFR. Totusi, nu se stie niciodata de unde poate aparea surpriza. Mai greu, dar fiecare echipa are sansa ei si trebuie sa creada în ea.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 27.04.2006, Dorin ARSINTE
Oboseala si-a spus cuvântul
Sâmbata s-a disputat pe baza sportiva IPROEB, derby-ul juniorilor A dintre Juventus si U Cluj, încheiat în cele din urma nedecis, 1-1.
Reveniti de câteva zile în tara, încununati cu laurii victoriei de la turneul din Germania, elevii lui Dumitru Sigmirean au resimtit oboseala acumulata în deplasarea peste granitele tarii. Dupa o prima repriza alba, în care oaspetii s-au folosit de arma contraatacului, având câteva ocazii de a marca, însa nereusind sa-l învinga pe Rebrean, dar si de unele duritati nesanctionate de arbitrul întâlnirii, a urmat o repriza secunda mult mai disputata, în care s-a si marcat. Astfel, clujenii, pe un nou contraatac au reusit sa deschida scorul în minutul 58. Juventus nu a cedat si a iesit la atac, creându-si câteva ocazii clare de gol, trecând pe lânga egalare. Pe fondul acestor ratari uriase, a venit si golul egalizator. În minutul 70, Chifa executa perfect o lovitura libera de la aproximativ 35 de metri, mingea loveste transversala, depaseste linia portii (tusierului scapându-i acest amanunt) si este respinsa de portarul lui U pâna la Ilovan, care suteaza cu sete din 5-6 metri, aducând egalarea. Juventus a alergat dupa golul victoriei, însa oboseala si-a spus cuvântul, partida terminându-se la egalitate, 1-1.
“Un meci pe care l-am resimtit dupa deplasarea din Germania. A fost un joc greu, în care s-a vazut ca nu suntem destul de proaspeti. Trebuie sa fim atenti în continuare, deoarece ne asteapta doua partide grele, în care se va decide câstigatoarea seriei. Eu felicit echipa pentru felul în care a vrut sa joace, dar trebuie sa ne pregatim în continuare”, ne-a declarat antrenorul lui Juve, Dumitru Sigmirean.
La rândul sau, presedintele Valer Somesan ne-a spus: “Un meci greu, un derby foarte disputat dupa cum ma asteptam. Baietii nu au fost proaspeti dupa turneul din Germania, altfel transam meciul în favoarea noastra fara probleme”.
Asadar, derby-ul încheiat nedecis pare a fi în favoarea bistritenilor de la Juventus, care au reusit sa pastreze avansul de 5 puncte.
În cealalta partida, la juniori B, echipa lui Adrian Linca nu a putut sa faca fata mult mai puternicei echipe a U Clujului, pierzând cu scorul de 0-4.

Petre Buduru, prezent la derby
Directorul sportiv al lui Dinamo, Petre Buduru, s-a abatut câteva clipe pe la Bistrita, fiind prezent la derby-ul dintre Juventus si U Cluj. Acesta ne-a acordat o scurta declaratie cu privire la vizita pe care a efectuat-o la derby: “Domnul Somesan este un vechi prieten al meu si avem relatii de 3-4 ani de zile pe teme sportive. Când eram la Astra am luat câtiva jucatori de aici de la Bistrita, si unii chiar joaca pentru Astra. Am vrut sa vad echipa, mai ales la un derby. U Cluj mi s-a parut mult mai robusta, însa sa speram ca pâna la finele campionatului Bistrita va termina pe primul loc”.
La rândul sau, presedintele lui Juventus, Valer Somesan, ne-a declarat: “Domnul Buduru este prietenul nostru si, fiind la Cluj, a venit sa ne vada jucând. Cunoaste o parte din jucatori si a venit sa-i vada, chiar remarcându-i pe câtiva, cu toate ca nu erau la potential maxim”.
Petre Buduru a venit la acest derby pentru a monitoriza câtiva jucatori ai lui lui Valer Somesan, în vederea cooptarii acestora la Dinamo. Chiar daca cei vizati de Buduru nu au fost în forma maxima, oficialul dinamovist a simtit valoarea si talentul juniorilor de la Juventus, iar din vara nu va fi ceva neobisnuit daca gruparea din Stefan cel Mare va transfera 2-3 juniori din lotul lui Valer Somesan.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 26.04.2006, Dorin ARSINTE
Petre Buduru: "Bistrita are resurse"
Partida juniorilor A dintre Juventus si U Cluj a avut un spectator surpriza: presedintele dinamovist Petre Buduru. Acesta a facut o halta la Baza Sportiva "Iproeb" in drum spre Cluj-Napoca, acolo unde Dinamo a jucat impotriva ceferistilor clujeni. Pe toata durata sederii la Bistrita, Buduru a fost insotit de presedintele gruparii Juventus, Valer Somesan "cu care ma cunosc de mult timp si de la care chiar am transferat cativa jucatori pe vremea cand eram la Astra Ploiesti". Buduru s-a aratat impresionat de echipa clujeana de juniori A, "insa nici Juventus nu sta rau. A fost un derby reusit. Am inteles ca bistritenii tocmai au castigat un turneu in Germania. Oboseala si-a spus cuvantul in partida cu Clujul. Oricum, Bistrita are resurse."
Sportul Bistritean , 25.04.2006
O remiza cat o victorie
- echipa de juniori A de la Juventus a remizat pe teren propriu, 1-1, cu U Cluj dar rezultatul o pastreaza ca favorita pentru castigarea seriei
Juniorii republicani, asa cum li se spunea pe vremuri juniorilor care acum evolueaza in Campionatul National A si B au avut o etapa intermediara joia trecuta, tocmai pentru a nu juca de Paste...
Doua zile mai tarziu, proaspata laureata a Turneului de Paste de la Alsdorf, Juventus a sustinut o intalnire foarte importanta, cu U Cluj. La juniori A partida a fost de altfel derby-ul seriei, clujenii incercandu-si sansele de a ataca fotoliul de lider. Cu toata oboseala acumulata pe drumul de Germania, echipa lui Dumitru Sigmirean a rezistat forcingului sustinut de oaspeti, care se puteau desprinde de mai multe ori in prima repriza. Universitatea a deschis scorul imediat dupa pauza, dar bistritenii au revenit si au egalat in urma unei lovituri libere foarte bine executata de Chifa. Cu acest rezultat, Juventus isi pastreaza avantajul de 5 puncte fata de urmaritoarea sa, dar are joi un alt meci greu, la CFR Cluj. La juniori B, echipa lui Adrian Linca nu a putut tine piept unei formatii mai valoroase. Scorul putea lua proportii chiar mai mari, daca portarul Razvan Galatan nu s-ar fi aflat intr-o forma remarcabila aparand chiar si un penalty.
Sportul Bistritean , 25.04.2006
Juventus, uber alles !
- gruparea lui Valer Somesan a castigat turneul de la Alsdorf, trecandu-si numele printre performerii acestei competitii, la 13 ani dupa ultimul succes bistritean in vestul Germaniei
De 14 ani incoace, Valer Somesan, patronul gruparii bistritene Juventus, nu rateaza nici o editie a competitiei "Internationales A Junioren Osterturnier", organizata la Alsdorf, in nord-vestul Germaniei. Somesan a dat de gustul acestui turneu la inceputul anilor '90, pe cand antrena echipele de juniori ale Gloriei, cu care a castigat de 2 ori trofeul pus in joc. Apoi, odata cu infiintarea clubului de fobal Juventus Bistrita, a incercat mereu sa treaca si numele acestei grupari in cartea de onoare a competitiei. Insa de fiecare data a ratat la mustata trofeul pus in joc, ajungand de multe ori in fazele finale. Anul acesta, cu echipa de juniori A condusa de dumitru Sigmirean, Juventus a plecat spre Germania mai hotarata ca niciodata, din postura de lidera a Campionatului National. Pregatiti pentru un drum istovitor de peste 2000 km cu autocarul, si de 4 meciuri in 3 zile, fotbalistii bistriteni s-au mobilizat exemplar si au avut o evolutie de exceptie. In primul meci au invins cu scorul de 1-0 pe FC Duren Niederau (gol marcat de Andrei Vizitiu), apoi au castigat cu 4-0 in fata echipei Pannesheide (goluri marcate de Florin Mitrut, Andrei Chifa si Marius Pop de doua ori) si au terminat la egalitate, 1-1, cu Turu Dusseldorf (gol marcat de Cristian Suvei). In ultimul act al turneului, dupa o evolutie buna in fata gazdelor de la Alemannia Mariadorf, Juventus s-a impus la 11 m, dupa ce portarul Rebrean a aparat o lovitura. Succesul echipei bistritene a fost savurat si de viceprimarul Ioan Turc si de consilierul Mihai Belei care au insotit formatia in Germania. De asemenea, alaturi de bistriteni au fost multi alti romani din zona Aachen, o zona in care se afla si orasul Herzogenrath, infratit cu Bistrita.
"Internationales A Junioren Osterturnier" a debutat in 1957 si a continuat fara intrerupere pana in prezent, organizand competitia in zilele de Paste. Printre castigatori s-au aflat de-a lungul timpului cluburi cunoscute cum ar fi Stuttgarter Kickers, Bochum, Alemannia Aachen sau Fortuna Koln. Turneul este organizat de clubul Alemannia Mariadorf, echipa unui cartier din Alsdorf. Clubul are peste 600 de membri cotizanti, multi sponsori si sprijinul Consiliului Local. Gruparea are echipe de juniori la toate categoriile, dar si o formatie de seniori care joaca in liga a 6-a. Turneul aduna in fiecare an formatii din primele ligi de juniori, dar are si invitati din afara Germaniei. Anul acesta, la a 50-a editie, au participat 9 echipe din Germania si Olanda, plus Juventus Bistrita.
Sportul Bistritean , 25.04.2006
Juventus Bistrita a facut legea în turneul din Germania
La începutul anului, presedintele clubului de fotbal Juventus Bistrita, Valer Somesan, si-a propus trei obiective: câstigarea turneului din Germania, câstigarea seriei Campionatului National de Juniori A si Promovarea în Divizia C cu Progresul Nasaud. Primul obiectiv a fost îndeplinit. Juventus a iesit învingatoare în turneul german desfasurat la Mariadorf. Celelalte doua sunt pe cale de a se materializa, Juventus si Progresul fiind lideri în acest moment în campionatele în care evolueaza.

Turneu în Germania
Timp de trei zile, juniorii A ai lui Juventus au participat la o competitie internationala de anvergura, alaturi de alte 9 echipe din Olanda si Germania, Turneul de Pasti de la Mariadorf aflat la editia a 50-a. Anul acesta, competitia a avut o conotatie mai speciala, fiind o editie jubiliara, gazda, Alemania Mariadorf, dorindu-si nespus de mult titlul.
Cele 10 echipe participante au fost împartite în doua grupe, Juventus jucând în grupa B. Echipa lui Valer Somesan si Dumitru Sigmirean a sustinut trei jocuri, în care a obtinut doua victorii si un egal. A învins cu scorul de 1-0 pe FC Duren Niederau (gol marcat de Andrei Vizitiu) si cu 4-0 pe Pannesheide (goluri marcate de Florin Mitrut, Andrei Chifa si Marius Pop de doua ori), si a terminat la egalitate, 1-1, cu Turu Dusseldorf (gol marcat de Cristian Suvei).
Dupa jocurile din grupe, în finala au luptat pentru suprematie cei de la Juventus Bistrita si gazdele de la Alemania Mariadorf. Partida a fost dominata în totalitate tactic si tehnic de juniorii lui Valer Somesan, care au trecut de câteva ori pe lânga victorie. Dupa terminarea timpului regulamentar, scorul înregistrat pe tabela de marcaj indica un scor alb, 0-0. Mai stapâni pe ei si cu nervii mai tari, bistritenii au reusit sa învinga cu scorul de 4-3, portarul Bogdan Rebreanu aparând un penalty. Astfel, Juventus câstiga turneul meritat, juventistii impresionând prin joc, ambitie si valoarea echipei. “Daca nu câstigam, cred ca faceam infarct. Baietii au jucat extraordinar, s-au mobilizat si ne-am îndeplinit unul dintre obiective: câstigarea turneului german. Toata lumea la finalul celor 90 de minute spunea ca ar fi nedrept sa pierdem finala la loviturile de departajare. Am reusit sa ne impunem si sunt nespus de bucuros”, ne spune Valer Somesan, presedintele lui Juventus.
Pâna acum, Juventus a mai participat la 7 editii ale acestui turneu, însa a jucat cu juniori mai mici ca vârsta fata de celelalte echipe angrenate în competitie. Cu toate acestea, bistritenii de la Juventus au jucat doua finale.
Anul acesta, când Juventus a devenit campioana competitiei, a fost singura editie a Turneului de Pasti de la Mariadorf când Valer Somesan a folosit o echipa formata din juniori de aceeasi vârsta cu adversarii. Fotbalistii bistriteni au lasat o impresie foarte buna celor din Germania, atât prin jocul si valoarea echipei, cât si prin comportamentul juniorilor aflati la primul turneu peste hotare de un asemenea nivel.
De asemenea, Juventus s-a bucurat de un sejur foarte bine pus la punct, totul fiind perfect. Astfel, gazdele le-au asigurat cazare, masa, antrenamente, chiar si o zi la piscina localitatii. “A fost o organizare exceptionala. Ni s-a asigurat cazare, masa, antrenamente. Cel mai important lucru este ca am lasat o impresie buna atât prin valoarea echipei, cât si prin comportamentul copiilor”, ne spune Valer Somesan.
La rândul sau, antrenorul juniorilor de la Juventus, Dumitru Sigmirean, ne-a declarat: “Particip prima data la un turneu international. Nu am venit la turneu doar sa vedem Germania. Am venit sa câstigam. Am venit sa ne atingem obiectivul atât pentru pregatire, cât si pentru câstigarea competitiei. Eu zic ca, prin prisma calitatii jocului si a pregatirii, ne-am atins scopul si trebuie sa remarc întreaga echipa pentru aceasta mare performanta”.
Datorita jocurilor spectaculoase facute la acest turneu, Juventus a primit invitatii si din parte altor echipe de a colabora si a particiipa la turnee. În functie de bugetul clubului, bistritenii vor încerca sa onoreze aceste invitatii.
Din numeroasa delegatie a Juventusului au facut parte si viceprimarul Ioan Turc si consilierul local Mihail Belei, care au suferit si s-au bucurat de performanta fotbalistilor bistriteni alaturi de toti ceilalti.
Organizarea sejurului fotbalistic în Germania a fost asigurat de un bun prieten al echipei, Alfred Sonders, care a fost tot timpul alaturi de echipa.
Cu siguranta, participarea la acest turneu nu ar fi fost posibila fara aportul Primariei si Consiliului Local Bistrita, SC Brendea Tour si nu în ultimul rând al lui Alfred Sonders, carora întreaga echipa Juventus le aduce multumiri.
Acum, pentru juniorii lui Juventus urmeaza trei etape de foc cu U Cluj la Bistrita, la CFR Cluj si apoi cu Gloria. Mâine, acestia vor juca un meci decisiv cu U Cluj, partida pe care trebuie sa o câstige. “Va fi foarte greu deoarece copiii sunt obositi si poate se vor resimti. Acest turneu din Germania le-a dat încredere în ei si în fortele lor. Eu cred în ei, în devotamentul lor de care au dat dovada în finala. Am demonstrat înca o data ca rezultatele noastre nu sunt întâmplatoare. Sper ca jucatorii mei sa fie în forma maxima sâmbata si sa învingem”.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 21.04.2006, Dorin ARSINTE

FC Juventus Bistrita a câstigat turneul din Germania
Juniorii A ai lui Juventus Bistrita au participat în aceste zile la un turneu de fotbal în Mariadorf, Germania. A fost vorba de o editie jubiliara, unde bistritenii au obtinut urmatoarele rezultate:

FC Duren Niederau - FC JUVENTUS Bistrita 0-1 • gol marcat de Andrei Vizitiu
FC JUVENTUS Bistrita - Turu Dusseldorf 1-1 • gol marcat de Cristian Suvei
FC JUVENTUS Bistrita - Pannesheide 4-0 • goluri marcate de Florin Mitrut, Andrei Chifa si Marius Pop de 2 ori.

Ieri, Juventus Bistrita a jucat finala celei de-a 50-a editii a Turneului de Pasti organizat la Mariadorf împotriva echipei-gazda, Alemannia Mariadorf, impunându-se cu scorul de 4-3, dupa executarea loviturilor de pedeapsa.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 18.04.2006, Alin CORDOS

FC Juventus Bistrita este campioana Turneului de la Mariadorf !!!
FC Juventus Bistrita a castigat cea de-a 50-a editie a Turneului de Pasti de la Mariadorf, invangand in finala echipa gazda, Alemannia Mariadorf dupa executarea loviturilor de departajare.
La sfarsitul timpului regulamentar de joc scorul inregistrat pe tabela a fost de 0-0. Dupa executarea loviturilor de la 11 m juniorii nostri au castigat trofeul pus in joc cu scorul de 4-3.
Astazi, in jurul orei 17:00, delegatia clubului nostru porneste spre Romania.
Mariadorf, Germania, 17.04.2006, Dan SOMESAN
FC Juventus Bistrita s-a calificat in finala !!!
FC Juventus Bistrita participa la Turneul International de Fotbal de la Mariadorf. Astazi, 16 aprilie 2006 s-au disputat meciurile din grupe, echipa noastra obtinand urmatoarele rezultate:
FC Duren Niederau - FC JUVENTUS Bistrita 0-1 - Gol marcat de Vizitiu Andrei
FC JUVENTUS Bistrita - Turu Dusseldorf 1-1 - Gol marcat de Suvei Cristian
FC JUVENTUS Bistrita - Pannesheide 4-0 - Goluri marcate de Mitrut Florin, Chifa Andrei si Pop Marius de 2 ori

Maine, incepand cu orele 13:00 (Ora Germaniei) formatia noastra va juca finala celei de-a 50-a editii a Turneului de Pasti organizat la Mariadorf impotriva echipei gazda, Alemannia Mariadorf.
Delegatia noastra va porni spre Romania in jurul orei 17:00.
Mariadorf, Germania, 16.04.2006, Dan SOMESAN
Campionatul National de juniori A si B
Juventus Bistrita
La juniori A, lidera seriei, Juventus Bistrita, antrenata de Dumitru Sigmirean, nu va juca astazi contra Scolii “Viorel Mateianu”, deoarece echipa se afla într-un turneu de pregatire în Germania, deja o traditie a clubului bistritean de fotbal. Pentru a putea lua parte la acest turneu, care se desfasoara lânga Aachen, juniorii de la Juventus au jucat partidele cu “Viorel Mateianu” în devans.
Într-o situatie similara se gasesc si juniorii B, fapt confirmat de antrenorul Adrian Linca.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 13.04.2006, Alin CORDOS
Juventus se tine tare
Etapa a XVI-a din Campionatul National de juniori a programat duminica un derby local. Pe terenul IPROEB s-au intalnit echipele Juventusului cu cele ale Scolii Viorel Moldovan, in 2 partide foarte interesante. La juniori A, formatia lui Dumitru Sigmirean, lidera seriei, a inceput meciul ca favorita in fata unei echipe mai mici ca varsta si, evident, mai putin experimentata. Insa jucatorii antrenati de Gheorghe Somfelean si Florin Danciu au dat o replica viguroasa si partida era cat pe ce sa aduca o surpriza. Dupa un inceput dominat de gazdele de la Juventus, debut cu 2 bare tintite de Suvei, oaspetii au reusit sa echilibreze oarecum partida, desi au intrat la cabine cu un gol primit (Mitrut). Dupa pauza fotbalistii de la Viorel Moldovan au fost cat pe ce sa dea lovitura, dar au ratat incredibil o ocazie de 1-1 cu portarul pe finalul meciului. Asa cum se intampla deseori in fotbal, ocazia s-a razbunat si pe tabela a mai punctat o dat Juventus, prin Vizitiu. Cu doar 3 infrangeri in 17 meciuri (ultima suferita saptamana trecuta in mocirla de la Viorel Mateianu Baia Mare, 1-0), juniorii A de la Juventus se tin bine de prima pozitie a clasamentului si e greu de crezut ca pot rata calificarea la Turneul Final. Pana una alta, sub conducerea presedintelui Valer Somesan ei pleaca astazi (marti) in Germania, la un turneu ce a devenit deja traditional pentru Juventus, disputat langa Aachen, la Mariadorf. Pentru aceasta competitie au jucat in devans etapa intermediara de joi si au amanat-o pe cea de duminica.
La juniori B, lucrurile au stat exact invers. Scoala de Fotbal Viorel Moldovan pleca drept favorita in fata Juventusului, dar partida a fost surprinzator de echilibrata. Oaspetii antrenati de Dorel Cilean si Horia Partiu au dat peste o echipa ce s-a inchis bine in aparare si a sperat mereu in contraatacuri decisive. Socotelile au functionat bine pana la pauza pentru gazdele antrenate de Adrian Linca, insa o greseala la o faza fixe le-a dat planurile peste cap imediat dupa reluare, cand Bodolan a deschis scorul din 6 metri. Juventus a mai avut o zvacnire de orgoliu pe finalul partidei, dar golul marcat de Saran a fost anulat pentru off-side. Conturile au fost incheiate in ultimele 5 minute, tot dintr-o faza fixa tratata superficial de Juventus, situatie de care a profitat acelasi Bodolan.

Sportul Bistritean, 11.04.2006, Vasile BANCEA
Câte o victorie pentru Juventus A si Viorel Moldovan B
Echipele bistritene de juniori, angrenate în Campionatele Nationale de Juniori A si B, în aceasta etapa au jucat acasa.
La juniori A, Juventus a primit vizita Scolii de Fotbal "Viorel Moldovan", pe care a învins-o cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Mitrut si Vizitiu. Juventistii lui Sigmirean puteau câstiga si mai clar daca ar fi fost mai atenti la finalizare. Cum ocaziile se razbuna, ratarile era sa-i coste pe final, când, la scorul de 1-0, adversarii de la Scoala de Fotbal "Viorel Moldovan" au ratat dintr-o pozitie clara, trecând pe lânga egalare. La finalul jocului, Dumitru Sigmirean (foto) ne-a declarat: “A fost un meci greu, pe care l-am câstigat. Adversarii s-au aparat pe doua linii, încercând sa contracareze fazele noastre ofensive, lucru ce le-a iesit în mare parte. Am avut ocazii multe, doua bare, însa pe final era sa fim egalati. Suntem în continuare pe primul loc, cu 9 puncte avans, si trebuie sa luptam în fiecare etapa ce urmeaza, pentru victorie”.
La juniorii B, Juventus a fost învinsa de echipa Scolii de Fotbal "Viorel Moldovan", care este pregatita de Horia Pârtiu si Dorel Cilean. Desi au rezistat eroic, elevii lui Adrian Linca au primit dupa pauza doua goluri, autorul acestora fiind Bodolan. La finalul partidei, Dorel Cilean ne-a declarat: “A fost un duel local în care nu a mai contat locul ocupat în clasament. Am jucat bine, am învins, însa am ratat mult”.
Gloria a jucat la Nasaud, unde juniorii A au pierdut cu scorul de 0-1 în fata celor de la U Cluj, iar juniorii B au terminat la egalitate, 1-1.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 11.04.2006, Dorin ARSINTE
Juventus, una da, una ba !
Echipa de juniori A de la Juventus nu a putut fi oprita nici pe terenul "Victoria" din Zalau, unul destul de moale si cleios. Jucatorii lui Dumitru Sigmirean si Cornel Pop au deschis scorul in debutul primei reprize si apoi s-au inmuiat usor pana la pauza. Dar au revenit parca mai proaspeti de la cabine si au mai marcat de trei ori, prin Suvei, Mitrut si Vizitiu. "In ciuda terenului greu, cred ca am facut un meci destul de bun. Sper sa ne mentinem in aceeasi forma macar pana in etapele 5 si 6, cand ne vom intalni cu U Cluj si CFR. Dupa acele jocuri vom putea spune ca e jucata soarta campionatului", ne-a declarat Dumitru Sigmirean. Iata echipa folosita la Zalau: Rebrean, Precup, Ilovan, Olariu, Horga, Clapa, Chifa, Suvei, Vizitiu, M. Pop, Mitrut. Au mai intrat Unciu, C. Pop, Akari, Cira.
La juniori B, meciul a fost mai echilibrat si in cele din urma decis in favoarea gazdelor. Armatura a deschis scorul, dar jucatorii lui Adrian Linca au egalat pana la pauza prin Paduret. Cu destul sprijin din partea arbitrilor, care au anulat un gol perfect valabil inscris de bistriteni si au inventat un penalty la poarta cealalta, gazdele au castigat in cele din urma cu 3-1. Juventus B: Galatan, Scuturici, Gavriloaie, Scuturici, Dura, A. Pop, Roman, Vermesan, Matei, Epure, Paduret, Saran. Au mai intrat Arcalean, Chifa, Haidar, Danciu.
Gruparea lui Valer Somesan va juca joi la Baia Mare, cu Scoala de Fotbal Viorel Mateianu, o intalnire in devans din etapa a 17-a.
Sportul Bistritean, 04.04.2006, Vasile BANCEA
Gloria II întâlneste astazi pe Juventus Bistrita
Terenul Colegiului National “Liviu Rebreanu” va gazdui astazi, începând cu ora 13.00, partida amicala dintre Gloria II si Juventus Bistrita.
Conform celor spuse de antrenorul secund al Gloriei II, Dan Matei, din lotul destul de subtiat al echipei nu vor lipsi Anghel, Târca, Paica, Stoica, Rares Stan, Suru, Florea Voicut, Panait, Bodea, jucatori la care se vor adauga o parte din juniorii lui Adrian Florea: Ilie, Canceu, Mocan, Caizer, Marghidan si Dragan.
Meciul de astazi cu cei de la Juventus este primul amical pe care Gloria II îl joaca în acest an. ...
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 28.01.2006, Alin CORDOS
Juventistii lui Traian Ionele si-au propus sa urce în clasament
Echipa de Juniori III a Clubului Sportiv Juventus, pregatita de Traian Ionele, se va reuni pe data de 17 ianuarie. Atunci micii fotbalisti ai lui Juve vor începe cu antrenamente usoare de acomodare cu efortul, dupa care vor intra în programul normal de pregatiri.

Juventistii “Mosului” joaca în Campionatul Judetean de Juniori pentru Divizionara D Vointa Livezile. Cu toate ca sunt mai mici cu 2-3 ani decât jucatorii celorlalte echipe, Ionele a înscris echipa în campionat pentru a roda jucatorii, a-i obisnui cu jocurile si pentru a forma o echipa omogena. Chiar daca ocupa penultimul loc, Traian Ionele este multumit ca juniorii sai au început sa joace bine si sa marcheze. Au fost câteva jocuri în care au condus ostilitatile în teren, dar lipsa de experienta si-a spus cuvântul, însa pentru antrenor conteaza faptul ca elevii sai au prins curaj si joaca mult mai bine fata de începutul campionatului.

Pentru retur, Traian Ionele a stabilit ca obiectiv parasirea subsolului clasamentului si terminarea campionatului pe pozitiile VIII-XII.

"Am avut si meciuri în care copiii au jucat bine, însa diferenta de vârsta si de talie si-a spus cuvântul. Se vede o crestere în jocul echipei si sunt sigur ca ne putem îndeplini obiectivul în retur”, ne spune antrenorul Traian Ionele.
Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 07.01.2006, Dorin ARSINTE

Prima paginaClubRezultateCalendarGalerie fotoContact
FC JUVENTUS BISTRITA 2005 © Designed by ProSoft